Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
spot_img

Νίκος Καρακεΐσογλου: Ευθύνες στη ΔΕΗ για τις πρόσφατες πυρκαγιές

Ημέρα:

«Έχουμε ενημερώσει τους ανθρώπους της ΔΕΗ αλλά δεν έχουμε εισακουστεί»

Για τα απανωτά περιστατικά πυρκαγιών που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Καρβάλης, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της κοινότητας, Νίκος Καρακεΐσογλου.

«Όντως το τελευταίο διάστημα είμαστε στο επίκεντρο των πυρκαγιών όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Είχαμε δύο περιστατικά στη δυτική πλευρά της Νέας Καρβάλης, κοντά σε γνωστό μηχανουργείο, ένα ακόμη περιστατικό στη ρεματιά της Λεύκης πολύ κοντά σε σπίτια και σε κάποιους ελαιώνες και το μεσημέρι της Δευτέρας (17/6) είχαμε το περιστατικό στο Χαλκερό στη βιοτεχνική περιοχή», ανέφερε αρχικά ο κ. Καρακεΐσογλου.

«Η δική μου εκτίμηση είναι ότι αυτές οι φωτιές δεν προέρχονται από χέρι ανθρώπου, είναι περιστατικά που οφείλονται κυρίως στις γραμμές της Δ.Ε.Η.»

«Ευτυχώς και τα τέσσερα περιστατικά δεν προκάλεσαν ζημιές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία τις αντιμετώπισε με επιτυχία που έσπευσε γρήγορα και αρκετοί εθελοντές που βρέθηκαν στο σημείο και βοήθησαν και αυτοί με τον τρόπο τους. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι αυτές οι φωτιές δεν προέρχονται από χέρι ανθρώπου, είναι περιστατικά που οφείλονται κυρίως στις γραμμές της Δ.Ε.Η., αυτές που περνάνε πάνω από αυτά τα σημεία γιατί και τα τέσσερα περιστατικά έχουν την εξήγησή τους. Είναι ακριβώς κάτω από τα καλώδια της Δ.Ε.Η. έτσι όπως περνάνε αυτά τα τέσσερα τα παράλληλα και το ξεκίνημα της φωτιάς είναι από εκείνο το σημείο ανάλογα με τη φορά του αέρα. Και τα δύο τα περιστατικά στην Νέα Καρβάλη κοντά στο μηχανουργείο, οφείλονται και αυτά στον ίδιο λόγο, ενώ το άλλο περιστατικό στη Λεύκη οφείλεται στο ότι τα κλαδιά κάποιου δέντρου με τον αέρα κουνιόντουσαν και βρήκαν τα καλώδια της Δ.Ε.Η.», ανέφερε στη συνέχεια ο πρόεδρος της κοινότητας της Νέας Καρβάλης. 

«Έχουμε ενημερώσει και μιλήσει με τους ανθρώπους της Δ.Ε.Η. Δυστυχώς δεν έχουμε εισακουστεί. Η αντιμετώπιση από ό,τι φαίνεται είναι απλή αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν την επιλέγουν…»

«Κατά καιρούς έχουμε ενημερώσει και μιλήσει με τους ανθρώπους της Δ.Ε.Η. Δυστυχώς δεν έχουμε εισακουστεί. Το ίδιο κάναμε και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Υπάρχει και έγγραφο από ό,τι μου είπαν από αξιωματικό της Π.Υ. και ελπίζουμε στην πορεία να εισακουστούμε και να γίνει κάτι. Η αντιμετώπιση από ό,τι φαίνεται είναι απλή αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν την επιλέγουν. Μπορούν να βάλουν αποστάτες μεταξύ των καλωδίων, ώστε εκεί που είναι σε μεγάλη απόσταση κάπου στη μέση μπαίνουν αυτοί οι αποστάτες, όπως έχουν γίνει σε αρκετά σημεία μέσα στον κάμπο παλαιότερα, ώστε να αποφεύγεται η μεγάλη ταλάντωση που μπορεί να βγάλει και σπινθήρες. Για το ίδιο θέμα ενημέρωσα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Τουρνά, γιατί είχε επικοινωνήσει στη φωτιά της Λευκής μαζί μου και μου είχε πει να του μεταφέρω οτιδήποτε. Και μετά τη φωτιά της Δευτέρας (17/6) του Χαλκερού θεώρησα σκόπιμο να τον ενημερώσω και να του πω και τη γνώμη μου. Ο υφυπουργός μπορεί να επηρεάσει καταστάσεις κι ίσως να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Το ίδιο θα συμβεί και από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, γιατί σε κουβέντα που έκανα μαζί τους μου είπαν ότι έχουν ενημερώσει και θα ξαναδούν το θέμα από την αρχή», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Καρακεΐσογλου.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο καλός συντονισμός απέτρεψε τα χειρότερα στη φωτιά στον Μπάτη

Κυριάκος Μανδρανής: Περιορίστηκε γρήγορα καίγοντας μόλις 10 στρέμματα Η άμεση...

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ζητά ηθοποιούς για την παιδική σκηνή

Για τις ανάγκες της νέας παραγωγής της Παιδικής Σκηνής...

Σε ελεγχόμενες διακοπές υδροδότησης προχωρά η ΔΕΥΑΚ

Απόστολος Χρόνης: Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις...

Τα «μυστικά» για ένα καλό μηχανογραφικό

Αργύρης Μυστακίδης: Δεν θα δούμε δραματικές μεταβολές στις βάσεις...

Εγκαίνια πάρκου στη Νυρεμβέργη

Εγκαίνια πάρκου στη Νυρεμβέργη, όπου οι σχέσεις των αδελφοποιημένων...

«Δον Κιχώτης» με Βλαδίμηρο Κυριακίδη στο Ακόντισμα

Το κλασικό αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες «Δον Κιχώτης»...

Φωτιά σε τζετ σκι στη θαλάσσια περιοχή της Τούζλας

Τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή...