spot_img

Σωτήρης Λαζαρίδης: «Να σκύψουμε όλοι στο πρόβλημα, για να λύσουμε το κυκλοφοριακό…»

Ημέρα:

Ανεδαφικό σχέδιο το τριώροφο πάρκινγκ στη «Ροδόπη», εφικτός ο ένας όροφος

«Η Καβάλα πάσχει από το μεγάλο πρόβλημα του κυκλοφοριακού, το οποίο κάποια στιγμή πρέπει να λυθεί και να δώσουμε λύσεις, έστω και αν με την πρώτη ή δεύτερη ματιά, φαίνονται ότι είναι δαπανηρές ή συναντούν κάποια τεχνικά εμπόδια».

Τα παραπάνω σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Σωτήρης Λαζαρίδης, αναφερόμενος στο πολυσυζητημένο θέμα των υπόγειων πάρκινγκ.

«Εδώ και 30 χρόνια δεν δημιουργήθηκε ούτε μια θέση πάρκινγκ, αντιθέτως χάθηκαν πολλές θέσεις» – Ανεδαφικό σχέδιο το τριώροφο πάρκινγκ στη «Ροδόπη» –  Εφικτός ο ένας όροφος

«Σε όλες τις πόλεις υπάρχουν υπόγεια πάρκινγκ. Η Καβάλα έχει μία ιδιαιτερότητα, καθώς είναι μία πόλη με παραλία, με θάλασσα και υπάρχουν υπόγεια νερά, όπως στο περιοχή του πάρκινγκ «Ροδόπη». Εκεί μπορεί να γίνει ένα υπόγειο πάρκινγκ. Είναι μία παλιά ιστορία, υπάρχει στο Σχέδιο Πόλης χαρακτηρισμένος ο χώρος. Παλιά λέγαμε για ένα τριώροφο πάρκινγκ, αλλά αυτό είναι κάτι εντελώς ανεδαφικό και πολυδάπανο. Μπορεί να γίνει όμως ένας όροφος. Θα πει κάποιος είναι λίγες οι θέσεις. Δεν έχει σημασία, αυτό καθώς έστω και μία θέση πάρκινγκ να γίνει στην Καβάλα είναι καλό. Εδώ και 30 χρόνια δεν δημιουργήθηκε ούτε μια θέση πάρκινγκ, αντιθέτως χάθηκαν πολλές θέσεις από τοποθέτηση κάδων, που σωστά βέβαια τοποθετήθηκαν εκεί που μπήκαν ή από κάποια κολονάκια που έχουν μπει σε κάποιες κρίσιμες περιοχές των δρόμων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. 

«Μπορεί να λυθεί μεγάλο μέρος του προβλήματος του κυκλοφοριακού με τα υπόγεια πάρκινγκ, είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, είτε είναι δύσκολο, είτε δεν είναι…»

«Τα υπόγεια parking λοιπόν πρέπει να τα δει κανείς ενταγμένα σε ένα Σχέδιο Πόλης, το οποίο πρέπει να αναθεωρηθεί. Από το 1980 έχουμε Σχέδιο Πόλης που πρέπει στο άμεσο μέλλον να γίνει ένα σύγχρονο Σχέδιο Πόλης. Επίσης το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο έχει γίνει το 2013, που επίσης αφήνει αυτή τη στιγμή να γίνει υπόγειο πάρκινγκ στη «Ροδόπη», διότι αν δεν είναι περασμένο στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ή στο Σχέδιο Πόλης το υπόγειο πάρκινγκ, δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Χώρος πρασίνου και υπόγειο πάρκινγκ δεν συνδυάζονται αν δεν είναι ενταγμένα και χαρακτηρισμένα στο Σχέδιο Πόλης και στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Όλα αυτά τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν, αρκεί να είναι τεχνικά εφικτό το έργο. Μπορεί να χρειαστούν παραπάνω μελέτες, μπορεί να χρειαστούν παραπάνω χρήματα, αλλά αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί και μπορεί να λυθεί μεγάλο μέρος του προβλήματος του κυκλοφοριακού με τα υπόγεια πάρκινγκ, είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, είτε είναι δύσκολο, είτε δεν είναι», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Λαζαρίδης.

«Να σκύψουμε όλοι μας πάνω στο πρόβλημα, για να μπορέσουμε να λύσουμε το κυκλοφοριακό της Καβάλας…»

«Το θέμα είναι να σκύψουμε όλοι μας τεχνικοί και αυτοδιοικητικοί και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες πάνω στο πρόβλημα, για να μπορέσουμε να λύσουμε το κυκλοφοριακό της Καβάλας. Είναι απίστευτο πώς μία μικρή βροχούλα πριν λίγες μέρες δημιούργησε ένα κομφούζιο στην πόλη μας επειδή οι φίλοι τουρίστες αποφάσισαν να μην πάνε στη θάλασσα και να κατέβουν στο κέντρο της πόλης. Επίσης δεν μπορούμε να διώξουμε και το αυτοκίνητο από το κέντρο της Καβάλας, καθώς υπάρχουν κάποιες γειτονιές, όπως για παράδειγμα ο Προφήτης Ηλίας όπου κατοικώ και εγώ, από όπου δεν μπορείς να κατεβαίνεις με τα πόδια στο κέντρο της πόλης. Αυτά είναι μεγάλα προβλήματα που το ένα τραβάει το άλλο», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Αναστασία Ιωσηφίδου σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και στον Αμυγδαλεώνα

Εντείνονται μέρα με την μέρα οι επαφές της υποψήφιας...

Ηλεκτροκαρδιογράφο απέκτησε το Περιφερειακό Ιατρείο των Αμισιανών

Έναν σύγχρονο ηλεκτροκαρδιογράφο απέκτησε το Περιφερειακό Ιατρείο των Αμισιανών. Ο...

Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της βουλγαρικής κατοχής στους Φιλίππους

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων σας προσκαλεί την Κυριακή 1...

Προπονητική συνάντηση στην Ελευθερούπολη

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης σε συνεργασία...

Χαράλαμπος Σαράντος: Το δύσκολο είναι να μπούμε μπροστά και να βοηθήσουμε τον τόπο μας

«Ο Φίλιππος Αναστασιάδης είναι ένας άνθρωπος αληθινός, αυθεντικός και...

Αισιόδοξοι οι γιατροί για την υγεία του Βασίλη Καρρά

Τη γενναία μάχη του για την υγεία του συνεχίζει...

Σάββας Μιχαηλίδης: Τα έργα που κατασκευάζονται είναι προσπάθεια πολλών ετών, μελέτης, διεκδίκησης

Για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας του μίλησε στην...