Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
spot_img

Συνάντηση Μουριάδη – Ανδρουλάκη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Καβάλας

Ημέρα:

Το Δημαρχιακό Μέγαρο Καβάλας επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 1 Ιουνίου 2024 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη βόρεια Ελλάδα ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συζήτησης τους αναφέρθηκαν στα προβλήματα που ταλανίζουν αυτή τη χρονική περίοδο τους Έλληνες πολίτες, καθώς και στην αδυναμία των φορέων της αυτοδιοίκησης να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους απομακρύνεται η χώρα μας από τους δείκτες ευημερίας άλλων κρατών της Ευρώπης και τα αποτελέσματα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, που οδήγησαν αφενός μεν στην αναδιανομή του πλούτου υπέρ των οικονομικά ισχυρών και αφετέρου στη ραγδαία αύξηση των τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες, βυθίζοντας στην ανέχεια ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την ισόρροπη ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας και τη δημιουργία νέων προοπτικών για όλες τις περιφερειακές ενότητες μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, η διοικητική αποκέντρωση με τους απαραίτητους για την εφαρμογή της πόρους.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να επισημάνει επίσης πως πρέπει να διακοπεί η λειτουργία του κλειστού συστήματος εξουσίας που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου και να ανοίξει, έστω και ετεροχρονισμένα, ο διάλογος με την κοινωνία των πολιτών, τα επιμελητήρια και την τοπική αυτοδιοίκηση για το μέλλον της πατρίδας και τη θέση της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην κρισιμότητα της εκλογικής μάχης της 9ης Ιουνίου αναφέρθηκε ο κ. Μουριάδης, τονίζοντας πως η συμμετοχή της νεολαίας κρίνεται όσο ποτέ άλλοτε απαραίτητη για τη διαμόρφωση νέων συσχετισμών στο πεδίο της πολιτικής και την υλοποίηση προγραμμάτων που θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις της σύγχρονης περιόδου.

Τέλος, άφησε να φανεί ότι ο Δήμος Καβάλας είναι πρόθυμος να συμμετάσχει, με επιχειρήματα και προτάσεις, σε κάθε απόπειρα συζήτησης μεταξύ του κράτους και των κοινωνικών εταίρων, για ένα διαφορετικό και περισσότερο αποτελεσματικό μοντέλο διοίκησης των ΟΤΑ.

Στο περιθώριο της συνάντησης με τον κ. Μουριάδη, ο κ. Ανδρουλάκης είχε μία σύντομη συνομιλία με τον Δήμαρχο Νυρεμβέργης, Marcus Konig, ο οποίος βρέθηκε στο Δημαρχείο Καβάλας προκειμένου να γνωρίσει τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ασθενοφόρο και διασώστες στην παραλία Οφρυνίου

Στέργιος Κεχαγιάς: Ευοδώθηκε μια προσπάθεια που κράτησε αρκετούς μήνες...

Οι δικηγόροι στη μάχη κατά του φορολογικού νομοσχεδίου

Σε 24ωρη συμβολική αποχή από τα καθήκοντά τους προχώρησαν...

Η Περιφέρεια ΑΜΘ αναδεικνύει τα θέματα Οδικής Ασφάλειας και Οδηγικής συμπεριφοράς

Τις σημαντικές κοινωνικές επιπτώσεις που έχει η άσχημη οδική...

Θάσος: Δύο άτομα ανασύρθηκαν νεκρά από την θάλασσα

Τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή...

Το πρόγραμμα των καλλιτεχνών του Cosmopolis Festival 2024

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των καλλιτεχνών του φετινού COSMOWORLD  του...

Έκθεση αφιερωμένη στην παρουσία του Ελληνικού Στρατού στην Καβάλα

Ο Δήμος Καβάλας με μια κορυφαία εκδήλωση τιμά την...

Tο Voyager Of The Seas στην Καβάλα

Tο Voyager Of The Seas, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που...

Ασθενοφόρο «κόλλησε» στα πλευρικά διόδια του Αγίου Ανδρέα

Ασθενοφόρο «κόλλησε» για 15 λεπτά περίπου, στην ουρά των...