Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: «Η γενιά μου οφείλει να βάλει τη δική της σφραγίδα »

Ημέρα:

«Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι ο Θόδωρος Mουριάδης έχει μία πολύ θετική ανταπόκριση / Η κριτική είναι υποχρέωση της αντιπολίτευσης, αρκεί να είναι γόνιμη και παραγωγική / Καλώ τους συμπολίτες μας να σπεύσουν στις κάλπες»

«Η Καβάλα αλλάζει, μεταμορφώνεται, εξελίσσεται. Μπήκε το λιθαράκι στην πρώτη θητεία του Θόδωρου Μουριάδη και είμαι σίγουρος ότι το έργο που ξεκίνησε από το 2019 θα συνεχιστεί και από την 1η Ιανουαρίου του 2024».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με τον συνδυασμό του Θόδωρου Μουριάδη «Σύγχρονος Δήμος», Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

«Αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι και εισπράττω από τους πολίτες, είναι ότι ο Θόδωρος Mουριάδης έχει μία πολύ θετική ανταπόκριση»

Απαντώντας αρχικά στο ερώτημα για το τι εισπράττει από την επαφή του με τους συμπολίτες μας, ο κ. Μαμτσαδέλης σημείωσε: «Είναι μία εκλογική χρονιά, οι πολίτες ευτυχώς δεν έχουν κουραστεί να ασχολούνται με τις εκλογές, αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ. Σίγουρα μεσολάβησε το καλοκαίρι μετά τις εθνικές εκλογές, πλέον όμως έχει ξαναζεσταθεί λίγο το κλίμα, οι πολίτες ασχολούνται, ρωτάνε και ενδιαφέρονται να μάθουν, συμμετέχουν στις συζητήσεις. Το κλίμα λοιπόν όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές εν γένει είναι θετικό και θεωρώ ότι όσο περνάει ο καιρός θα έχουμε και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους συνδημότες μας. Από εκεί και πέρα αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι και εισπράττω από τους πολίτες, είναι ότι ο Θόδωρος Mουριάδης έχει μία πολύ θετική ανταπόκριση. O κάθε πολίτης έχει να πει κάτι καλό για τον Θ. Μουριάδη, πρώτα από όλα ως προσωπικότητα. Είναι ένας δήμαρχος που από την πρώτη στιγμή ήταν παρών στις γειτονιές, στην αγορά, σε κάθε σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπισε αυτή η πόλη, κοινωνικό και μη. Σε κάθε θέμα που ανέκυψε ο Θόδωρος Μουριάδης ήταν εκεί. Αυτό δεν είναι τυχαίο και είναι βέβαιο πως είναι και ο λόγος που οι πολίτες και πάλι θα τον τιμήσουν με την ψήφο και τη στήριξη τους και θα τον εκλέξουν εκ νέου δήμαρχο Καβάλας».

«Θεωρώ ότι όσοι εκλέγουμε, θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το όραμα του Θόδωρου Μουριάδη και του «Σύγχρονου Δήμου» για να δούμε μία Καβάλα πολύ καλύτερη…»

«Θα είναι εκ νέου δήμαρχος Καβάλας, γιατί το αξίζει, λόγω της θητείας που διανύουμε ακόμη, λόγω των δυσκολιών που κατάφερε να αντιμετωπίσει και με τους ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους που είχε στη διάθεσή του για να διοικήσει έναν ολόκληρο Δήμο, αλλά και γιατί δημιουργεί αυτή τη στιγμή μία πολύ καλά οργανωμένη, έμπειρη και νεανική ομάδα, όλους εμάς τους υποψηφίους που έχει δίπλα του, που θεωρώ ότι όσοι εκλέγουμε, θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το όραμα του Θόδωρου Μουριάδη και του «Σύγχρονου Δήμου» για να δούμε μία Καβάλα πολύ καλύτερη από αυτή που ήδη έχουμε», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

«Η κριτική είναι ένα χαρακτηριστικό, μία υποχρέωση της αντιπολίτευσης. Αρκεί αυτή η κριτική να είναι γόνιμη και παραγωγική…»

