Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εντατικοί έλεγχοι για τη χρήση μάσκας από τη Δημοτική Αστυνομία

Ημέρα:

spot_img

Εντατικούς ελέγχους για τη χρήση προστατευτικής μάσκας, πραγματοποιούν από το πρωί της Δευτέρας (1/8), σε υπηρεσίες, αστικά λεωφορεία και εμπορικά καταστήματα της πόλης, κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας Καβάλας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας αντιδήμαρχος, Απόστολος Μουμτσάκης, οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, με στόχο τον όσο το δυνατό μεγαλύτερο περιορισμό της πανδημίας, που τις τελευταίες ημέρες έχει χτυπήσει την πόρτα μας.

Τήρηση των μέτρων από τους πωλητές στη λαϊκή αγορά – Ισχυρή σύσταση και στους καταναλωτές να φορούν προστατευτική μάσκα

 Όπως υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Απόστολος Μουμτσάκης, οι πρώτοι έλεγχοι για τη χρήση προστατευτικής μάσκας, έγιναν στην λαϊκή αγορά του Σαββάτου (1/8),  από κοινό κλιμάκιο, αποτελούμενο από προσωπικό της  Δημοτικής Αστυνομίας, της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος.

«Έγινε έλεγχος για να διαπιστωθεί αν φορούν τις μάσκες τους οι πωλητές στους πάγκους της λαϊκής αγοράς της πόλης μας κι από εκεί και πέρα έγιναν και ισχυρές συστάσεις στους καταναλωτές, να φορούν κι αυτοί τις προστατευτικές μάσκες. Διαπιστώσαμε με ικανοποίηση, ότι οι πωλητές τηρούσαν τα μέτρα και φαίνεται ότι το μήνυμα ελήφθη από όλους. Αυτό που λέμε ατομική ευθύνη, το είδαμε να τηρείται σε όλη τη λαϊκή αγορά της Καβάλας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα είναι εντατικοί μιας και δεν διανύουμε και την καλύτερη περίοδο στην Καβάλα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μη μεταδοθεί σε περισσότερα άτομα ο ιός…»

«Τη Δευτέρα (3/8) ξεκίνησαν από το πρωί δυο κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, κάνοντας ελέγχους για τις μάσκες σε υπηρεσίες, όπως στο Ι.Κ.Α., σε αστικά λεωφορεία, αλλά και σε εμπορικά καταστήματα στους πεζόδρομους της Καβάλας. Τα αποτελέσματα ήταν καλά σε γενικές γραμμές. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι η συμμόρφωση των καταστηματαρχών, γι’ αυτό και ξεκινήσαμε πρωί, όταν ακόμη δεν είχε πολλούς πελάτες. Αρκετά καλή θα έλεγα ήταν και η εικόνα στα αστικά λεωφορεία. Από τη μεριά μας προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Οι έλεγχοι με την Ελληνική Αστυνομία, με την οποία έχουμε μια καλή συνεργασία, θα συνεχιστούν κανονικά. Βέβαια θα δούμε τι θα γίνει με τα μπαρ το βράδυ όπου πλέον επιτρέπονται μόνο οι καθήμενοι. Εκεί για εμάς είναι μεγάλο θέμα, καθώς τα απογεύματα η Δημοτική Αστυνομία έχει έξω ένα συνεργείο κι αυτό όχι κάθε απόγευμα, άρα εκεί είναι θέμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι έλεγχοι πάντως θα συνεχιστούν και θα είναι εντατικοί μιας και δεν διανύουμε και την καλύτερη περίοδο στην Καβάλα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μη μεταδοθεί σε περισσότερα άτομα ο ιός και να λάβουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Ελάχιστες οι επισκέψεις στο δημαρχείο – Ηλεκτρονικά οι πληρωμές στο ταμείο του Δήμου Καβάλας

Ερωτηθείς για το αν τηρούνται τα μέτρα και στο δημαρχείο της Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Καβάλας απάντησε: «Όντως και στο δημαρχείο και στις υπηρεσίες που στεγάζονται σε αυτό, όλοι υποχρεωτικά εισέρχονται με μάσκες και γενικότερα είναι συμμορφωμένοι. Βέβαια οι επισκέψεις στο δημαρχείο έχουν ελαχιστοποιηθεί. Επίσης το ταμείο έχει κλείσει και οι πληρωμές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και σήμερα (1/8) θα αποφασίσουμε τι θα γίνει με το ταμείο της Δημοτικής Αστυνομίας, το οποίο κατά την άποψή μου πρέπει να κλείσει κι αυτό. Γυρνάμε σε εποχές Απριλίου, αλλά πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα για να μπορέσουμε να γυρίσουμε στον σωστό δρόμο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...