Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025
Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025

Με τους καφέ κάδους προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα των οργανικών αποβλήτων ο δήμος Καβάλας

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Λύση στο πρόβλημα των οργανικών αποβλήτων προσπαθεί να δώσει ο δήμος Καβάλας, μέσω της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών εστίασης και της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα των καφέ κάδων.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας του δήμου Καβάλας, Γιάννης Προμούσας, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα και στο bonus που θα λάβουν όσοι επαγγελματίες συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Οικονομική Υπηρεσία και Διεύθυνση Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής, επεξεργάζονται από κοινού το σχέδιο για το πρόγραμμα των καφέ κάδων 

«Μελετάμε ένα σχέδιο, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή υπό επεξεργασία από κοινού μεταξύ της Οικονομικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής του δήμου Καβάλας, προκειμένου να δώσουμε ένα κίνητρο στους επαγγελματίες εστίασης, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα του καφέ κάδου. Πρέπει να πούμε ότι ο καφέ κάδος είναι αυτός, στον οποίο ανακυκλώνονται όλα τα οργανικά απόβλητα, τρόφιμα και τα λοιπά και έχει ήδη φροντίσει η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής να διανείμει αυτούς τους κάδους πέρα από το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο ήταν στην περιοχή της Νεάπολης, κάτω στους επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Προμούσας.

«Ως κίνητρο σκεφτόμαστε τη δυνατότητα ενός bonus προς αυτούς, να απολαύσουν δηλαδή μειωμένα τέλη…»

«Πρέπει να πούμε ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό κι εφόσον διαπιστωθεί ότι η συμμετοχή των επαγγελματιών είναι ικανοποιητική, τότε και εμείς ως κίνητρο σκεφτόμαστε τη δυνατότητα ενός bonus προς αυτούς, να απολαύσουν δηλαδή μειωμένα τέλη. Πραγματικά θα είναι ένα κίνητρο, αλλά πρέπει να πούμε ότι πέρα από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνουμε με μία τέτοιου είδους κίνηση από την πλευρά των πολιτών, συνδράμουμε πάρα πολύ σημαντικά και στη μείωση του κόστους της διαχείρισης καθαριότητας, δεδομένου ότι ανά τόνο μας χρεώνει ο Χ.Υ.Τ.Α. 50 ευρώ. Οπότε ένα πολύ μεγάλο μέρος των αποβλήτων θα μειωθούν, διότι θα ανακυκλώνονται μέσα στον καφέ κάδο», τόνισε στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος  Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας του δήμου Καβάλας.

«Πέρα από το κίνητρο στους επαγγελματίες, συγχρόνως βοηθούμε, ώστε να αφήσουμε ένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα για τις επόμενες γενιές…»

«Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες τα καταστήματα αυτά μην μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο, ρίχνουν τα οργανικά τους απόβλητά μέσα στους πράσινους κάδους. Επίσης, θα μειωθεί πάρα πολύ το τέλος ταφής απορριμμάτων. Όλα αυτά συντελούν στο να έχουν πολλές φορές οι δήμοι αυξημένα τέλη. Σε διάφορους δήμους ανά την χώρα η αύξηση των τελών έχει φτάσει και το 200%. Άρα λοιπόν εμείς θέλοντας πραγματικά να μειώσουμε τα τέλη, δίνουμε αυτό το κίνητρο στους επαγγελματίες και συγχρόνως βοηθούμε, ώστε να αφήσουμε ένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όχι μόνο για εμάς, αλλά για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας, γιατί κακά τα ψέματα αυτά είναι που θα ζήσουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Προμούσας. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ υπονομεύει το μέλλον του πρωτογενούς τομέα

Λεωνίδας Παππάς: Γιατί η κυβέρνηση δεν ζητάει πίσω τα...

Φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα ενόψει υψηλών θερμοκρασιών – Ανοιχτό το ΚΑΠΗ των Ποταμουδίων

Ο Δήμος Καβάλας, αναγνωρίζοντας τον ρόλο που διαδραματίζει τόσο...

Πυρκαγιά στη Χωριστή της Δράμας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (24.06.2025) σε δασική...

Νέα εποχή για τον Τύπο της Περιφέρειας-Καταλύτης η ΕΙΗΕΕ

- Ιστορική νίκη και κατάκτησή μας η διατήρηση των...

Το πρόγραμμα εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας στην Καβάλα

Κυριακή 29 Ιουνίου 2025 Κεντρικός Λιμένας «Απόστολος Παύλος» - Άφιξη...

Ξεκινά η ανακαίνιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιμένα Θάσου

Ο δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: Ύστερα...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Μιλάει ο Δήμαρχος Καβάλας για πολιτικές σκοπιμότητες; Έλεος κάπου!»

Είναι θετικό που ο Δήμαρχος Καβάλας παραδέχτηκε ότι, στο...