Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Σημαντική πρόοδος στην ψηφιοποίηση του Δήμου Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Στη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την ψηφιοποίηση του Δήμου Καβάλας, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην τοπική ΕΡΑ, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Ψηφιακών Υπηρεσιών και Νεολαίας, Γιώργος Μιχαηλίδης.

«Τα τέσσερα αυτά χρόνια θεωρώ ότι έγινε μία πολύ σημαντική πρόοδος. Συνεχίστηκε ένα έργο που είχε ξεκινήσει και από την προηγούμενη διοίκηση, όταν τα θέματα της ψηφιοποίησης είχαν αρχίσει να μπαίνουν ενεργά στους Δήμους. Αλλά στην περίοδο του covid υπήρξε η «ευκαιρία» της ψηφιοποίησης, που έδωσε μία άλλη σημασία στην όλη θεματική», ανέφερε αρχικά ο κ. Μιχαηλίδης. 

«Θεωρώ ότι έγιναν σημαντικά βήματα στο να μπορεί ένας Δήμος να δουλεύει υπό δύσκολες συνθήκες. με τηλεεργασία, με ηλεκτρονικά αιτήματα, έγινε μία μεγάλη πρόοδος…»

«Αυτά τα δύο χρόνια του covid, όλοι προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των Δήμων. Ούτε καν η κεντρική διοίκηση ήταν έτοιμη για μια τέτοια κατάσταση, αλλά θεωρώ ότι έγιναν σημαντικά βήματα στο να μπορεί ένας Δήμος να δουλεύει υπό δύσκολες συνθήκες. με τηλεεργασία, με ηλεκτρονικά αιτήματα, έγινε μία μεγάλη πρόοδος. Μετά την πανδημία βγήκαν κάποια προγράμματα, τα οποία επέτρεψαν στους Δήμους να μετουσιώσουν τον σχεδιασμό τους σε συγκεκριμένες προτάσεις. Το ίδιο έκανε και ο Δήμος Καβάλας. Είχε έναν σχεδιασμό, υπέβαλε σημαντικές προτάσεις», τόνισε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Το smart cities, το πρόγραμμα των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα επιτρέψει στην Καβάλα να περάσει σ’ ένα επόμενο στάδιο, όσον αφορά την ψηφιακή εποχή…»

«Ακόμα βέβαια δεν έχουμε έγκριση για το μεγάλο πρόγραμμα που αφορά τον Δήμο Καβάλας. το λεγόμενο smart cities, το πρόγραμμα των 2 εκατομμυρίων ευρώ, που θα επιτρέψει στην Καβάλα να περάσει σ’ ένα επόμενο στάδιο, όσον αφορά την ψηφιακή εποχή. Κάτι που δεν μπορεί να πράξει με ίδια έξοδα από τον προϋπολογισμό. Βέβαια έγιναν και πολλά βήματα όσον αφορά την καθημερινότητα του πολίτη με την εφαρμογή του τηλεφωνικού κέντρου, με ηλεκτρονικές πληρωμές, με τις αλλαγές που έγιναν στις εφαρμογές της οικονομικές υπηρεσίας», ανέφερε ακόμη ο κ. Μιχαηλίδης. 

«Σημαντικός για τον Τουρισμό ο ωκεανογραφικός σταθμός στον Δήμο Καβάλας»

«Επίσης υπάρχει μία σειρά από έργα που έγιναν, όπως ο ωκεανογραφικός σταθμός στον Δήμο Καβάλας, ο μοναδικός που έχει ωκεανογραφικό σταθμό για να παρατηρεί το πώς μεταβάλλεται η παράκτια ζώνη του, που αποτελεί το συγκριτικό του πλεονέκτημα, το οποίο μπορεί να μη φαίνεται άμεσα στον κόσμο, αλλά με την κατάλληλη αξιοποίηση από τον Δήμο θα δουν και οι δημότες τα επόμενα χρόνια να γίνονται έργα στην ακτή αποτελεσματικά που θα συμβάλλουν στο να διατηρήσουμε το πολύ υψηλό επίπεδο Τουρισμού που έχουμε», επισήμανε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Με το smart cities προχωρά η ηλεκτρονική στάθμευση με αισθητήρες, έργα ψηφιακά που αφορούν τον Τουρισμό, ψηφιακά έργα που αφορούν τους σηματοδότες, αναβάθμιση των υπηρεσιών με πολλά διαθέσιμα λογισμικά…»

«Ελπίζω να προχωρήσουν γρήγορα και τα τεχνικά έργα του Δήμου, στα οποία υπάρχει ένα σημαντικό ψηφιακό κομμάτι, όπως είναι ο Άγιος Νικόλαος που θα προχωρήσει άμεσα το mall, η καπναποθήκη όπου θα δούμε ένα πολύ σημαντικό ψηφιακό έργο που υπήρχε μέσα στο Β.Α.Α. Εύχομαι πολύ σύντομα να έρθει και η έγκριση του smart cities από το υπουργείο. Ήδη έχουν αρχίσει και δίνονται εγκρίσεις, οπότε εκεί θα δούμε όλα αυτά τα μεγάλα έργα που έχουμε πραγματικά ανάγκη και τα περιμένουμε. Την ηλεκτρονική στάθμευση με αισθητήρες, έργα ψηφιακά που αφορούν τον Τουρισμό, ψηφιακά έργα που αφορούν τους σηματοδότες, αναβάθμιση των υπηρεσιών με πολλά διαθέσιμα λογισμικά και άλλα πολλά», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Μιχαηλίδης.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην FRESKON – HELEXPO

Την έκθεση FRESKON - HELEXPO  στην Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο...

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αποτελεί εμπόδιο η έλλειψη συνεργασίας των γονέων;

Ένα επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο γονιός που επιδιώκει αποκλειστική...

Η ΠΕΔ-ΑΜΘ λέει ξεκάθαρα όχι στη συνένωση των ΔΕΥΑ

Σάββας Μιχαηλίδης: Αναγκαστική συνένωση δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί...

Οι «Μοναδικές Γεύσεις» της Καβάλας ταξίδεψαν στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Υπό τον τίτλο «Μοναδικές Γεύσεις», εγκαινιάστηκε την Τετάρτη (10/4)...

Ο Δήμος Καβάλας απειλεί με πρόστιμα για τα μέτρα πυροπροστασίας

Μέχρι 10 Ιουνίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να υποβάλλουν...

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Δημιουργούμε ένα νέο Ε.Σ.Υ., πιο φιλικό προς τον πολίτη»

Τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για να ενισχύσει και να...

Διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείρισή των βραχυχρόνιων μισθώσεων

Διευκρινίσεις σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων...