Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Τάκης Αγγελίδης: Μην μηδενίζουμε τα οφέλη από τα κρουαζιερόπλοια

Ημέρα:

«Την περασμένη Τρίτη (21/5) εγκαινιάστηκε η τουριστική περίοδος της Καβάλας, ως προορισμός κρουαζιέρας, με το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που προσέγγισε το λιμάνι της πόλης μας μέχρι σήμερα. Θα ακολουθήσουν περίπου 30 επιβεβαιωμένες αφίξεις μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά όσον αφορά τον τουρισμό κρουαζιέρας». 

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Καβάλας, Τάκης Αγγελίδης, μ’ αφορμή την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, όσον αφορά τα κρουαζιερόπλοια που αναμένεται να καταπλεύσουν στο «Απόστολος Παύλος».

«Είναι λίγο μίζερο το να φέρνουμε κρουαζιερόπλοια και να λέμε ότι δεν ψώνισαν ή δεν «άφησαν» χρήματα στην τοπική αγορά…»

Απαντώντας σε ότι λένε ότι η κρουαζιέρα δεν «αφήνει» χρήματα στην τοπική αγορά, ο κ. Αγγελίδης υπογράμμισε: «Πριν πολλά χρόνια ήμασταν στα 3 – 4 και τώρα είμαστε συστηματικά κάθε χρονιά είμαστε από τα 30 έως 40 κρουαζιερόπλοια. Είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορες ενστάσεις και κριτικές, μερικές φορές καλοπροαίρετες, άλλες φορές κακοπροαίρετες. Το θέμα είναι ότι στην τελευταία άφιξη κρουαζιερόπλοιου την Τρίτη, είχαμε πάνω από 2.000 επιβάτες, οι οποίοι ήταν ενός οικονομικού προφίλ από τον μέσο όρο και πάνω, το κατάλαβε και η αγορά. Εγώ ως άνθρωπος της αγοράς που κυκλοφόρησα είδα πολλούς συναδέλφους που μου είπαν ότι ήρθε κόσμος και ψώνισε από τα μαγαζιά. Είναι λίγο μίζερο το να φέρνουμε κρουαζιερόπλοια και να λέμε ότι δεν ψώνισαν ή δεν «άφησαν» χρήματα στην τοπική αγορά».

«Αυτοί οι άνθρωποι θα γυρίσουν στους τόπους τους και θα διαφημίσουν την Καβάλα…»

«Κάποιοι άνθρωποι θα βγουν να ψωνίσουν, κάποιοι άλλοι δεν θα το κάνουν. Το θέμα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα γυρίσουν στους τόπους τους και θα διαφημίσουν την Καβάλα. Έχει επιβεβαιωθεί στατιστικά ότι ένα ποσοστό των ανθρώπων που κάνουν κρουαζιέρα αν τους αρέσει ένας προορισμός, θα ξανάρθουν ή θα τον διαφημίσουν στον τόπο τους και θα στείλουν φίλους τους από εκεί. Μην ξεχνάμε φυσικά ότι αυτά τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια που μεταφέρουν πάνω από 2.000 επιβάτες, έχουν τα μισά άτομα ως πλήρωμα. Υπάρχουν άλλα χίλια άτομα που βγαίνουν και ψωνίζουν στην πόλη μας. Αυτό μην το αγνοούμε, είναι πολύ σημαντικό και είναι μία εξαιρετική προβολή για την πόλη μας», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Αγγελίδης.

«Μην ακυρώνουμε και μην μηδενίζουμε πράγματα που είναι ορατά και προφανώς έχουν οφέλη για την τοπική κοινωνία και για την προβολή της πόλης μας διεθνώς»

«Είναι σαν να έχουμε 30 – 40 φορές τον χρόνο για μία μέρα 30 πεντάστερα ξενοδοχεία! Κάποιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν και στέκονται στη μίζερη κριτική ότι δεν ψώνισαν ή δεν «άφησαν» χρήματα στην αγορά ή δεν έκαναν εκδρομές. Το να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις να ξοδέψουν περισσότερα είναι στην προσπάθεια που κάνουμε για να αναβαθμίσουμε ποιοτικά την κρουαζιέρα. Αλλά μην ακυρώνουμε και μην μηδενίζουμε πράγματα που είναι ορατά και προφανώς έχουν οφέλη για την τοπική κοινωνία και για την προβολή της πόλης μας διεθνώς», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Καβάλας. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...