Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ο δήμος Καβάλας προσπαθεί να εισπράξει «ξεχασμένα» τέλη

Ημέρα:

spot_img

Για την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Καβάλας, σχετικά με την είσπραξη τελών, τα οποία δεν μπορούν να εισπραχθούν από τους παρόχους, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Προμούσας.

«Είναι μία διαδικασία που πρέπει να γίνεται από τους Δήμους, καθότι για διάφορους λόγους κάποιοι δημότες δεν πληρώνουν τα τέλη μέσω των παρόχων κι αυτό γίνεται είτε γιατί δεν πληρώνουν τις οφειλές τους στους παρόχους ή γιατί έχει γίνει μία ρύθμιση, είτε επειδή έχουν κάνει διακοπή ρεύματος», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Προμούσας.

«Νομίζω ότι γίνεται μία συντονισμένη δουλειά από τον Δήμο Καβάλας προς αυτήν την κατεύθυνση…»

«Ο Δήμος Καβάλας έχει φροντίσει από τους καταλόγους που στέλνουν οι πάροχοι να βεβαιώσει όλα αυτά τα τέλη. Αρχικά είχε γίνει μία μαζική βεβαίωση από παλιές οφειλές από το 2017 έως τον Αύγουστο του 2022 και τώρα από τον Αύγουστο του 2022 έως το 2023 και έχουν κλείσει οι χρηματικοί κατάλογοι. Κατά τον ίδιο τρόπο βεβαιώνουμε και τέλη που δεν μπορούμε να εισπράξουμε γιατί είναι μη ηλεκτροδοτούμενα κάποια ακίνητα. Επίσης  σχετικές αλλαγές γίνονται όταν διαπιστώνουμε τροποποίηση στα τετραγωνικά μέτρα, δηλαδή αν άλλα είναι τα πραγματικά τετραγωνικά κι άλλα είναι δηλωμένα στη ΔΕΗ για παράδειγμα. Εκεί γίνονται οι σχετικές διορθώσεις και αν είναι προς τα πάνω τα τετραγωνικά γίνεται και πάλι χρηματικός κατάλογος. Αυτή είναι η όλη προσπάθεια που  κάνουμε συντονισμένα ως Δήμος, προκειμένου να καταφέρουμε να εισπράξουμε τέλη από περιπτώσεις που δεν μπορούμε να τα εισπράξουμε μέσω των παρόχων. Αυτή είναι η διαδικασία και νομίζω ότι γίνεται μία συντονισμένη δουλειά από τον Δήμο Καβάλας προς αυτήν την κατεύθυνση», υπογράμμισε σχετικά ο Γιάννης Προμούσας. 

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο δημοτικός φόρος, ο οποίος εισπράττει τα ανταποδοτικά μέσω των παρόχων

Όσον αφορά τέλος τα ανταποδοτικά τέλη κι αν η απόφαση έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καβάλας επισήμανε: «Την Παρασκευή (8/3) μας ήρθε η πρώτη έγκριση για τον δημοτικό φόρο, ο οποίος εισπράττει τα ανταποδοτικά μέσω των παρόχων. Να υπενθυμίσω ότι εισπράττουμε τον ΤΑΠ, τον δημοτικό φόρο και το δημοτικά τέλη. Ήρθε η έγκριση για τον δημοτικό φόρο και περιμένουμε και την έγκριση για τα ανταποδοτικά τέλη, γιατί εκεί υπάρχουν και δύο προσφυγές προς την απόφαση αυτή τη δημοτικού συμβουλίου και περιμένουμε να δούμε την πορεία αυτής της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...