Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Νόμιμα και με τη… βούλα τα 4 δημοτικά συμβούλια των δήμων της Π.Ε. Καβάλας

Ημέρα:

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Έχουμε πολλά σημαντικά θέματα μπροστά μας

Και με τη… βούλα πλέον μπορούν να συνεδριάζουν και να λαμβάνουν αποφάσεις τα τέσσερα δημοτικά συμβούλια των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης ενέκρινε και θεωρεί νόμιμες τις αποφάσεις που έλαβαν τις προηγούμενες ημέρες τα νέα δημοτικά συμβούλια σχετικά με τη συγκρότηση των δημοτικών συμβουλίων.

Για το θέμα μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ο οποίος τόνισε αρχικά: «Πρόσφατα είχαμε τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων για την επιλογή των προεδρείων και των Δημοτικών Επιτροπών, όποτε στη συνέχεια αυτές οι αποφάσεις έπρεπε να ελεγχθούν ως προς την νομιμότητά τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας –  Θράκης όπως και έγινε».

«Έχουμε και άλλα πολλά σημαντικά θέματα, όπως τα ανταποδοτικά, ο ορισμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων της Δ.Ε.Υ.Α. και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.»

«Οπότε η σύνθεση τους θεωρείται νόμιμη, όλα καλώς έγιναν και άρα μπορούμε να ξεκινήσουμε τις συνεδριάσεις μας για τον Δήμο Καβάλας. Πρόκειται να γίνει μία συνεδρίαση μέσα στον μήνα, καθώς υπάρχουν κάποια υπηρεσιακά θέματα τα οποία θα πρέπει να έρθουν προς ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο. Κυρίως είναι από το προηγούμενο έτος κάποιες ανοιχτές υποθέσεις που τώρα ωρίμασαν. Φυσικά έχουμε και άλλα πολλά σημαντικά θέματα, όπως τα ανταποδοτικά, ο ορισμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων της Δ.Ε.Υ.Α. και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ο ορισμός μελών μειοψηφίας στην Δημοτική Επιτροπή, αν δεν εκπροσωπούνται από τακτικό μέλος», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

«Οι πρώτες συνεδριάσεις θα έχουν αγωνία εκ μέρους μου για να πάνε όλα καλά, αλλά θεωρώ ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα…»

«Υπάρχουν και άλλα πολλά σημαντικά θέματα. Κάποιοι από αυτά θα έρθουν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, πιθανώς την επόμενη εβδομάδα. Ήδη έχω την πρώτη εικόνα από συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου. Βέβαια αυτές οι πρώτες συνεδριάσεις θα έχουν αγωνία εκ μέρους μου για να πάνε όλα καλά και χρειάζεται μία προσοχή μέχρι να εγκλιματιστούμε όλοι εμείς που είμαστε νέοι στην αυτοδιοίκηση. Αλλά θεωρώ ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα ή όποιο πρόβλημα υπάρξει θα αντιμετωπιστεί επιτυχώς γρήγορα και χωρίς να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου Καβάλας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κυκλικός κόμβος και άλλες παρεμβάσεις στην οδό Κουντουριώτου

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2024 από...

Συλλυπητήρια της Μητρόπολης ΦΝΘ την ἐκδημία Μαργαρίτας Κιτσικοπούλου

«Τὸ Διοικητικὸ Συμβούλιο τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Ἱδρύματος «ΑΡΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ...

Μεγάλο το εργασιακό κόστος στον τουρισμό

Πάρης Παρασχούδης: Για να βρεις προσωπικό πρέπει να δώσεις...

Μπάμπης Δράκος: Η Νέα Δημοκρατία  «παίζει» χωρίς αντίπαλο αυτή τη στιγμή

«Ένα ποσοστό στις Ευρωεκλογές το οποίο θα χρήζει κάποιας...

Παράταση 1+1 μήνα στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS-ταμειακών μηχανών

Την παράταση για 1+1 μήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς...

«Το σπίτι με τα δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη στο Αντιγόνη Βαλάκου

«Το σπίτι με τα δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου...

Σε παραγωγή από την Energean και το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish North στο Ισραήλ

Το δεύτερο από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Energean...

Μακάριος Λαζαρίδης: “Να ενταχθεί η κτηνοτροφική σόγια στις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις”

Αναφορά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο...