Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

«Περπατάει» το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Ημέρα:

spot_img

Επιτυχημένο χαρακτήρισε το πρώτο διάστημα εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην χερσόνησο της Παναγίας, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Το Κάστρο», Φώτης Λαζαρίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε αρχικά: «Το μέτρο έχει επιτυχία και αρχίσαμε να βλέπουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Οι κάτοικοι της συνοικίας, αλλά και γενικότερα οι Καβαλιώτες έχουν μάθει για το μέτρο και δεν έχουμε αυτοκίνητα της πόλης μας στην Παναγία», ανέφερε αρχικά ο Φώτης Λαζαρίδης. 

«Ένα μεγάλο πρόβλημα που θα συναντήσουμε και θα δούμε πώς το ξεπεράσουμε, είναι οι ξένοι επισκέπτες, γιατί δεν ξέρουν όσοι έρχονται τις αλλαγές…»

«Πλέον δεν ανεβαίνουν οι συμπολίτες μας με τα αυτοκίνητά τους στην Παναγία, γι’ αυτό βλέπουμε πολλές κενές θέσεις στάθμευσης. Αυτό συμβαίνει γιατί και πολλοί μόνιμοι κάτοικοι φεύγουν για τις δουλειές τους, αλλά και γιατί οι κενές θέσεις δεν καλύπτονται από οχήματα των υπολοίπων Καβαλιωτών. Ωστόσο ένα μεγάλο πρόβλημα που θα συναντήσουμε και θα δούμε πώς το ξεπεράσουμε, είναι οι ξένοι επισκέπτες, γιατί δεν ξέρουν όσοι έρχονται τις αλλαγές. Οι πινακίδες δεν είναι τέτοιες, οι οποίες μπορούν να δώσουν το στίγμα ότι επιτρέπεται μόνο η στάθμευση των κατοίκων. Γι’ αυτό το συζητήσαμε και με τον δήμαρχο θα γίνουν αλλαγές, θα μπει κάτι διαφορετικό στις εισόδους της συνοικίας, ώστε να γίνεται πιο εμφανές αυτό το μέτρο», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Λαζαρίδης.

«Το ξέραμε ότι το μέτρο είναι εύκολο να το σχεδιάσουμε στο χαρτί, αλλά στην εφαρμογή είναι δύσκολο…» 

«Ένα δεύτερο θέμα είναι οι διαγραμμίσεις. Είναι κάποια σημεία τα οποία δείχνουν ότι υπάρχει εσωτερικό πάρκινγκ και πρέπει να μένει κενό. Νομίζω θα έχουμε ένα διάστημα με προβλήματα. Είναι επίσης αυτοί που κατά καιρούς ανεβαίνουν πάνω για να κάνουν κάποιες εργασίες οικοδομικές, όπως ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, για τους οποίους πρέπει να δοθεί μια λύση, γιατί δεν μπορεί να τους αποκλείσουμε. Ο τρόπος φορτοεκφόρτωσης ακόμα δεν έχει μπει καλά στο πετσί να το πω έτσι για τα μεγάλα αυτοκίνητα. Το ξέραμε ότι το μέτρο είναι εύκολο να το σχεδιάσουμε στο χαρτί, αλλά στην εφαρμογή είναι δύσκολο. Υπάρχει διάθεση από ό,τι βλέπω και από τον δήμο κι ό,τι στραβό γίνεται, ό,τι πρόβλημα δημιουργείται να προσπαθήσουμε το λύσουμε.  Νομίζω θα πάμε καλά, αλλά να κοιτάξουμε λίγο και την πρόσβαση στην Παναγία για τους πεζούς, ιδιαίτερα με το περιβόητο ασανσέρ, που αν έμπαινε στα σκαριά και αυτό θα ήταν κάτι διαφορετικό. Ένα ένα πιστεύω θα διορθώσουμε τα προβλήματα», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Φώτης Λαζαρίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Λ. Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές

«Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το ευρωπαϊκό διακύβευμα...

Πραγματικές αυξήσεις μισθών διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκεντρώθηκαν...

Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα του Περιγιαλίου

Για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα μαζί με...

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...

Στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity 

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης...

Οι σταυροί προτίμησης στις εκλογές του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα και οι σταυροί προτίμησης: 1. Για...

Τρέχει και δεν… προλαβαίνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας

Κυριάκος Σταυρίδης: Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα ανάλογα οχήματα που...