Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Food Truck Festival από 31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου στις Κρηνίδες

Ημέρα:

Στην πλατεία Πελεκανίδη στις Κρηνίδες της Δ.Ε. Φιλίππων θα διεξαχθεί από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου το εορταστικό τριήμερο εκδηλώσεων, με την ονομασία Food Truck Festival.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων, Ευγενία Φιλόσογλου, η οποία παράλληλα μίλησε και για την εμπορική κίνηση στην περιοχή στη διάρκεια του Πάσχα, αλλά και στις προσδοκίες για την τουριστική περίοδο.

«Το κάνουμε για πρώτη φορά στις Κρηνίδες και θεωρούμε ότι θα πάει πάρα πολύ καλά. Μακάρι να πάει πολύ καλά να το θεσμοθετήσουμε και να το διοργανώνουμε κάθε χρόνο…»

«Στο πλαίσιο του φεστιβάλ φιλοξενούμε καντίτες από όλη την Ελλάδα με διάφορα φαγητά και γλυκά. Θα είναι ένα τριήμερο με πάρα πολλή μουσική, με δράσεις για τα παιδιά αρκετές. Το κάνουμε για πρώτη φορά στις Κρηνίδες και θεωρούμε ότι θα πάει πάρα πολύ καλά. Μακάρι να πάει πολύ καλά να το θεσμοθετήσουμε και να το διοργανώνουμε κάθε χρόνο. Η έναρξη του FTF θα γίνει με τους Fasariozo, ενώ στις καντίνες θα δούμε πιάτα που που δεν τα βρίσκουμε πολύ εύκολα, είναι λίγο ιδιαίτερα και παράλληλα θα εκτυλίσσονται και διάφορες δράσεις, με μουσική και αρκετούς dj, ενώ κοιτάζουμε τώρα μήπως διοργανώσουμε και κάποιο live είτε στην έναρξη, είτε στο κλείσιμο της διοργάνωσης, θα το δούμε αυτό πώς θα πάει», ανέφερε σχετικά η κ. Φιλόσογλου. 

«Τη Μεγάλη Εβδομάδα, που είναι η εβδομάδα της αγοράς πήγαμε πάρα πολύ καλά. Και στην εστίαση και στο εμπορικό το κομμάτι πήγαμε παραπάνω καλά από το προσδοκώμενο…»

Όσον αφορά την εμπορική κίνηση στη διάρκεια του Πάσχα, αλλά και για τις προσδοκίες για την τουριστική περίοδο, η κ. Φιλόσογλου σημείωσε: «Τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Τα δείγματα στην αρχή του Απριλίου ήταν πολύ απογοητευτικά, ωστόσο η Μεγάλη Εβδομάδα, που είναι η εβδομάδα της αγοράς πήγαμε πάρα πολύ καλά. Και στην εστίαση και στο εμπορικό το κομμάτι πήγαμε παραπάνω καλά από το προσδοκώμενο. Ακολουθεί και το καλοκαίρι και σαφώς τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για την αγορά. Θα το δούμε αυτό. Ξέρουμε όμως ότι είναι αυτή η ακρίβεια, η οποία μας μαστίζει όλους, πάρα πολύ τον κόσμο. Όταν πληρώνει ο κόσμος το πρώτο δεκαήμερο υπάρχει μία σχετική κίνηση, μετά όμως δυστυχώς τελειώνουν πάρα πολύ γρήγορα τα χρήματα, επομένως υπάρχει κάμψη, ωστόσο θα δούμε, το καλοκαίρι ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε πολύ καλύτερα».

Ιούλιο και Αύγουστο θα λειτουργήσουν τα Λασπόλουτρα

Τέλος, σχετικά με τα Λασπόλουτρα η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων δήλωσε: «Στην τελευταία συνάντηση που κάναμε με τον δήμαρχο και με τους ξενοδόχους της περιοχής, τελικά πάρθηκε η απόφαση τα Λασπόλουτρα να  λειτουργήσουν Ιούλιο και Αύγουστο, βέβαια θα λειτουργήσει μόνο η πισίνα και τα αποδυτήρια, όχι τα σπιτάκια και το εστιατόριο. Είναι κάτι όμως το οποίο ήταν αναγκαίο να γίνει και νομίζω ότι έτσι αυτή η μέση λύση θα βοηθήσει πάρα πολύ και την αγορά και ιδιαίτερα τους ξενοδόχους που η κύρια πηγή εισόδων τους είναι τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τα Λασπόλουτρα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...