Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Μάκης Παπαδόπουλος: «Η πίεση που ασκήσαμε κράτησε ανοιχτά τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων»

Ημέρα:

spot_img

«Τα Λασπόλουτρα «μπαίνουν μέσα» 200.000 ευρώ και υπεύθυνη είναι η διοίκηση του δήμου / Να αναζητηθούν έγκαιρα περισσότερα χρήματα για Ανθή Καραγιάννη / Να βοηθήσει ο δήμος Καβάλας όσους δημότες δεν μπορούν να κάνουν εργασίες πυροπροστασίας στα σπίτια τους»

Στα θέματα της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου, αναφέρθηκε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής Μας», Μάκης Παπαδόπουλος.

«Αναγκάσαμε τον δήμαρχο Καβάλας να υποχωρήσει από την απόφασή του να κλείσει τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων…»

Αρχικά αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της παράταξής του να «σηκώσει» το θέμα του κλεισίματος των Λασπόλουτρων και δήλωσε ικανοποιημένος από την υποχώρηση του δημάρχου Καβάλας στο θέμα αυτό τονίζοντας: «Για ακόμη μία φορά, η πίεση που ασκήσαμε και η πρόταση που κάναμε ως παράταξη να κρατηθούν ανοιχτά τα Λασπόλουτρα, μαζί φυσικά και με τις πιέσεις της τοπικής κοινωνίας των Κρηνίδων, είχαν ωφέλιμο αποτέλεσμα. Αναγκάσαμε τον δήμαρχο Καβάλας να υποχωρήσει από την απόφασή του να κλείσει τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων. Τελικά, τα Λασπόλουτρα θα ανοίξουν και φέτος, έστω μόνο με τη λειτουργία της εγκατάστασης του πηλού. Εμείς βέβαια προτείναμε να ανοίξει και το εστιατόριο, στο οποίο θα απασχολούνταν κάποιοι άνεργοι δημότες παραπάνω, για να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες των λουτρών και να έχουμε και παραπάνω έσοδα, αλλά η δημοτική αρχή δεν το τόλμησε. Πολύ αργά βέβαια ο δήμαρχος σκέφτηκε τα ξενοδοχεία της περιοχής, τα οποία τα αγνοούσε πριν από λίγες μέρες και αδιαφορούσε για την τεράστια ζημιά που θα προκαλούσε η απόφασή του να κλείσει τα Λασπόλουτρα».

«Ας αναλάβει ο δήμαρχος την ευθύνη για όλη την κακή οργάνωση και λειτουργία των Λασπόλουτρων και ας αφήσει τις διαπιστώσεις. Ο ίδιος ευθύνεται για αυτή την κακή κατάσταση…»

«Καλωσορίζω ωστόσο τον δήμαρχο στην πραγματικότητα. Κάλλιο αργά και παρά ποτέ, έκανε πίσω ευτυχώς και κάπως θα σωθεί η χρονιά φέτος για την τουριστική και εμπορική κίνηση στις Κρηνίδες. Θεωρώ επίσης «κακή δικαιολογία» αυτό που είπε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι υπάρχει ένας λόγος που τον έκανε να αποφασίσει αρχικά το κλείσιμο των Λασπόλουτρων, τον οποίο δεν μπορεί να μας πει δημόσια. Όποιος και αν είναι ο λόγος αυτός, θα έπρεπε τα προηγούμενα χρόνια που ήταν πάλι ο ίδιος στη διοίκηση του δήμου Καβάλας να φροντίσει να εξαλειφθεί. Είναι σύνηθες βέβαια ο δήμαρχος Καβάλας τη μια να λέει το ένα και την άλλη το άλλο, σε σημείο πια που να μην καταλαβαίνουμε πότε λέει την αλήθεια και πότε όχι. Ό,τι και να είναι όμως, έπρεπε να το έχει λύσει τα προηγούμενα χρόνια. Μας είπε επίσης ότι δεν φτιάχτηκε ακόμη η σύνδεση των Λασπόλουτρων με τον βιολογικό του Δάτου. Ας το πει αυτό στον εαυτό του ο δήμαρχος, που δεν κατάφερε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια να το κάνει! Μας είπε ότι χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις τα Λασπόλουτρα, γιατί ο πηλός ανακατεύεται είπε, όπως το… 1821! Και ποιος φταίει για αυτό, κύριε δήμαρχε; Εσύ! Είπε τέλος ο δήμαρχος ότι τα Λασπόλουτρα «μπαίνουν μέσα» στα έσοδα 40.000 με 50.000 ευρώ. Κάνει λάθος ο δήμαρχος! 200.000 ευρώ «μπαίνουν μέσα» τα Λασπόλουτρα, επειδή ο ίδιος και η διοίκηση του δήμου δεν βλέπουν τα Λασπόλουτρα αναπτυξιακά, αλλά μόνο για να τακτοποιούν ορισμένα ρουσφέτια με προσλήψεις. Ας αναλάβει λοιπόν την ευθύνη για όλη την κακή οργάνωση και λειτουργία των Λασπόλουτρων και ας αφήσει τις διαπιστώσεις. Ο ίδιος ευθύνεται για αυτή την κακή κατάσταση», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο Μάκης Παπαδόπουλος.

