Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα του Περιγιαλίου

Ημέρα:

Για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα μαζί με τον δήμαρχο Καβάλας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην τοπική ΕΡΑ, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Αλέξης Γούλας.

«Την προηγούμενη εβδομάδα με τον δήμαρχο Καβάλας, Θ. Μουριάδη, βρεθήκαμε στην Αθήνα κι είχαμε για δύο μέρες συναντήσεις σε μία διημερίδα για την Παγκόσμια Τράπεζα, για να λάβουμε τεχνική βοήθεια για θέματα του Περιγιαλίου και την αξιοποίηση μιας καπναποθήκης. Να πούμε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα δεν δίνει χρήματα, αλλά δίνει τεχνική βοήθεια και μάλιστα είναι πολύ καλή σε αυτό. Έχουμε ξεκινήσει μία συνεργασία, πάει πολύ καλά και αυτοί είναι ευχαριστημένοι με την πρόοδο μας και εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με τη βοήθεια τους», ανέφερε αρχικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας. 

Συζήτηση για τη μεταφορά του υποσταθμού των 150.000 βολτ στο Περιγιάλι

«Παράλληλα, βρεθήκαμε και στον ΑΔΜΗΕ και συναντήσαμε τον διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Μανουσάκη, για να συζητήσουμε δύο προβλήματα που έχουμε. Το ένα είναι η μεταφορά του υποσταθμού των 150.000 Βολτ στο Περιγιάλι, ένα έργο πραγματικά δύσκολο, αλλά πήγαμε οργανωμένοι, με προτάσεις και υπάρχει υπόσχεση ότι θα εκπονηθεί μία προμελέτη για να δούμε το κατά πόσο είναι πιθανή αυτή μεταφορά του υποσταθμού. Με την επέκταση του σχεδίου πόλης εκεί δεν είναι καλή εικόνα ο υποσταθμός και οι πυλώνες που κατεβαίνουν μέσα στο Περιγιάλι. Θα εξεταστεί αυτό το θέμα και περιμένουμε», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Γούλας. 

«Τα κόστη σε αυτά τα έργα πρέπει να τα υποδείξουν οι ειδικοί…»

«Η προμελέτη θα μας ο δώσει μία τάξη μεγέθους για το κόστος του έργου και αυτό ήταν που πήγαμε και ζητήσαμε. Τα κόστη σε αυτά τα έργα πρέπει να τα υποδείξουν οι ειδικοί. Εμείς δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα το πόσο μπορεί να κοστίσει η μεταφορά ενός υποσταθμού που ήδη λειτουργεί. Εμείς πατάμε στο ότι αυτός ο υποσταθμός είναι ο παλιότερος στην Βόρεια Ελλάδα. Είναι παλαιωμένος όσο και αν προσπαθούν με συντηρήσεις και με βελτιώσεις να τον κρατάνε ζωντανό, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να δοθεί μία λύση οριστική», συμπλήρωσε σχετικά.

Και η Ενεργειακή Κοινότητα στο τραπέζι

«Το δεύτερο θέμα μας ήταν η Ενεργειακή Κοινότητα, καθώς εκκρεμούν οι όροι σύμβασης των 9 Μεγαβάτ του ΑΔΜΗΕ. Κι εκεί είχαμε μία συζήτηση και θα δούμε πώς θα κινηθούμε και σε εκείνη την περίπτωση. Είναι πολύ δαπανηρό έργο, θα πρέπει να αναζητηθούν κάποια προγράμματα για να το εκπονήσουμε και να το υλοποιήσουμε, γιατί με χρήματα του δήμου δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει», σημείωσε καταληκτικά ο Αλέξης Γούλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει...

81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνδρας 81 ετών τραυμάτισε...