Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
spot_img

Πλήρες αδιέξοδο με την μεταφορά της πιάτσας ταξί από την οδό Αβέρωφ

Ημέρα:

Ο δήμος Καβάλας επιμένει να την μετακινήσει στην οδό Βενιζέλου / Η Τροχαία για λόγους ασφάλειας δεν θέλει να βγει η πιάτσα στον δρόμο

Σε πλήρες αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί μέχρι σήμερα, οι συζητήσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την οδό Αβέρωφ στην οδό Βενιζέλου.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καβάλας, Χρήστος Ιωαννίδης, θεωρεί ακατανόητη την επιμονή του δήμου για μεταφορά της πιάτσας σε άλλο σημείο, από τη στιγμή που όπως τονίζει δεν ενοχλεί κανέναν εκεί που βρίσκεται.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο δήμος είναι ανένδοτος στο να μην παραμείνει εκεί που είναι η πιάτσα. Η Τροχαία για λόγους ασφάλειας δεν θέλει να βγάλει την πιάτσα στην οδό Βενιζέλου…»

«Στην τελευταία επιτροπή κυκλοφοριακού και προσβασιμότητας που έγινε στον δήμο συγκεντρώθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και ήταν και η Τροχαία, η οποία ήταν αντίθετη στα μέτρα που θέλει να λάβει ο δήμος βγάζοντας την πιάτσα στην οδό Βενιζέλου. Τόνισε την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης περιοχής και πλέον πάμε σε νέες διαβουλεύσεις. Η πρότασή μας να παραμείνει εκεί η πιάτσα των ταξί, δυστυχώς, ο δήμος δεν θέλει να υλοποιηθεί. Η μελέτη που έγινε επί δημαρχίας Τσανάκα έδειξε την ασφάλεια της υφιστάμενης πιάτσας, η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό, ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους κλπ. Είναι δηλαδή μία πιάτσα ασφαλής, τόσο για το επιβατικό κοινό, όσο και για εμάς. Η μελέτη προσδιόριζε την ασφάλεια του χώρου, δυστυχώς ο δήμος δεν θέλει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο δήμος είναι ανένδοτος στο να μην παραμείνει εκεί που είναι η πιάτσα. Η Τροχαία για λόγους ασφάλειας δεν θέλει να βγάλει την πιάτσα έξω στον δρόμο στην οδό Βενιζέλου και βρισκόμαστε σε ένα τέλμα και ένα αδιέξοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης.

«Εκεί που είμαστε δεν ενοχλούμε κανέναν. Τους προτείναμε ανέξοδα τεχνικής φύσης έργα να γίνουν οι ράμπες και να μπουν τα αυτοκίνητα μέσα, αλλά δεν θέλουν, δεν θέλουν…»

«Είναι η πιο κεντρική πιάτσα, καθώς εξυπηρετούμε την κλινική, εξυπηρετούμε τα ιατρεία και το εμπορικό κομμάτι της Καβάλας. Δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας στην εν λόγω πιάτσα επί της Βενιζέλου, έτσι όπως το θέτει ο δήμος. Ήταν μία πολύ επιπόλαιη σκέψη από μέρους τους. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα περίπτερο, αλλά έχουμε να κάνουμε με αυτοκίνητα, με κόσμο, με ασφάλεια. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί μία λύση. Εμείς τους δώσαμε με την μελέτη ότι εκεί που είμαστε δεν ενοχλούμε κανέναν, δεν παρεμβαίνουμε στο έργο τους, είμαστε στην εσοχή που έγινε επί Εριφυλλίδη. Τους προτείναμε ανέξοδα τεχνικής φύσης έργα να γίνουν οι ράμπες και να μπουν τα αυτοκίνητα μέσα, αλλά δεν θέλουν, δεν θέλουν», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Χρήστος Ιωαννίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει...

81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνδρας 81 ετών τραυμάτισε...