Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Πλούσιο σε εκδηλώσεις είναι το φετινό φεστιβάλ Cosmopolis

Ημέρα:

Πλούσιο σε εκδηλώσεις αναμένεται να είναι και το φετινό φεστιβάλ Cosmopolis, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Άλκης Ζοπόγλου.

«Και φέτος έχουμε ένα πάρα πολύ πλούσιο πρόγραμμα, για το οποίο είμαστε έτοιμοι εδώ καιρό. Η ενότητα cosmo world στην περιοχή της Παναγίας είναι έτοιμη, όπως την έχουμε τόσα χρόνια συνηθίσει. Θα ξεκινήσουμε τις δράσεις από τις 29 Ιουλίου και θα τελειώσουμε στις 3 Αυγούστου», ανέφερε αρχικά ο κ. Ζοπόγλου.

«Ένα ειδικό αφιέρωμα θα φιλοξενήσουμε φέτος για τα 50 χρόνια από την κατοχή της Κύπρου, με φιλοξενία ομάδων καλλιτεχνών από την Μεγαλόνησο…»

«Η ενότητα αυτή είναι φυσικά διανθισμένη με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις, με αναφορά σε καλλιτέχνες του δρόμου, στα παιδιά, στο φαγητό, στις τέχνες στον κινηματογράφο, στο animation. Φέτος είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί φιλοξενούμε το Thessaloniki animation festival που συμπληρώνει τα 10 χρόνια παρουσίας του. Επίσης έχουμε τη σκηνή χορού, που θα φιλοξενήσει όλα τα είδη χορών, από παρουσιακούς μέχρι σύγχρονο χορό και θα υπάρχουν διάφορα sports στην Θεοδώρου Πουλίδου που θα τα διανθίσουμε με όμορφη μουσική. Ένα ειδικό αφιέρωμα θα φιλοξενήσουμε φέτος για τα 50 χρόνια από την κατοχή της Κύπρου, με φιλοξενία ομάδων καλλιτεχνών από την Μεγαλόνησο. Επίσης το πρόγραμμα συναυλίων έχει κλείσει. Οι συναυλίες θα γίνονται όλες στην πλατεία Μεχμέτ Αλή», τόνισε στη συνέχεια ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Cosmopolis. 

Με Σωκράτη Μάλαμα και την Ιουλία Καραπατάκη, ξεκινά το φετινό Cosmopolis

«Στις 29 Ιουλίου έχουμε τον Σωκράτη Μάλαμα και την Ιουλία Καραπατάκη, στις 30 και 31 Ιουλίου έχουμε δύο dj με προσανατολισμό περισσότερο προς την νεανική μουσική, έναν από το Βέλγιο κι έναν την Ισπανία και την Ελλάδα φυσικά. Στις 1 Αυγούστου έχουμε το μουσικό σχήμα groundation, ένα τα πιο διάσημα αμερικανικά συγκροτήματα ρέγκε και τζαζ και είμαστε πολύ τυχεροί που τους πετυχαίνουμε στην περιοδεία τους στην Ευρώπη και μπορούμε να τους φέρουμε στην πόλη μας για μία και μοναδική συναυλία. Στις 2 Αυγούστου έχουμε από την Σερβία τη μουσική ομάδα Σίνισα Στάνκοβιτς Μπαντ, μια μπάντα με ήχους από τα χάλκινα της περιοχής στη νότια Σερβία και στις 3 Αυγούστου θα κλείσουμε μ’ ένα μουσικό σχήμα από την Ισπανία, που φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Βενεζουέλα, από την Αργεντινή, την Κούβα και την Ισπανία και την Καταλονία. Είναι έξι γυναίκες και θα μας ταξιδέψουν στην μουσική και στους ήχους τους λατινοαμερικάνικους και τους ισπανικούς», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Ζοπόγλου.

«Το cosmo home, ένα πολύ αγαπημένο κομμάτι του φεστιβάλ θα συνεχισθεί και φέτος μέχρι τον Αύγουστο αναδεικνύοντας μικρές ομάδες μέσα στις γειτονιές, τόσο της πόλης, όσο και στα χωριά του δήμου…»

«Φυσικά έχουμε προγραμματίσει και το cosmo home, το οποίο ένα πολύ αγαπημένο κομμάτι του φεστιβάλ και θα συνεχισθεί και φέτος μέχρι τον Αύγουστο αναδεικνύοντας μικρές ομάδες μέσα στις γειτονιές, τόσο της πόλης, όσο και στα χωριά του δήμου. Προετοιμάζουμε ένα μουσικό τριήμερο στα μέσα του Σεπτέμβρη, το οποίο θα ‘ναι πολύ αξιόλογο, αλλά ακόμη δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιες ανακοινώσεις, γιατί αυτό είναι στη φάση της προετοιμασίας και έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ και έχουμε προγραμματίσει να παρουσιάσουμε τον Cosmopolis opera project, το οποίο είχε γίνει ξανά το 2021. Αυτή τη φορά θα φιλοξενήσουμε πάνω από 70 μουσικούς από όλη την Ευρώπη στην πόλη μας, πάντα αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα και χωρίς να επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό του δήμου Καβάλας. Το πρόγραμμα λοιπόν ξεκινά από τα μέσα Ιουλίου και τελειώνει αρχές Δεκέμβρη», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Ζοπόγλου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...