Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
spot_img

Μάκης Παπαδόπουλος: Ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας με έμφαση στο Περιαστικό Δάσος Καβάλας

Ημέρα:

Έχουμε υποχρέωση να ενεργοποιήσουμε κάθε δυνατό μέτρο, προσπάθεια, αλλαγές ή βελτιώσεις στον ισχύοντα σήμερα αντιπυρικό σχεδιασμό σε τοπικό επίπεδο.

Προτείνουμε:

1) Αρμόδιο κλιμάκιο της Δημοτικής Αρχής θα πρέπει άμεσα να επισκεφθεί τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που γειτνιάζουν με το περιαστικό δάσος Καβάλας (κυρίως στις περιοχές “ΒΑΣΙΛΑΚΗ”, “Όφφμαν” και Χωράφα), για να ενημερώσει σχετικά τους ιδιοκτήτες και να ελέγξει αν έχουν προβεί στον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους. Σε περίπτωση που ο καθαρισμός δεν έχει ακόμη γίνει, να δοθεί άμεσα περιθώριο λίγων ημερών για την ολοκλήρωσή του.

2) Ενθάρρυνση της εθελοντικής συμμετοχής στην αντιπυρική προσπάθεια, με δέσμευση του Δήμου ότι θα μοριοδοτήσει όλους όσους λάβουν μέρος σε εποχικές προσλήψεις του Δήμου.

3) Εκτύπωση και διανομή πληροφοριακού υλικού στις εξόδους της πόλης και σε πολυσύχναστα σημεία και χώρους συγκέντρωσης πολιτών και επισκεπτών.

4) Σύντομα διαφημιστικά σποτ και μηνύματα στο ραδιόφωνο, αλλά και σε όλα τα Μ.Μ.Ε., με απλές οδηγίες και συμβουλές που είναι ανάγκη να ακούγονται κυρίως σε ώρες υψηλής τηλεθέασης ή ακρόασης. Τα διαφημιστικά υλικά θα μπορούσαν να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας και να καταγράφονται σχόλια και προτάσεις των δημοτών.

5) Κατάρτιση προγραμμάτων εκπαίδευσης και ασκήσεων ετοιμότητας του προσωπικού και των εθελοντών που εμπλέκονται σε δράσεις πολιτικής προστασίας.

6) Συνδρομή του Δήμου Καβάλας προς το Δασαρχείο – εφόσον διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό – για την άμεση απομάκρυνση απορριμμάτων και λοιπών υπολειμμάτων και υλικών σε δασικές εκτάσεις.

7) Συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες για την τοποθέτηση δικτύου καμερών σάρωσης και παρακολούθησης όλου του δάσους από την Ν. Καρβάλη μέχρι τον οικισμό του Παληού, σε συνεργασία με το Παράρτημα Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

8) Διεκδίκηση συμμετοχής από τον Δήμο Καβάλας σε προγράμματα που αφορούν δράσεις αντιπυρικής προστασίας σε συνεργασία σε άλλους φορείς.

Μάκης Παπαδόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την επιδότηση ενέργειας καλούνται να επιστρέψουν οι επαγγελματίες

Τα 800 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί δεν εγκρίθηκαν...

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη / Πρεμιέρα στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Στις 11 σωζόμενες κωμωδίες του...

Το 25% του ΑΕΠ της Καβάλας καλύπτεται από τον τουρισμό

Κορίνα Γανίτου: Οι δυνατότητες που προσφέρει η πόλη μας...

86χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα στο Ραχώνι Θάσου

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Γιορτή Καλαμποκιού στους Αντιφιλίππους

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων σας προσκαλεί στην...

Έκαναν αγορές με πλαστά 50αρικα σε Καβάλα και Δράμα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (11-7-2024) το μεσημέρι στη Δράμα, από...