Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Μάκης Παπαδόπουλος: Καλώ την διοίκηση του Δήμου Καβάλας να πάρει πίσω τις αυξήσεις

Ημέρα:

«Καλώ την διοίκηση του Δήμου Καβάλας να αναθεωρήσει όλες τις αποφάσεις που έχει πάρει σχετικά με τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη. Να μιλήσει με τις δημοτικές παρατάξεις και τους φορείς κι εδώ είμαστε να τα βάλουμε κάτω και να τα δούμε, για να μην επιβαρύνουμε άλλο τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες, στους οποίους δίνεται ένα τελευταίο χτύπημα για να οδηγηθούν στο κλείσιμο».

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Μάκης Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας το θέμα που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία την τελευταία εβδομάδα και δεν είναι άλλο από την αύξηση των ανταποδοτικών τελών. 

«Είμαστε αντίθετοι με αυτές τις αυξήσεις, λόγω του ότι το οικονομικό περιβάλλον είναι επιβαρυμένο…»

«Η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας μέσα σε 20 μέρες έφερε αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη, που ξεκινούν από το 50% και φτάνουν μέχρι το 150%. Είναι κάτι παράλογο και υπερβολικό. Είμαστε αντίθετοι με αυτές τις αυξήσεις, λόγω του ότι το οικονομικό περιβάλλον είναι επιβαρυμένο. Όλοι βιώνουμε την ακρίβεια. Ο Δήμος θα έπρεπε να κάνει μειώσεις ή τουλάχιστον να κρατήσει σταθερές τις τιμές κι όχι να κάνει αυτές τις μεγάλες αυξήσεις», σημείωσε με έμφαση στη συνέχεια των δηλώσεών του ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής Μας».

Σπατάλες, ανοργανωσιά και κακοδιαχείριση στην Υπηρεσία Καθαριότητας «βλέπει» ο Μάκης Παπαδόπουλος

«Από την πλευρά μας λέμε ότι υπάρχει μια κακοδιαχείριση στην Υπηρεσία Καθαριότητας, υπάρχουν σπατάλες και ανοργανωσιά. Πληρώνουμε τις συνέπειες των πολιτικών και των αποφάσεων της δημοτικής αρχής τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Τι μας λέει η διοίκηση; Μας λέει ότι φταίνε οι μειώσεις που έγιναν στα ανταποδοτικά τέλη το 2021. Δεν το δεχόμαστε αυτό. Είναι μια δικαιολογία. Το 2020 έφεραν αυξήσεις. Το 2021 η αντιπολίτευση, ναι η αντιπολίτευση, κατάφερε να κάνει μειώσεις. Από το 2021  μέχρι και το 2023, η δημοτική αρχή είχε δυο χρόνια, στα οποία μπορούσε να διορθώσει κάποιους δείκτες. Από τη στιγμή που δεν το έκανε, ενώ ήξερε ότι κάποιοι δείκτες ήθελαν διόρθωση, δεν προχώρησε σε καμιά απόφαση για να πει εδώ έχουμε πρόβλημα, παρά μόνο περίμενε», επισήμανε στη συνέχεια των όσων είπε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο Μάκης Παπαδόπουλος.

«Η αύξηση των ανταποδοτικών τελών είναι απόδειξη της αποτυχίας να λειτουργήσει σωστά η Υπηρεσία Καθαριότητας…»

«Υπήρχε κρυφή ατζέντα εκ μέρους της δημοτικής αρχής και μετά τις εκλογές έφερε αυτές τις αυξήσεις. Θέλει να κάνει αναθέσεις και να ικανοποιήσει τα χατίρια και τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά. Η αύξηση των ανταποδοτικών τελών είναι απόδειξη της αποτυχίας να λειτουργήσει σωστά η Υπηρεσία Καθαριότητας. Δίνουμε 4 εκ. ευρώ για το προσωπικό, 1 εκ. ευρώ σε συνεργεία και αυτοκίνητα, χρειάζεται άλλο 1,5 εκ. ευρώ για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Απαιτείται καλύτερη διαχείριση, νέος σχεδιασμός και να διαχειριστούμε καλύτερα τα ογκώδη. Επίσης να μειώσουμε τις δαπάνες και να μην πάμε στην λύση των αυξήσεων. Να κρατήσουμε σταθερές τιμές», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μάκης Παπαδόπουλος. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανδρικό χάπι αντισύλληψης – Πώς λειτουργεί

Ένα μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα. Πειράματα υποδεικνύουν ότι...

Συμβουλές για να μην γερνάει ο λαιμός σας

Ο λαιμός είναι μια περιοχή του σώματός μας όπου...

Νέο ενδοσκοπικό σύστημα εντοπίζει τους καρκίνους με ακρίβεια 90%

Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για...

Μάνθος Κλεανθίδης: Έχουμε έναν πολύ δυναμικό Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου...

Θα στενάξει η Καβάλα από το κυκλοφοριακό το καλοκαίρι

Νίκος Ίμβρος: Για μας τους κατοίκους της πόλης, έτσι...

Όλα είναι έτοιμα για την 19η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Πανέτοιμη δηλώνει, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Μαυρομμάτη, η...

Εντός των ημερών θα πληρωθούν οι υπάλληλοι των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα...