Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Λεωνίδας Βουδούρης: Η Καβάλα χρειάζεται έναν άνθρωπο της αγοράς για δήμαρχο

Ημέρα:

«Δεν έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις χαμηλής περιβαλλοντολογικής επιβάρυνσης / Είμαι ένα «κακό» παιδί που πιέζω και απαιτώ / Η κ. Ιωσηφίδου φέρνει τη δική της υπογραφή στα τοπικά δρώμενα, αλλά θα χρειαστούμε στο τιμόνι τον Ντίνο Κλειτσιώτη…»

Την πεποίθησή του ότι ο Ντίνος Κλειτσιώτης θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Καβάλας, εξέφρασε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Κλειτσιώτη, Λεωνίδας Βουδούρης.

«Ο Ντίνος Κλειτσιώτης είναι ένας άνθρωπος της Οικονομίας, ένας άνθρωπος της αγοράς, από την οποία προέρχομαι κι εγώ. Χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή έναν δήμαρχο που θα μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα και για εμένα αυτός είναι ο Ντίνος Κλειτσιώτης. Θα συστρατευτώ μαζί του και θα προσπαθήσω να πετύχω αυτό το όραμα», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Βουδούρης. 

«Δεν έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις χαμηλής περιβαλλοντολογικής επιβάρυνσης, να δουν ως επενδυτικό προορισμό την περιοχή μας…»

«Θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των δημοτών μας. Υπάρχουν επίσης περιθώρια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τον Δήμο προς τους πολίτες. Οι κατευθύνσεις είναι πλέον διαφορετικές, καθώς βιώνουμε μια τεράστια κρίση που έχει να κάνει με το δημογραφικό. Ενώ έχουμε καταφέρει ένα υψηλό επίπεδο σπουδών για τους νέους μας, την ίδια στιγμή δεν έχουμε κάνει παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση αυτά τα παιδιά να βιοποριστούν στον τόπο τους. Δεν έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις χαμηλής περιβαλλοντολογικής επιβάρυνσης, να δουν ως επενδυτικό προορισμό την περιοχή μας. Σε αυτήν την προσπάθεια μεγάλο ρόλο μπορεί να παίξει ο Δήμος Καβάλας, γιατί έχει τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά να προσελκύσει και να δελεάσει επιχειρήσεις που θα έρθουν στην περιοχή μας, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, που το ζούμε καθημερινά», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Βουδούρης.

«Ο Ν. Κλειτσιώτης είναι ο άνθρωπος που θα μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα – Του έχω πει ότι εγώ είμαι ένα «κακό» παιδί, από την άποψη δηλαδή ότι δεν μπαίνω σε καλούπια. Πιέζω, απαιτώ και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να κατέλθω ως υποψήφιος μαζί του, για να προσπαθήσουμε για το κοινό καλό…»

«Έχω συζητήσει εκτενώς με τον κ. Κλειτσιώτη για αυτά τα θέματα και τα έχουμε αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό. Είναι ένας άνθρωπος της αγοράς, από την οποία προέρχομαι κι εγώ και θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Μόνο με τον κ. Κλειτσιώτη μπορούν να γίνουν αυτά, διότι δυστυχώς ο Δήμος μας διοικείται από άτομα του «σωλήνα», που προσαρμόστηκαν με την επαγγελματική τους ενασχόληση, άτομα του δημοσίου. Δεν είναι άτομα της αγοράς. Όλοι τους επικαλέστηκαν τον δήμαρχο που άφησε το αποτύπωμα του στην Καβάλα, τον αείμνηστο Λευτέρη Αθανασιάδη. Δεν έχουν το δικαίωμα να το επικαλούνται γιατί δεν έχουν καμιά σχέση μαζί του. Ο Λευτέρης Αθανασιάδης ήταν άνθρωπος της αγοράς κι άφησε ισχυρό αποτύπωμα. Αυτόν τον άνθρωπο χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή που θα μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα και για εμένα αυτός είναι ο Ντίνος Κλειτσιώτης. Του έχω πει ότι εγώ είμαι ένα «κακό» παιδί, από την άποψη δηλαδή ότι δεν μπαίνω σε καλούπια. Πιέζω, απαιτώ και νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να κατέλθω ως υποψήφιος μαζί του, για να προσπαθήσουμε για το κοινό καλό και να βάλουμε τον τόπο μας σε μια άλλη τροχιά», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Λεωνίδας Βουδούρης. 

«Η κ. Ιωσηφίδου είναι ένα άτομο που έχω συνεργαστεί μαζί της, είναι πολύ αξιόλογη, φέρνει κι αυτή τη δική της υπογραφή στα τοπικά δρώμενα, αλλά θα χρειαστούμε στο τιμόνι τον Ντίνο Κλειτσιώτη…»

Ερωτηθείς για το αν τελικά ο κ. Κλειτσιώτης θα καταφέρει να βγει πρώτος αρχικά στη δημοσκόπηση που είναι σε εξέλιξη κι αν στη συνέχεια θα μπορέσει να περάσει στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών για τη διεκδίκηση του Δήμου Καβάλας, ο κ. Βουδούρης απάντησε: «Η κ. Ιωσηφίδου είναι ένα άτομο που έχω συνεργαστεί μαζί της, είναι πολύ αξιόλογη, φέρνει κι αυτή τη δική της υπογραφή στα τοπικά δρώμενα. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε και τους δυο και πολύ περισσότερο την κοινωνία, αλλά θα χρειαστούμε στο τιμόνι τον Ντίνο Κλειτσιώτη. Ο κ, Κλειτσιώτης θα είναι δήμαρχος Καβάλας, αν τα πράγματα πάνε όπως εγώ τα βλέπω. Η κοινωνία έχει ανάγκη από άλλα πράγματα, η ατζέντα έχει αλλάξει».

«Πρέπει όλοι μαζί να κινηθούμε προς την κατεύθυνση για το πως θα αλλάξουμε την ατζέντα…»

Ο κ. Βουδούρης μίλησε τέλος και για την προηγούμενη ενασχόλησή του με τα κοινά, αλλά και για το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών αναφέροντας: «Αυτό που με λυπούσε πραγματικά στην προηγούμενη ενασχόλησή μου με τα κοινά ήταν αυτή η, ας μου επιτραπεί, «επαιτεία», προκειμένου κάποιος να πάει στον Δήμο για να δουλέψει για δυο μήνες. Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση με αυτήν την «επαιτεία». Πρέπει όλοι μαζί να κινηθούμε προς την κατεύθυνση για το πως θα αλλάξουμε την ατζέντα, πως θα ασχοληθούμε με το τι χρειάζεται περισσότερο ο τόπος κι αυτό είναι ένα άνοιγμα προς την αγορά, ένα άνοιγμα προς τις επενδύσεις. Να δώσουμε «γη και ύδωρ» για να προσελκύσουμε επενδύσεις και στον τομέα του Τουρισμού, όπου υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες. Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο κι αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Δουλειά μας είναι θα δώσουμε στους πολίτες να καταλάβουν τι είναι αυτό που τους προτείνουμε κι αυτό είναι το ίδιο με το οποίο πονάμε κι εμείς. Τι θα κάνουμε με το μέλλον των παιδιών μας. Να τα διώξουμε από κοντά μας και να μην μπορούμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ζήσουν στον τόπο τους; Αυτό είναι το διακύβευμα κι εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές για να λύσουμε το πρόβλημα που τόσο ύπουλα πέρασε στην κοινωνία και δεν το αντιληφθήκαμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...