Όσον αφορά την κριτική που δέχεται από τους υπόλοιπους συνδυασμούς ο Θόδωρος Μουριάδης για τη διοίκησή του, ο κ. Μαμτσαδέλης επισήμανε: «Η κριτική είναι ένα χαρακτηριστικό, μία υποχρέωση της αντιπολίτευσης. Αρκεί αυτή η κριτική να είναι γόνιμη και παραγωγική. Το δυστυχές που συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια τουλάχιστον και συμβαίνει και στην πόλη μας, είναι ότι σπάνια η κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση είναι γόνιμη και παραγωγική και είναι προς όφελος των πολιτών. Το να δημοσιεύουμε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές μια φωτογραφία από μία παιδική χαρά για παράδειγμα, στην οποία μπορεί να τρέχουν τα νερά και πρέπει να διορθωθεί, αφορά δηλαδή μία πολύ μικρή έκταση του Δήμου Καβάλας, μόνο και μόνο για να πούμε ότι ο δήμαρχος αυτός δεν κάνει και πρέπει να αλλάξει, δεν είναι γόνιμο και δημιουργικό. Γιατί για αυτή την παιδική χαρά που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που θα πρέπει όμως να διορθωθεί και θα διορθωθεί, υπάρχουν άλλες δέκα παιδικές χαρές που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Αυτό όμως από κάποιον που θέλει να γίνει δήμαρχος στη θέση του Θεόδωρο Μουριάδη δεν είναι γόνιμη και παραγωγική κριτική προς όφελος των δημοτών».

«Το 12ο δημοτικό σχολείο για παράδειγμα όταν ξεκίνησε να γίνεται ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Το αποτέλεσμα όμως σήμερα είναι ότι πλέον πρόκειται για ένα πραγματικό κόσμημα. Αυτό θα συμβεί και με την πλατεία Καπνεργάτη, αυτό θα συμβεί και με την Κουντουριώτου και το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στον Άγιο Νικόλαο, αυτό θα συμβεί και με το Περιγιάλι»

Ερωτηθείς αν η επόμενη θητεία θα αποτελέσει την ευκαιρία αλλαγής της σημερινής εικόνα του Δήμου Καβάλας, ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης απάντησε: «Αν και η ηλικία μου δεν μου επιτρέπει να πω ότι έχω ζήσει τις καλές εποχές της αυτοδιοίκησης με τον αείμνηστο Λευτέρη Αθανασιάδη, πρέπει να κατανοήσουμε ότι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ένας Δήμος διοικείται πιο δύσκολα από ότι πριν 30 χρόνια. Υπάρχουν τα χρήματα μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είναι όμως πολύ πιο αυξημένες οι αρμοδιότητες που έχουν περάσει στους Δήμους τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι ελάχιστοι οι εργαζόμενοι στον Δήμο Καβάλας και στις υπηρεσίες του σε σχέση με πριν και σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν. Μία πολύ σημαντική υπηρεσία στην καθημερινότητα είναι η Τεχνική Υπηρεσία. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Τεχνική Υπηρεσία έχει απογυμνωθεί από προσωπικό. Δεν υπάρχει προϊστάμενος υπηρεσίας, δεν υπάρχει δήμαρχος, που δεν θα ήθελε ένα έργο να ξεκινά σήμερα και να τελειώνει σε έναν μήνα, σε δύο μήνες. Πρόσφατα διάβαζα μία μελέτη (2022) του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα δημόσια έργα. Στην Ελλάδα λοιπόν την τελευταία δεκαετία έγιναν 1.200 μεγάλα έργα. Σε αυτά, πάνω από 700 πήραν δυόμισι φορές παράταση. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι είναι μία παθογένεια της μεταμνημονιακής Ελλάδας το πώς λειτουργεί το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι μία πρόκληση, δεν λέμε ότι είναι μια δικαιολογία για το ότι κάποια πράγματα δεν γίνονται. Είναι όμως ένας σοβαρός λόγος που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας. Και οι δημότες έχουν δίκιο να αγανακτούν όταν για παράδειγμα γίνεται ένα έργο και ταλαιπωρούνται και ο εργολάβος έχει δίκιο να αγανακτεί γιατί οι τιμές στα υλικά έχουν ανέβει και ο δήμαρχος έχει δίκιο να αγανακτεί γιατί ένα έργο έπρεπε να έχει τελειώσει και δεν μπορεί να αρχίσει. Το θέμα είναι να βρούμε τη χρυσή τομή. Το 12ο δημοτικό σχολείο για παράδειγμα όταν ξεκίνησε να γίνεται ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Το αποτέλεσμα όμως σήμερα είναι ότι πλέον πρόκειται για ένα πραγματικό κόσμημα. Αυτό θα συμβεί και με την πλατεία Καπνεργάτη, αυτό θα συμβεί και με την Κουντουριώτου και το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στον Άγιο Νικόλαο, αυτό θα συμβεί και με το Περιγιάλι».