«Η δημοτική αρχή οφείλει να αναζητήσει έγκαιρα περισσότερα χρήματα για το στάδιο Ανθή Καραγιάννη»

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στις αναγκαίες εργασίες που πρέπει να γίνουν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», τώρα που ο Α.Ο.Κ. ανέβηκε κατηγορία τονίζοντας: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παράγοντες, τους προπονητές, τους γυμναστές και τους φιλάθλους του Α.Ο.Κ. για την επιτυχία της ανόδου της ομάδας στην Α2 Κατηγορία. Ωστόσο, ο δήμαρχος Καβάλας δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, δεν μας ικανοποιούν τα όσα είπε για την ανακαίνιση της αθλητικής εγκατάστασης στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Μας είπε ότι υπάρχουν μόνο 170.000 ευρώ για τις άμεσες εργασίες που χρειάζεται να γίνουν για να λειτουργήσει το γήπεδο τώρα που ο Α.Ο.Κ. ανέβηκε κατηγορία, αλλά δεν απάντησε στο ερώτημα πού θα βρεθούν τα υπόλοιπα 3 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για την πλήρη ανακαίνιση του σταδίου. Δυστυχώς, ο δήμαρχος Καβάλας δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα ούτε έχει πιέσει αποτελεσματικά το υπουργείο Αθλητισμού να δώσει περισσότερα χρήματα. Μπορεί ο δήμαρχος να ξεσπαθώνει κατά του υπουργείου, αλλά δεν μας λέει όλη την αλήθεια για τις δικές του ευθύνες. Εμάς ρωτάει αν πρέπει να αλλάξουν οι προβολείς και το ταρτάν; Εμάς ρωτάει αν πρέπει να φτιαχτούν και τα υπόλοιπα γήπεδα; Φυσικά και πρέπει να αλλάξουν και να φτιαχτούν, ο ίδιος όμως γιατί δεν τα άλλαξε και δεν τα έφτιαξε όλα τα προηγούμενα χρόνια;».

«Ο δήμαρχος Καβάλας οφείλει να ακούσει τις αντιδράσεις κατοίκων και επαγγελματιών για τον κανονισμό στάθμευσης στην Παναγία»

