Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Όλα είναι έτοιμα για την 19η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Ημέρα:

spot_img

Πανέτοιμη δηλώνει, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Μαυρομμάτη, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας, για τη διεξαγωγή της 19ης κατά σειρά «Αλφαβητοπαρέλασης», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Για τον θεσμό αυτό, μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ε.Σ.Γ.Κ.Δ. Καβάλας, επισημαίνοντας ότι όπως και πέρυσι, η παρέλαση των 3.000 και πλέον μαθητών θα ξεκινήσει στις 12:30′ το μεσημέρι από τον χώρο του Εργατικού Κέντρου, με κατάληξη μέσω της οδού Ομονοίας, το κάτω μέρος της πλατείας Ελευθερίας.

«Μετά την παρέλαση το πάρτι θα συνεχιστεί στο κάτω μέρος της πλατείας Ελευθερίας, με μουσική, με dj, ενώ θα υπάρχουν σε κάποια σημεία και καντίνες…»

«Έχουμε τη συμμετοχή σχεδόν όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Καβάλας, ενώ θα έχουμε συμμετοχή σχολείων και από τους Δήμους Παγγαίου και Θάσου. Η συμμετοχή είναι μεγάλη και πιστεύω ότι θα φτάσουμε και θα ξεπεράσουμε τις 3.000 παιδιά. Μιλάμε για νηπιαγωγεία, για δημοτικά σχολεία και φέτος για πρώτη φορά θα συμμετέχει ένας μικρός αριθμός μαθητών από διάφορα γυμνάσια της Καβάλας, μετά το πέρας της διέλευσης των μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Μετά την παρέλαση το πάρτι θα συνεχιστεί στο κάτω μέρος της πλατείας Ελευθερίας, με μουσική, με dj, ενώ θα υπάρχουν σε κάποια σημεία και καντίνες με φαγητό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Μαυρομμάτης. 

«Το κεντρικό θέμα της 19ης «Αλφαβητοπαρέλασης» είναι οι παροιμίες»

«Ελπίζουμε ότι θα είναι μία ξεχωριστή «Αλφαβητοπαρέλαση» φέτος από όλες τις πλευρές. Το κεντρικό θέμα της 19ης «Αλφαβητοπαρέλασης» είναι οι παροιμίες. Κάθε σχολείο θα έχει μία παροιμία, έχει ήδη προετοιμαστεί, έχει πάρει τις ανάλογες στολές και είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουμε την Κυριακή (3/3). Η αφετηρία είναι το Εργατικό Κέντρο όπως και πέρυσι και θα κατηφορήσουμε στην οδό Ομονοίας για να φτάσουμε κάτω στην κεντρική πλατεία όπου και καταλήγει η παρέλαση. Υπάρχει ήδη συνεννόηση με την Τροχαία, με τη Δημοτική Αστυνομία και με τον Δήμο Καβάλας. Υπάρχει αγαστή συνεργασία για να ρυθμίσουν όλα τα σημεία, έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι και ο καιρός θα είναι σύμμαχός μας, ενώ σε περίπτωση που δεν μπορέσουμε να την πραγματοποιήσουμε λόγω καιρικών συνθηκών θα μεταφερθεί την Κυριακή στις 10 Μαρτίου, αν και νομίζω ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που να μας απασχολήσει και πιστεύουμε ότι όλοι θα πάνε καλά», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ε.Σ.Γ.Κ.Δ. Καβάλας.

«Υπάρχουν διάφορες σκέψεις για τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να τη μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο…»

«Στόχος μας είναι να περάσουν τα παιδιά μας όμορφα και να διασκεδάσουν, όπως γίνεται κάθε χρόνο άλλωστε. Η «Αλφαβητοπαρέλαση» είναι ένας μεγάλος θεσμός για την πόλη μας. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις για τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να τη μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο. Φέτος έχουμε μία μικρή συμμετοχή με τα γυμνάσια, του χρόνου ίσως προσθέσουμε και λύκεια. Κλείνουμε πλέον τις δύο δεκαετίες, είναι πλέον ένας μεγάλος θεσμός για την πόλη μας και θέλουμε να τον εμπλουτίσουμε, να τον επεκτείνουμε και να έχει πανελλήνια εμβέλεια θα λέγαμε. Όλα αυτά βέβαια σιγά σιγά, καθώς δεν είναι και τόσο εύκολο, αλλά θα το προσπαθήσουμε και θα το δούμε πως θα εξελιχθεί. Ελπίζουμε να υλοποιείται κάποια στιγμή ένα νέο βήμα τη φόρα περισσότερο», κατέληξε σχετικά ο κ. Μαυρομμάτης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΠΕΔ-ΑΜΘ λέει ξεκάθαρα όχι στη συνένωση των ΔΕΥΑ

Σάββας Μιχαηλίδης: Αναγκαστική συνένωση δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί...

Οι «Μοναδικές Γεύσεις» της Καβάλας ταξίδεψαν στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Υπό τον τίτλο «Μοναδικές Γεύσεις», εγκαινιάστηκε την Τετάρτη (10/4)...

Ο Δήμος Καβάλας απειλεί με πρόστιμα για τα μέτρα πυροπροστασίας

Μέχρι 10 Ιουνίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να υποβάλλουν...

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Δημιουργούμε ένα νέο Ε.Σ.Υ., πιο φιλικό προς τον πολίτη»

Τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για να ενισχύσει και να...

Διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείρισή των βραχυχρόνιων μισθώσεων

Διευκρινίσεις σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων...

Τα μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας...

9 υποψήφιοι για 2 θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜΘ

Από την Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε το ακόλουθο...