Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Όλα είναι έτοιμα για την 19η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Ημέρα:

Πανέτοιμη δηλώνει, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Μαυρομμάτη, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας, για τη διεξαγωγή της 19ης κατά σειρά «Αλφαβητοπαρέλασης», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Για τον θεσμό αυτό, μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ε.Σ.Γ.Κ.Δ. Καβάλας, επισημαίνοντας ότι όπως και πέρυσι, η παρέλαση των 3.000 και πλέον μαθητών θα ξεκινήσει στις 12:30′ το μεσημέρι από τον χώρο του Εργατικού Κέντρου, με κατάληξη μέσω της οδού Ομονοίας, το κάτω μέρος της πλατείας Ελευθερίας.

«Μετά την παρέλαση το πάρτι θα συνεχιστεί στο κάτω μέρος της πλατείας Ελευθερίας, με μουσική, με dj, ενώ θα υπάρχουν σε κάποια σημεία και καντίνες…»

«Έχουμε τη συμμετοχή σχεδόν όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Καβάλας, ενώ θα έχουμε συμμετοχή σχολείων και από τους Δήμους Παγγαίου και Θάσου. Η συμμετοχή είναι μεγάλη και πιστεύω ότι θα φτάσουμε και θα ξεπεράσουμε τις 3.000 παιδιά. Μιλάμε για νηπιαγωγεία, για δημοτικά σχολεία και φέτος για πρώτη φορά θα συμμετέχει ένας μικρός αριθμός μαθητών από διάφορα γυμνάσια της Καβάλας, μετά το πέρας της διέλευσης των μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Μετά την παρέλαση το πάρτι θα συνεχιστεί στο κάτω μέρος της πλατείας Ελευθερίας, με μουσική, με dj, ενώ θα υπάρχουν σε κάποια σημεία και καντίνες με φαγητό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Μαυρομμάτης. 

«Το κεντρικό θέμα της 19ης «Αλφαβητοπαρέλασης» είναι οι παροιμίες»

«Ελπίζουμε ότι θα είναι μία ξεχωριστή «Αλφαβητοπαρέλαση» φέτος από όλες τις πλευρές. Το κεντρικό θέμα της 19ης «Αλφαβητοπαρέλασης» είναι οι παροιμίες. Κάθε σχολείο θα έχει μία παροιμία, έχει ήδη προετοιμαστεί, έχει πάρει τις ανάλογες στολές και είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουμε την Κυριακή (3/3). Η αφετηρία είναι το Εργατικό Κέντρο όπως και πέρυσι και θα κατηφορήσουμε στην οδό Ομονοίας για να φτάσουμε κάτω στην κεντρική πλατεία όπου και καταλήγει η παρέλαση. Υπάρχει ήδη συνεννόηση με την Τροχαία, με τη Δημοτική Αστυνομία και με τον Δήμο Καβάλας. Υπάρχει αγαστή συνεργασία για να ρυθμίσουν όλα τα σημεία, έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι και ο καιρός θα είναι σύμμαχός μας, ενώ σε περίπτωση που δεν μπορέσουμε να την πραγματοποιήσουμε λόγω καιρικών συνθηκών θα μεταφερθεί την Κυριακή στις 10 Μαρτίου, αν και νομίζω ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που να μας απασχολήσει και πιστεύουμε ότι όλοι θα πάνε καλά», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ε.Σ.Γ.Κ.Δ. Καβάλας.

«Υπάρχουν διάφορες σκέψεις για τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να τη μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο…»

«Στόχος μας είναι να περάσουν τα παιδιά μας όμορφα και να διασκεδάσουν, όπως γίνεται κάθε χρόνο άλλωστε. Η «Αλφαβητοπαρέλαση» είναι ένας μεγάλος θεσμός για την πόλη μας. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις για τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να τη μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο. Φέτος έχουμε μία μικρή συμμετοχή με τα γυμνάσια, του χρόνου ίσως προσθέσουμε και λύκεια. Κλείνουμε πλέον τις δύο δεκαετίες, είναι πλέον ένας μεγάλος θεσμός για την πόλη μας και θέλουμε να τον εμπλουτίσουμε, να τον επεκτείνουμε και να έχει πανελλήνια εμβέλεια θα λέγαμε. Όλα αυτά βέβαια σιγά σιγά, καθώς δεν είναι και τόσο εύκολο, αλλά θα το προσπαθήσουμε και θα το δούμε πως θα εξελιχθεί. Ελπίζουμε να υλοποιείται κάποια στιγμή ένα νέο βήμα τη φόρα περισσότερο», κατέληξε σχετικά ο κ. Μαυρομμάτης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...