Αναφορικά με τα προβλήματα και τις αντιδράσεις που εμφανίστηκαν στην εφαρμογή του Κανονισμού στάθμευσης στην Παναγία, ο Μάκης Παπαδόπουλος επισήμανε: «Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά την τοποθέτηση του δημάρχου ότι ο Κανονισμός στάθμευσης στην Παναγία δεν έγινε για να βρίσκουν οι κάτοικοι θέσεις πάρκινγκ! Συγνώμη, αλλά αυτός δεν είναι ο στόχος του Κανονισμού; Δεν μας έλεγε ο δήμαρχος ότι αυτό το μέτρο γίνεται για να έχουν θέσεις στάθμευσης οι κάτοικοι; Τι ξαφνικό πισωγύρισμα είναι αυτό; Προφανώς η διοίκηση του δήμου Καβάλας δεν καταφέρνει μέχρι τώρα να εφαρμόσει σωστά τον Κανονισμό και για ακόμη μία φορά ο δήμαρχος κατηγορεί τους κατοίκους και τους επαγγελματίες που διαμαρτύρονται για την προβληματική και ανεπαρκή τήρηση του Κανονισμού από τη δική του διοίκηση. Και δεν καταλαβαίνω ειλικρινά ποιους εννοεί ο δήμαρχος όταν λέει ότι κάποιοι θεωρούν την Παναγία «τσιφλίκι» τους. Μάλλον εννοεί τους κατοίκους και τους επαγγελματίες που έχουν καταστήματα στην Παναγία και διαμαρτύρονται, αλλά ο Κανονισμός έγινε για να διευκολύνει αυτούς. Γιατί αρνείται να τους ακούσει, αφού υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του Κανονισμού που δυσκολεύουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης και ορισμένους κατοίκους;».

«Να βοηθήσει ο δήμος Καβάλας όσους δημότες δεν μπορούν να κάνουν εργασίες πυροπροστασίας στα σπίτια τους»

Τέλος, ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στη σημαντική πρόταση που έκανε στον δήμαρχο Καβάλας, να βοηθήσει ο δήμος όσους δημότες δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εργασίες καθαρισμού στα σπίτια τους, προκειμένου να εφαρμόσουν τον Κανονισμό Πυροπροστασίας και να μην υποστούν άδικα πρόστιμα δηλώνοντας: «Θεωρώ καθήκον του δήμου Καβάλας να βοηθήσει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ηλικιωμένους, ανήμπορους, σε μία τέτοια περίπτωση και να δείξει έτσι το κοινωνικό του πρόσωπο. Όπως επίσης, πρότεινα στον δήμαρχο να κάνει προσπάθεια να ενταχθεί ο δήμος στο ειδικό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος για την ενίσχυση της πυροπροστασίας σε δήμους με περιαστικά δάση. Αυτό το πρόγραμμα αφορά τις χαρακτηρισμένες ως «επικίνδυνες περιοχές» του Προεδρικού Διατάγματος 575/1980, από το οποίο πρόγραμμα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ μένει εκτός ο δήμος Καβάλας, παρόλο που έχει ζήσει τον «εφιάλτη» της μεγάλης πυρκαγιάς του 1985 στο περιαστικό μας δάσος. Τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας είναι πολύ σημαντικά και οφείλει η διοίκηση του δήμου να διεκδικήσει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί και να μην αφήνει ευκαιρίες να χάνονται».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δημήτρης Πιπεργιάς: Κινούμαστε με σοβαρότητα, συνέπεια και εργατικότητα

«Η «Ελληνική Λύση» παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό ευρωψηφοδέλτιο /...

Κουτοπονηριές με τις κάρτες στάθμευσης στην Παναγία

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων σπιτιών τις δίνουν στους πελάτες...

Πολιτισμένος πολιτικός διάλογος για κρίσιμα θέματα της ελληνικής κοινωνίας

Ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας Τα μείζονα θέματα...

9η Λευκή Νύχτα: Η βροχή δεν πτόησε τους Καβαλιώτες

Μέχρι αργά τα μεσάνυχτα κράτησαν οι εκδηλώσεις της Λευκής...

15 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του νομού Καβάλας

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή...

Τάκης Αγγελίδης: Μην μηδενίζουμε τα οφέλη από τα κρουαζιερόπλοια

«Την περασμένη Τρίτη (21/5) εγκαινιάστηκε η τουριστική περίοδος της...

Η αποχή από τις κάλπες δεν στέλνει κανένα μήνυμα

Κώστας Μορφίδης: Ακόμη και στις δημοσκοπήσεις έχει παγιωθεί μία...

Δωρεά τεσσάρων φορητών φαρμακείων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας

Στο πλαίσιο υποστήριξης και υποβοήθησης του αστυνομικού έργου, η...