Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Ηλίας Καλανταρίδης: Ξεφτιλίσαμε ένα σημαντικό γεγονός

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών απαντά στις γκρίνιες για τις δαπάνες ενθρόνισης του Μητροπολίτη

Ακολούθησε μας

«Όλα αυτά γίνονται αποκλειστικά και μόνο για πολιτική εκμετάλλευση και τίποτα περισσότερο», τονίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, Ηλίας Καλανταρίδης, σχετικά με το ποσό που θα δαπανηθεί εκ μέρους του δήμου για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

«Έχω την αίσθηση ή τη σιγουριά, ότι έχουμε ξεφτιλίσει κυριολεκτικά, δυστυχώς, ένα γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη, τον δήμο και την περιφερειακή ενότητα γενικότερα. Το ποσό είναι όντως της τάξης των 12.000 ευρώ και περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα, τα οποία οφείλουμε να κάνουμε ως δημοτική αρχή σ’ αυτές τις περιπτώσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καλανταρίδης.

«Τίποτα δεν έχει αποφασίσει ανεξάρτητα κι από μόνη της η δημοτική αρχή – Ό,τι προβλέπεται θα γίνει κατόπιν συνεννόησης με τον τοποτηρητή της Μητρόπολης Φ.Ν.Θ.»

«Όπως είναι γνωστό η ενθρόνιση ενός νέου μητροπολίτη, βάσει και του σχετικού πρωτοκόλλου και της εθιμοτυπίας, περιλαμβάνει κάποιες συγκεκριμένες δράσεις. Πρέπει να γίνεται με τιμές αρχηγού κράτους ουσιαστικά η διαδικασία. Ό,τι ακριβώς προβλέπεται θα γίνει, κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με τον τοποτηρητή της ιεράς μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου και τίποτα δεν έχει αποφασίσει ανεξάρτητα κι από μόνη της η δημοτική αρχή. Θεωρώ ότι όλη αυτή η συζήτηση, δυστυχώς, αδικεί αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός για την περιοχή μας και το φέρνει πραγματικά σε ένα επίπεδο πολύ χαμηλό. Όλα αυτά γίνονται αποκλειστικά και μόνο, σε ένα θέμα που δεν θα έπρεπε να έχουμε τέτοια φαινόμενα, για πολιτική εκμετάλλευση και τίποτα περισσότερο», συμπληρώνει σχετικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Δεν είναι εξωφρενικό ποσό τα 30 ευρώ κατά κεφαλήν για το επίσημο γεύμα»

Ο κ. Καλανταρίδης αναφέρθηκε ειδικότερα στο ποσό που θα δαπανηθεί για την παράθεση γεύματος στους επισήμους, υπογραμμίζοντας: «Το μεγαλύτερο ποσό της τάξης των 6.000 ευρώ αφορά το επίσημο γεύμα που θα δοθεί σε όλους τους προσκεκλημένους, που όπως ορίζει το πρωτόκολλο, είναι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, δικαστικές, εκκλησιαστική ιεραρχία κλπ. Δεν πρόκειται για ένα γεύμα, το οποίο θα δοθεί στο καφενείο του χωριού. Σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται κάτι συγκεκριμένο κι επειδή η περίοδος την οποία διανύουμε είναι νηστείας, ζητήθηκε από τον τοποτηρητή να είναι το γεύμα σε αυτό το πλαίσιο. Οπότε είναι πολύ συγκεκριμένο το μενού. Όταν βγαίνω για παράδειγμα σε μια ταβέρνα ως πολίτης, πληρώνω κατά κεφαλήν 15 με 20 ευρώ. Άρα θεωρώ ότι προϋπολογιστικά για ένα τόσο σημαντικό γεγονός, τα 30 ευρώ κατά κεφαλήν δεν είναι κάτι το εξωφρενικό».

Ερωτηθείς τέλος, για το αν γνωρίζει πότε θα πραγματοποιηθεί τελικά η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Φ.Ν.Θ., ο Ηλίας Καλανταρίδης απάντησε: «Από τις πληροφορίες που έχω δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί απολύτως η ημερομηνία. Ξέρουμε κατά προσέγγιση ότι υπάρχει η ημερομηνία της 18ης Νοεμβρίου, αλλά δεν είναι σίγουρο ακόμη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα