Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Για την ειδική συνεδρίασης λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (27/2) μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

«Είναι η πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, είναι κάτι καινούργιο, πρώτη φορά γίνεται στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Διαφέρει από την τακτική διαδικασία των συνεδριάσεων, καθώς έχουμε ημερήσια διάταξη αλλά για τα θέματα που περιλαμβάνονται σε αυτή δεν λαμβάνονται αποφάσεις», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. 

«Υπάρχει πλαφόν στα θέματα, δηλαδή μέχρι 10 μπορούν να εισαχθούν στην ημερήσια διάταξη από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας και έως δύο από τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων…»

«Δεν απαιτείται απαρτία, δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι για να συζητηθούν τα θέματα, αλλά πρέπει να είναι αυτοί που ρωτάνε και αυτοί που απαντούν από την πλευρά της διοίκησης. Υπάρχει ένα πλαφόν στα θέματα, δηλαδή μέχρι 10 θέματα μπορούν να εισαχθούν στην ημερήσια διάταξη από τους δημοτικούς συμβούλους, είτε της πλειοψηφίας, είτε της μειοψηφίας και έως δύο θέματα από τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν έχουμε θέματα από την πλευρά της πλειοψηφίας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Θόδωρου Μουριάδη δεν έχουν θέσει θέματα. Είπαμε ότι δεν θα το κάνουμε για να μη μειώσουμε τα θέματα που θέτει η αντιπολίτευση», σημείωσε στη συνέχεια ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης. 

«Ενδεχομένως και τα προ ημερησίας διατάξεως θέματα να μειωθούν ακόμη περισσότερο και να τα συζητάμε όλα στην λογοδοσία…»

«Έχουμε λοιπόν κάτω από δέκα θέματα που είναι μόνο από την αντιπολίτευση. Τα θέματα είναι σύνθετα θα έλεγα, με την έννοια ότι έχουν πολλά ερωτήματα. Για ένα θέμα για παράδειγμα μπορεί να υπάρχουν και επτά ερωτήματα. Δεν είναι βέβαια σωστό, αλλά για πρώτη φορά είπαμε ότι θα το δεχτούμε και μέσα στον καθορισμένο χρόνο που ούτως ή άλλως πρέπει να υπάρχει. Αν μπορούν να απαντηθούν όλα αυτά καλώς. Είναι μία διαδικασία που την περιμένουμε για να δούμε πώς θα εξελιχθεί και πώς θα βοηθήσει και τις τακτικές συνεδριάσεις. Ενδεχομένως και τα προ ημερησίας διατάξεως θέματα να μειωθούν ακόμη περισσότερο και να τα συζητάμε όλα στην λόγοδοσία», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...