Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: «Στα ανταποδοτικά τέλη επαναφέραμε τις μειώσεις που έγιναν το 2021»

Ημέρα:

«Πραγματικά το νέο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας ξεκίνησε δυναμικά, πέσαμε κατευθείαν στα βαθιά μπορώ να πω. Δύσκολες αποφάσεις, ειδικά όσον αφορά τα ανταποδοτικά τέλη. Αναγκαίες, αλλά δύσκολες για όλους μας».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ο οποίος συμπλήρωσε σχετικά: «Είμαστε στο πρώτο διάστημα όπου οι συνεδριάσεις είναι πιο συχνές και πιστεύω ότι από τον Φεβρουάριο θα μπούμε σε μια καλύτερη ροή».

«Μέχρι στιγμής οι συνεδριάσεις κυλούν ομαλά, εντός των προβλεπόμενων χρόνων, δεν έχουμε αυτά που συνέβαιναν στο παρελθόν, ειδικά με τα προ ημερησίας. Οι συζητήσεις διεξάγονται σε καλό κλίμα, με διαφωνίες φυσικά…»

«Μέσα στον ίδιο μήνα θα έχουμε και την πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, κάτι νέο για την τοπική αυτοδιοίκηση κι ελπίζω να λειτουργήσει κι αυτό πολύ καλά. Μέχρι στιγμής οι συνεδριάσεις κυλούν ομαλά, εντός των προβλεπόμενων χρόνων, δεν έχουμε αυτά που συνέβαιναν στο παρελθόν, ειδικά με τα προ ημερησίας. Οι συζητήσεις διεξάγονται σε καλό κλίμα, με διαφωνίες φυσικά, σε πολιτισμένο και δημοκρατικό κλίμα και καλό είναι να αισιοδοξούμε ότι από εδώ και πέρα θα αρχίσουν κάποια πράγματα να λειτουργούν ακόμη καλύτερα και να βλέπουν οι πολίτες τις θετικές επιπτώσεις αυτών που αποφασίζουμε και ψηφίζουμε στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί αυτή είναι η ουσία, η αλλαγή της καθημερινότητας του πολίτη», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο κ. Μαμτσαδέλης.

«Ουσιαστικά επαναφέραμε τις μειώσεις που έγιναν το 2021 που ήταν της τάξης του 45%. Εκεί πάνω είχαμε την αύξηση των ανταποδοτικών…»

Ιδιαίτερα για τη συνεδρίαση για τα ανταποδοτικά τέλη, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ανέφερε: «Είναι λογικό να υπάρχουν οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τους φορείς που κατέθεσαν τις απόψεις τους. Είναι μεγάλη η κουβέντα που αναπτύχθηκε για τα ανταποδοτικά τέλη. Δυστυχώς υπάρχουν παντού αυξήσεις, είναι όμως ανταποδοτικές. Δεν είναι σαν τον φόρο. Στην καθημερινότητα του Δήμου αυτό θα φανεί. Δεν θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, γιατί για να εισπραχθούν αυτές οι αυξήσεις και να δημιουργήσουν έναν καλό προϋπολογισμό ικανό να κάνουμε τις αλλαγές στην Υπηρεσία Καθαριότητας πρέπει να περάσει καιρός. Ουσιαστικά επαναφέραμε τις μειώσεις που έγιναν το 2021 που ήταν της τάξης του 45%. Εκεί πάνω είχαμε την αύξηση των ανταποδοτικών».

«Στο δημοτικό συμβούλιο ορθά δίνουμε τον λόγο να εκφραστεί ο φορέας που ανησυχεί και θέλει να προτείνει. Μέχρι στιγμής σχεδόν όσοι ήρθαν ήταν ευπρεπέστατοι, αλλά αυτό πρέπει να συνεχιστεί σε απόλυτο βαθμό, να υπάρχει ένας σεβασμός στην αίθουσα, στον θεσμό…»

Για την παρουσία φορέων, αλλά και πολιτών στις συνεδριάσεις, ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης ανέφερε: «Είχαμε παρουσία πολιτών στις συνεδριάσεις μας. Καλό είναι αυτό. Εμένα μου αρέσει, θέλω να έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον εκπροσωπούν κάποιον φορέα και ενδιαφέρονται για κάποιο ζήτημα. Να τονίσω όμως με σεβασμό στον χώρο του δημοτικού συμβουλίου. Να μιλήσεις και να πεις την άποψή σου, ούτε συνθήματα, ούτε πανό. Το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να συγκριθεί με τη Βουλή, όπου δεν μπορεί να πάει όποιος θέλει να λάβει τον λόγο, ούτε να αναρτήσει πανό ή να φωνάξει σύνθημα. Στο δημοτικό συμβούλιο ορθά δίνουμε τον λόγο να εκφραστεί ο φορέας που ανησυχεί και θέλει να προτείνει. Μέχρι στιγμής σχεδόν όσοι ήρθαν ήταν ευπρεπέστατοι, αλλά αυτό πρέπει να συνεχιστεί σε απόλυτο βαθμό, να υπάρχει ένας σεβασμός στην αίθουσα, στον θεσμό, στην ιστορία, στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις που έχουμε και εμείς και φυσικά και από εμάς να υπάρχει ένας σεβασμός στους συνδημότες μας που θέλουν να λάβουν τον λόγο όταν έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο».

Λίγα τα θέματα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που έγινε την Τετάρτη (31/1)

Τέλος, για τη συνεδρίαση της Τετάρτης (31/1), ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης τόνισε: «Η συνεδρίαση της Τετάρτης (31/1) περιελάμβανε λίγα θέματα. Αφορούσε τις απαλλαγές από τα ανταποδοτικά τέλη για τις ευπαθείς ομάδες, την αύξηση του κόστους για το πάρκινγκ της Δημοτικής Αγοράς και τον ορισμό των εκπροσώπων του Δήμου Καβάλας στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Η επόμενη συνεδρίαση μας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα την προσεχή Δευτέρα, οπότε από εκεί και μετά θα έχουμε ελπίζω μια καλή ροή στις συνεδριάσεις μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...