Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Πυρά Π. Μαμτσαδέλη κατά της αντιπολίτευσης

Ημέρα:

«Πράγματι αργήσαμε να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό, αλλά δεν ευθυνόμαστε εμείς / Ο κ. Εριφυλλίδης ήταν για ακόμη μία φορά εξαιρετικά ειρωνικός / Ασέβεια προς το Σώμα  η στάση της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου

Κακή μέρα για την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του σώματος, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, αυτήν της συνεδρίασης για την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού.

Στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, στάθηκε ιδιαίτερα στην στάση που τήρησε η παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής Μας» του Μάκη Παπαδόπουλου, ενώ σχολίασε και τη στάση του επικεφαλής της παράταξης «Η Καβάλα Μπροστά», Γιάννη Εριφυλλίδη.

«Πράγματι αργήσαμε, δεν το αρνούμαστε αυτό, αλλά δεν ευθυνόμαστε εμείς, καθώς υπήρχαν λόγοι που καθυστερήσαμε, δεν το κάναμε από γινάτι…»

«Επιβεβαίωσαν ορισμένοι τους παλιούς τους εαυτούς. Ήταν μία κακή μέρα για την αντιπολίτευση, δεν ήταν μία καλή μέρα. Είχαμε ένα πολύ σημαντικό θέμα, μία κορυφαία διαδικασία για τον Δήμο Καβάλας, που είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού. Πράγματι αργήσαμε, δεν το αρνούμαστε αυτό, αλλά δεν ευθυνόμαστε εμείς, καθώς υπήρχαν λόγοι που καθυστερήσαμε, δεν το κάναμε από γινάτι. Είναι όμως κάτι που δεν πρέπει να ξανασυμβεί και θα φροντίσουμε να μην ξανασυμβεί», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. 

«Ο κ. Εριφυλλίδης ήταν για ακόμη μία φορά εξαιρετικά ειρωνικός. Υποτιμά κάθε προσπάθεια, κάθε εισήγηση…»

«Αυτό είναι όμως ένα θέμα και το άλλο θέμα είναι ο τρόπος που φερόμαστε σε μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Το αν αποφασίζουμε να απέχουμε από τη συνεδρίαση ή από την ψήφιση, το αν είμαστε ειρωνικοί, αν περιφρονούμε τους άλλους. Ο κ. Εριφυλλίδης ήταν για ακόμη μία φορά εξαιρετικά ειρωνικός. Υποτιμά κάθε προσπάθεια, κάθε εισήγηση, περιφρονεί τους πάντες. Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τις εκλογές. Η ετυμηγορία των πολιτών είναι νωπή. Εάν κάποιος είναι ειρωνικός απέναντι στο δήμαρχο, στην ομάδα της διοίκησης, στον πρόεδρο, νομίζω δεν είναι ο χρόνος για να το κάνει. Οι πολίτες αποφάσισαν κάτι τελείως διαφορετικό. Συνεχίζουν μία «προεκλογική» τακτική, η οποία πολλές φορές δεν τους οδηγεί πουθενά παρά μόνο σε αδιέξοδο», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης. 

«Ασέβεια προς το σώμα είναι να μην έρχεσαι και να θεωρείς ότι ο πρόεδρος πρέπει να διαβάσει μία επιστολή (παράταξη Μάκη Παπαδόπουλου), στην οποία τον καταγγέλλεις, στην οποία δεν μπορεί να απαντήσει…»

«Είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι προσφέρουν κάτι στο σώμα με το να είναι συνεχώς ειρωνικοί, με μορφασμούς, με τις υποτιμήσεις, με τις μειώσεις; Εγώ δεν λέω να συμφωνήσουν με τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο, με τον πρόεδρο για τη διαδικασία. Είναι άλλο το να μη συμφωνείς κι άλλο να μη σέβεσαι. Ο κ. Εριφυλλίδης είναι μονίμως ειρωνικός, απίστευτα προκλητικός συνεχώς. Ήταν μηδενική η ανοχή μου σε κρούσματα ασέβειας προς το σώμα. Ασέβεια προς το σώμα είναι να μην έρχεσαι και να θεωρείς ότι ο πρόεδρος πρέπει να διαβάσει μία επιστολή (παράταξη Μάκη Παπαδόπουλου), στην οποία τον καταγγέλλεις, στην οποία δεν μπορεί να απαντήσει αυτός που καταγγέλλεται, παρά μόνο να απαντήσει σε άδειες καρέκλες. Μου έστειλε η παράταξη του κ. Παπαδόπουλου μια επιστολή και αμέσως μετά την έστειλαν στα μέσα ενημέρωσης, πριν το σώμα», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

«Δεν μπορώ να μπω σε αυτό το «τρυπάκι» και σε αυτό το παιχνίδι της προβολής μιας παράταξης, των θέσεών της, που δεν έχουν να κάνουν με το έργο του Δήμου Καβάλας…»

«Όταν το κάνεις αυτό, το μόνο που σε ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο, είναι η προβολή. Δεν έχω πρόβλημα ούτε με αυτό. Εγώ όμως δεν μπορώ να μπω σε αυτό το «τρυπάκι» και σε αυτό το παιχνίδι της προβολής μιας παράταξης, των θέσεών της, που δεν έχουν να κάνουν με το έργο του Δήμου Καβάλας. Εμείς εκλεγήκαμε για να είμαστε παρόντες. Τους ζήτησα, όσον αφορά την επιστολή του κ. Παπαδόπουλου, να έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο, να στείλουν έναν εκπρόσωπο για να αναγνώσει την επιστολή και μετά να αποχωρήσουν. Να ακούσουν τις απαντήσεις που είχα να δώσω για το περιεχόμενο της επιστολής, στο μέρος που αφορά το δικό μου πρόσωπο και να αποχωρήσουν. Δεν το έκαναν. Τέλος πάντων, προχωράμε», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ε» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...