Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πλούσιο και πολυδιάστατο το πρόγραμμα της Λευκής Νύχτας

Ημέρα:

spot_img

Το πλούσιο και πολυδιάστατο Πρόγραμμα, καθώς και οι στόχοι των εκδηλώσεων της φετινής «Λευκής Νύχτας», που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας την Παρασκευή 5 Μαΐου, παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν οι επικεφαλής των φορέων που συνεισφέρουν στην διοργάνωση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Καβάλας ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ είπε πως την Παρασκευή «η πόλη της Καβάλας θα ξενυχτίσει γλεντώντας με ντόπιους, περαστικούς επισκέπτες και τουρίστες σε δρόμους και πλατείες, ενώ η αγορά μας, με επίσημο βραδινό φόρεμα, θα γεμίσει τις βιτρίνες της με δελεαστικές τιμές προϊόντων για όσους θα θελήσουν να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Σημείωσε ότι «ο Δήμος Καβάλας συμβάλει και φέτος τα μέγιστα για να φωτιστεί αυτή η ιδιαίτερη βραδιά, που θα μάς κάνει να συναντηθούμε στους δρόμους της πόλης, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να παίξουν τα παιδιά και να ψωνίσουν οι μεγάλοι».

Επισήμανε ότι «εκατοντάδες Καβαλιώτες, μέσα από συλλογικότητες και φορείς θα συνδράμουν στη διασκέδασή μας», και ότι «θα αρχίσει και το “Φεστιβάλ Άδοντες και Ψάλλοντες”, με μαθητές δεκάδων μουσικών σχολείων, ελληνικών και ξένων, που θα γεμίσουν με τραγούδια τις πλατείες και την παραλία, ενώ σε όλο το κέντρο θα δίνονται συναυλίες από διάφορα σχήματα. Επίσης, Μουσική θα απολαύσουμε και από το Δημοτικό Ωδείο, την Φιλαρμονική του Δήμου και από το Ωδείο Νεάπολις.

Κι επειδή κέφι δίχως χορό δεν γίνεται, θα δούμε και θα χορέψουμε από ποντιακούς χορούς μέχρι λάτιν. Τα παιδιά όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να δουν κλόουν, ξυλοπόδαρους, παραστάσεις καραγκιόζη, να φτιάξουν κοσμήματα και να παίξουν μπάλα, μπάσκετ, πινγκ πονγκ, ακόμη και σκάκι».

Τόνισε, τέλος, ότι «σκοπός μας είναι να κάνουμε τη Λευκή Νύχτα ένα μεγάλο αντάμωμα, ένα μεγάλο γλέντι σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης και θα τα καταφέρουμε χάρη στις μεγάλες προσπάθειες εκατοντάδων δημοτικών υπαλλήλων, εθελοντών, μαθητών, καθηγητών και συλλόγων».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, ΑΛΕΞΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, την χαρακτήρισε ως «μεγάλη γιορτή, που θα ζωντανέψει την πόλη μέχρι αργά τα μεσάνυχτα» και ως «εφαλτήριο για την ερχόμενη τουριστική σαιζόν.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, είπε η “Λευκή Νύχτα”, «τονώνει την αγορά, ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη της πόλης και δίνει την ευκαιρία για τους καταναλωτές να ψωνίσουν διασκεδάζοντας και προβάλλει την Καβάλα στην ευρύτερη περιοχή».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ΜΑΡΚΟΣ ΔΕΜΠΑΣ, μίλησε για «γιορτή του εμπορικού κόσμου» και κάλεσε τους κατοίκους της Καβάλας και των γειτονικών περιοχών να συμμετάσχουν και να τονώσουν την επισκεψιμότητα και την αγορά της πόλης».

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΛΓΙΩΡΓΗΣ, ευχαρίστησε όλους όσοι προσέφεραν την αρωγή τους στη διοργάνωση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους δημοτικούς υπαλλήλους, και κάλεσε τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις μεγάλες προσφορές που θα κάνουν τα καταστήματα. Γνωστοποίησε, δε, ότι, πέρα από τους μαθητές των δεκάδων μουσικών σχολείων και τους συνοδούς τους, που συμμετέχουν στο “Φεστιβάλ Άδοντες και Ψάλλοντες”, καθώς και όσους συμμετέχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου, που φιλοξενείται στη Μεγάλη Λέσχη, αναμένεται η Καβάλα να είναι σημαντικός προορισμός εκατοντάδων Βούλγαρων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...