«Η πρόκληση και το ζητούμενο είναι ο Θόδωρος Μουριάδης και η παράταξή μας να πάει όσο καλύτερα γίνεται και είμαστε βέβαιοι για αυτό…»

Αναφορικά με τον αν ο «Σύγχρονος Δήμος» θα «προτιμούσε» κάποιον συγκεκριμένο αντίπαλο στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο κ. Μαμτσαδέλης σημείωσε: «Ο καθένας κάνει την προσπάθειά του, είτε σε επίπεδο υποψηφίου δημάρχου, είτε υποψήφιων δημοτικών συμβούλων. Ελπίζω ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέσα στα ηθικά και λογικά επιβαλλόμενα όρια, τα οποία δεν θα κάνουν τον κόσμο να απομακρυνθεί από την διαδικασία. Όποιος και αν είναι στη δεύτερη Κυριακή, καλώς να είναι, καλώς να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων. Σε ατομικό επίπεδο φυσικά η πρόκληση και το ζητούμενο είναι ο Θόδωρος Μουριάδης και η παράταξή μας να πάει όσο καλύτερα γίνεται και είμαστε βέβαιοι για αυτό».

«Απευθύνω κάλεσμα στους συμπολίτες μας να σπεύσουν στις κάλπες. Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα, να συμμετάσχει ο πολίτης στη διαδικασία…»

Παράλληλα, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας επισήμανε ότι «μια ακόμη πρόκληση είναι να έρθουν οι πολίτες στην κάλπη. Ήταν πολύ μεγάλη η αποχή το 2019 από τις δημοτικές εκλογές. Δεν γίνεται να αποφασίζει το 40% του πληθυσμού. Απευθύνω κάλεσμα στους συμπολίτες μας να σπεύσουν στις κάλπες. Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα, να συμμετάσχει ο πολίτης στη διαδικασία και φυσικά να στηρίξει αυτόν που επιθυμεί. Η δική μου πρόταση και προτροπή είναι πως ο Θόδωρος Μουριάδης και η ομάδα που δημιουργήσαμε με τον «Σύγχρονο Δήμο» μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του Δήμου Καβάλας και τη μετεξέλιξή του σε ένα πραγματικά σύγχρονο Δήμο».

«Απαραίτητοι όμως είναι και οι νέοι. Αυτό ελπίζω να αποτυπωθεί και στην κάλπη, να ανανεωθεί και το δημοτικό συμβούλιο ως όργανο. Υπάρχουν πολλές φρέσκες ιδέες και προτάσεις από φρέσκα και νέα πρόσωπα…»

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα γιατί οι συμπολίτες μας να τον ψηφίσουν προσωπικά, ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης απάντησε: «Λόγω της επαγγελματικής και κοινωνικής μου ενασχόλησης, ήδη έχω ξεκινήσει να χαράσσω μία πορεία στην πόλη της Καβάλας. Ως νέος άνθρωπος πάντα έλεγα ότι ανήκω σε μία γενιά που δεν γνωρίσαμε τις δυσκολίες των παππούδων μας για παράδειγμα, δεν μας ήρθαν όμως και όλα ρόδινα. Μονίμως είχαμε κάτι να αντιμετωπίσουμε. Η δική μου γενιά σπούδαζε όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, άνοιξε τις επιχειρήσεις της όταν ήρθαν τα capital controls, μετά ήρθε ο covid. Μονίμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κρίση και νομίζω ότι μέχρι τώρα την αντιμετωπίζουμε ως γενιά όπως πρέπει. Οφείλει λοιπόν και η δική μου γενιά να συμμετάσχει στις εκλογές, να εκπροσωπηθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, να βάλει τη δική της σφραγίδα. Είναι απαραίτητοι όσοι έχουν εμπειρία πραγματικά, οι παλαιότεροι ας το πούμε έτσι, εξίσου απαραίτητοι όμως είναι και οι νέοι. Αυτό ελπίζω να αποτυπωθεί και στην κάλπη, να ανανεωθεί και το δημοτικό συμβούλιο ως όργανο. Υπάρχουν πολλές φρέσκες ιδέες και προτάσεις από φρέσκα και νέα πρόσωπα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο θέατρο «Αμαλία» Θεσσαλονίκης

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το...

Καβάλα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο

Την 2-12-2023 και ώρα 21.45΄, στην επαρχιακή οδό  Κεραμωτής...

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas...

Απόστολος Χρόνης: Προάγγελος ιδιωτικοποίησης οι συνενώσεις των ΔΕΥΑ;

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανή ιδιωτικοποίηση του...

Γονική αποξένωση: Το έγκλημα που δεν τιμωρείται!

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα είναι μια μεγάλη ευκαιρία...

«Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα» σε σκηνοθεσία Παύλου Λεμοντζή

Την θεατρική παράσταση «Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα», που ανεβαίνει...

Ξενοφών Κροκίδης: Θα εξηγήσουμε τι είναι, αλλά και τι δεν είναι εθελοντισμός

Ξενοφών Κροκίδης: Όταν υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα εθελοντισμού σημαίνει...

Θέμης Καλπακίδης: Απ’ το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η αγροτική παραγωγή

«Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο», επισημαίνει για την...