Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Κώστας Χανδρουλίδης: Ψάχνουμε να βρούμε λύση για τα αδέσποτα

Ημέρα:

Για τα θέματα που απασχολούν το Δημοτικό Διαμέρισμα του Ζυγού Καβάλας, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος της κοινότητας, Κώστας Χανδρουλίδης.

«Είμαστε η συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης, από την οποία είχαν ήδη δρομολογηθεί αρκετά έργα που είναι σε εξέλιξη και τα παρακολουθούμε», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Χανδρουλίδης. 

«Αυτό που με απασχολεί σε πρώτη φάση είναι η καθημερινότητα…»

«Αλλάζει μεγάλο μέρος του δικτύου ύδρευσης του Ζυγού, προχωρά η ανάπλαση της πλατείας κι αυτό που με απασχολεί σε πρώτη φάση είναι η καθημερινότητα. Αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα και είμαστε στην έναρξη της νέας χρονιάς, πρέπει να ψηφιστούν κονδύλια, προϋπολογισμοί κλπ. Έχουμε και το θέμα με τα αδέσποτα ζώα, είναι μεγάλο πρόβλημα, ενώ πρέπει να δοθεί βαρύτητα και στην καθαριότητα, όπου έχουμε τα προβλήματά μας. Αυτά προσπαθούμε να λύσουμε», ανέφερε στη συνέχεια ο πρόεδρος της κοινότητας του Δημοτικού Διαμερίσματος Ζυγού.

«Το πρόβλημα είναι ότι ενώ μας ενημερώνουν οι πολίτες για τα ζώα αυτά, μετά δεν τα βρίσκουμε. Δεν κάθονται μόνιμα κάπου, έρχονται και φεύγουν…»

Ειδικότερα για τα θέμα με τα αδέσποτα ζώα, ο κ. Χανδρουλίδης επισήμανε: «Πολλά από αυτά προέρχονται από κοπάδια, δεν θα μπορούσε κάποιος να τα άφησε από σπίτι. Έρχονται κάποια μεγαλόσωμα σκυλιά, μπαίνουν στο χωριό και μετά εξαφανίζονται. Ψάχνω να τα βρω και δεν τα βρίσκω πουθενά. Είμαστε κοντά στα βουνά, υπάρχουν γύρω κτηνοτρόφοι και τα σκυλιά έχουν μάθει και κατεβαίνουν μέσα στο χωριό. Ψάχνουμε να βρούμε λύση. Έχω μιλήσει με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τον κ. Τσιτσιλικάκη. Ήδη διαμορφώνεται ένας χώρος κοντά στους Φιλίππους για να φιλοξενήσει 30 – 40 σκυλιά και περιμένουμε φυσικά το κέντρο φιλοξενίας ζώων που γίνεται στον κάμπο του Ζυγού, που σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμο για να μπορέσουμε μετά να περισυλλέξουμε αυτά τα ζώα. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ μας ενημερώνουν οι πολίτες για τα ζώα αυτά, μετά δεν τα βρίσκουμε. Δεν κάθονται μόνιμα κάπου, έρχονται και φεύγουν».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...