Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2025
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2025
Περισσότερα

    Με περισσότερους αστυνομικούς και πρόστιμα θα… αντιμετωπίσουν το κυκλοφοριακό

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img

    Τι θα γίνει με την ελεγχόμενη στάθμευση στη συνοικία της Παναγίας

    Με τρία άτομα αναμένεται να ενισχυθεί το επόμενο διάστημα η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας. Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., θα ενταθούν ενόψει και των εορτών οι έλεγχοι κυρίως στους πεζόδρομους της Καβάλας.

    Για τα παραπάνω, αλλά και για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία και τις ηλεκτρονικές κλήσεις, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Χρήστος Τσιτσιλικάκης.

    «Καταβάλλουμε συνεχώς προσπάθειες, η πόλη είναι μεγάλη, η κίνηση στο κέντρο ειδικά είναι μεγάλη, πολλά τα εκτελούμενα έργα…»

    «Το πρώτο βήμα είναι να ενισχυθεί η υπηρεσία μας με τρία άτομα, κάτι που αναμένουμε να συμβεί σε τρεις με τέσσερις μήνες περίπου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε. Είναι αλήθεια ότι σε καθημερινή βάση οι πολίτες κατεβαίνουν περισσότερο στο κέντρο. Ο καιρός είναι βροχερός και αναγκαστικά πολλοί χρησιμοποιούν τα οχήματά τους. Είμαστε σε συνεννόηση με την Αστυνομία, ώστε σε συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας, να μπορέσουμε να ρίξουμε περισσότερο βάρος στους πεζόδρομους της πόλης μας, γιατί κι εκεί δεν τηρείται το ωράριο από πάρα πολλούς. Καταβάλλουμε συνεχώς προσπάθειες, η πόλη είναι μεγάλη, η κίνηση στο κέντρο ειδικά είναι μεγάλη, πολλά τα εκτελούμενα έργα. Προσπαθούμε από τη μεριά μας για το καλύτερο δυνατό», ανέφερε σχετικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας. 

    «Έχει γίνει η παραγγελία για τις φωτιζόμενες ενημερωτικές πινακίδες…»

    Όσον αφορά την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στη συνοικία της Παναγίας, ο Χρήστος Τσιτσιλικάκης υπογράμμισε: «Στην Παναγία ήμασταν και το καλοκαίρι σε πολύ καλό επίπεδο, όσον αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση. Άλλωστε αυτό φάνηκε και στη συνάντηση που είχε γίνει με τους κατοίκους. Από την άλλη έχει γίνει η παραγγελία για τις φωτιζόμενες ενημερωτικές πινακίδες, τέσσερις στον αριθμό που θα μπουν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στην συνοικία της Παναγίας. Θα είναι με led και θα αναβοσβήνουν για να φαίνονται και τη νύχτα. Έχουν ζητηθεί από τους κατοίκους κάποιες αλλαγές. Αυτό που αποφασίσαμε είναι ότι εκεί στο «Μπρίκι» θα είναι χώρος φιλοξενίας επισκεπτών, δεν θα είναι παράνομη η στάθμευση εκεί κι ένα κομμάτι κάτω από την εκκλησία θα διαμορφωθεί ανάλογα, ώστε και στις δυο περιπτώσεις να παρκάρουν συνολικά 20 οχήματα επισκεπτών».

    «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Αυτός είναι ο χώρος που έχουμε στη διάθεσή μας…»

    «Έτσι θα καλύψουμε και κάποιους εργαζόμενους στην Παναγία κλπ. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Αυτός είναι ο χώρος που έχουμε στη διάθεσή μας. Προσπαθήσαμε να βρούμε μια λύση ώστε να μη διαταράξουμε την προσέλευση και τη στάθμευση των μόνιμων κατοίκων. Νομίζω ότι ήταν μια καλή λύση, συμφώνησαν και οι κάτοικοι. Θα ψηφιστεί σύντομα στο δημοτικό συμβούλιο για να μπορέσει να γίνει εκεί χώρος επισκεπτών», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Τσιτσιλικάκης. 

    «Έχουμε παραλάβει και τα έξι κινητά με τους εκτυπωτές τους για να μπορέσουν να γίνονται οι κλήσεις ηλεκτρονικά. Περιμένουμε το ok για να γίνει η διασύνδεση με την Α.Α.Δ.Ε.»

    «Οι μόνιμοι κάτοικοι που έχουν ιδιοκτησία στο κέντρο της πόλης, αλλά και στην συνοικία της Παναγίας, δεν θα χρειάζεται να φέρνουν δικαιολογητικά. Αυτό θα είναι στην ευχέρεια της υπηρεσίας όταν θέλει να κάνει έλεγχο. Επίσης έχουμε παραλάβει και τα έξι κινητά με τους εκτυπωτές τους για να μπορέσουν να γίνονται οι κλήσεις ηλεκτρονικά. Περιμένουμε το ok για να γίνει η διασύνδεση με την Α.Α.Δ.Ε. και μετά θα βγαίνουν οι αστυνομικοί με το κινητό θα «χτυπάνε» την πινακίδα και θα βγαίνουν τα στοιχεία του κατόχου. Θα εκτυπώνεται η κλήση και άμεσα θα πηγαίνει στην υπηρεσία που είναι συνδεδεμένη. Προσπαθούμε να εκσυγχρονιστούμε και έρχονται και άλλα πράγματα», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καβάλας.  

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Ο νέος Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ στον Θ. Μαρκόπουλο

    Τον νέο Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜΘ, Ταξίαρχο κ. Λάμπρο...

    Τα (νέα) μειωμένα έξοδα των Τραπεζών

    Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος «Η μείωση των τραπεζικών συναλλαγών μπορεί...

    Μειώνονται ή καταργούνται οι 6 βασικές τραπεζικές προμήθειες

    Η κατάργηση ή μείωση των 6 βασικών τραπεζικών προμηθειών...

    Σύσκεψη φορέων για την αναβίωση του θεσμού της Ναυτικής Εβδομάδας

    Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου 2025, στη...

    Επισκέψεις του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη σε επιχειρήσεις της Π.Ε Καβάλας

    Σειρά επισκέψεων σε επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας πραγματοποίησε...

    Γεννήσεις, γάμοι, διαζύγια, θάνατοι το 2024 στην Καβάλα

    Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ληξιαρχείου του Δήμου...

    Ο Δήμαρχος Θάσου συγχαίρει την ομάδα κοριτσιών πετοσφαίρισης του ΓΕΛ Λιμένα

    Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης μετά την κατάκτηση...

    Έκλεβαν πορτοφόλια σε Καβάλα και Κομοτηνή

    Συνελήφθησαν την 18-1-2025 το μεσημέρι στην Κομοτηνή από αστυνομικούς...