Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εγκαινιάζεται την Κυριακή το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

Ημέρα:

spot_img

Εγκαινιάζεται το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής (21/10) το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, το οποίο μετά από τις προσπάθειες δυο δημοτικών αρχών είναι έτοιμο να παρουσιάσει τα πλούσια εκθέματά του στους επισκέπτες, ντόπιους κι όχι μόνο. 

”Παρουσιάζουμε σήμερα αυτόν τον εξαιρετικό χώρο που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε πλέον στον Σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας. Ένας χώρος με ιδιαίτερο συμβολισμό και ουσία, που επί σειρά ετών φιλοξένησε πρόσφυγες κι ανέθρεψε γενιές και γενιές, από την Κυριακή (21/10) θα στεγάζει εδώ τη συλλογή κειμηλίων και ιστορικών εκθεμάτων του συλλόγου”, τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στον χώρο του μουσείου το μεσημέρι της Παρασκευής (19/10) η αντιδήμαρχος Καβάλας Μαρία Φραντζεσκάκη.

Τα εγκαίνια αυτού του νέου χώρου φιλοξενίας των προσφύγων και η παρουσία μεγάλης συλλογής ιστορικών εκθεμάτων και τεκμηρίων του συλλόγου, σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα για την ιστορία της πόλης

”Η ολοκλήρωση των εργασιών σε αυτόν τον χώρο δείχνει για ακόμη μια φορά τη συνέχεια που έχει η δημοτική αρχή. Δυο διοικήσεις, δυο δήμαρχοι, εργάστηκαν με συνέπεια και υπευθυνότητα, ώστε το κτίσμα αυτό να πάρει και πάλι ζωή. Με την ανακατασκευή του βελτιώνεται αισθητικά όλη η περιοχή πλησίον ενός από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Καβάλας. Τα εγκαίνια αυτού του νέου χώρου φιλοξενίας των προσφύγων και η παρουσία μεγάλης συλλογής ιστορικών εκθεμάτων και τεκμηρίων του συλλόγου, σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα για την ιστορία της πόλης και τη συνδέει ακόμη περισσότερο με το ιστορικό παρελθόν της και τις χιλιάδες προσφύγων που εγκαταστάθηκαν εδώ”, συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Καβάλας.

Το μήνυμα που δίνουμε μέσα από αυτή μας την προσπάθεια είναι να ξέρουμε ποιες είναι οι ρίζες μας για να πορευτούμε στη συνέχεια

Από την πλευρά του ο Μανώλης Ζαχαρόπουλος, έφορος του Συλλόγου Μικρασιατών

Καβάλας, δήλωσε: ”Δυο διοικήσεις του δήμου Καβάλας αναγνώρισαν την προσπάθειά μας κι ήρθε η ώρα πλέον για τα εγκαίνια, σε έναν χώρο που θα μας φιλοξενήσει για τα επόμενα χρόνια. Ελπίζω να γίνει ένας πόλος έλξης των επισκεπτών της Καβάλας. Υπάρχουν κειμήλια από όλες τις πατρίδες της Ανατολής. Τα προηγούμενα έξι χρόνια το μουσείο μας φιλοξενήθηκε σε έναν άλλο χώρο και θέλω να ευχαριστήσω την κ. Χίζαρη που μας παραχώρησε ένα από τα διαμερίσματά της για να στεγάσουμε το μουσείο μας εκεί. Σε εκείνον τον χώρο ξεναγήσαμε πολλούς μαθητές από όλη την Ελλάδα και είμαστε χαρούμενοι που το πετύχαμε αυτό. Το μήνυμα που δίνουμε μέσα από αυτή μας την προσπάθεια είναι να ξέρουμε ποιες είναι οι ρίζες μας για να πορευτούμε στη συνέχεια”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...