Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Followgreen: Κερδίστε μέσω της ανακύκλωσης

Ημέρα:

spot_img

Την καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης με την επωνυμία Followgreen, παρουσίασαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη (21/10), ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Ψηφιακών Υπηρεσιών και Νεολαίας, Γιώργος Μιχαηλίδης και ο εκπρόσωπος της Followgreen, Παναγιώτης Λεβέντης.

Πρόκειται για μια νέα καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα που έρχεται να μπει στην ζωή των πολιτών που ζουν και εργάζονται στον Δήμο Καβάλας. Είναι μία πρωτοβουλία του

Δήμου Καβάλας και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. –  Α.Α.Ε.), που ενώνει πολίτες, σχολεία και τοπικές επιχειρήσεις.

Η σχολική κοινότητα του Δήμου Καβάλας έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε δράσεις ανακύκλωσης

«Ένας από τους μεγάλους στόχους του Δήμου Καβάλας είναι η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό στόχος μας είναι η αύξηση της ανακύκλωσης. Ένα τέτοιο πρόγραμμα αποφάσισε να ακολουθήσει και ο Δήμος Καβάλας. Το Followgreen, είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης που στόχο έχει να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει πάνω σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ παράλληλα ενώνει πολίτες, επιχειρήσεις, σχολεία με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης. Η σχολική κοινότητα του Δήμου Καβάλας έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε δράσεις ανακύκλωσης στο πλαίσιο ενός σχολικού μαραθωνίου που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα σταδιακά σε όλα τα δημοτικά του Δήμου. Οι επιδόσεις του κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά. Μέσα από τη δράση αυτή, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί έρχονται σε επαφή με την ανακύκλωση. Εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης των παρεχομένων αποβλήτων του Δήμου μας. Περισσότερο ευαισθητοποιημένους πολίτες και μαθητές σε θέματα ανακύκλωσης, ενίσχυση και προβολή της τοπικής αγοράς που επιβραβεύει τους πολίτες με εκπτώσεις. Υιοθέτηση της ανακύκλωσης στα σχολεία με ταυτόχρονη εκπαίδευση γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών. Καλώ όλους να ενισχύσουν την πρωτοβουλία και να γίνουν μέλη της δράσης αυτής. Ας ανακυκλώσουμε όλοι μαζί για έναν καλύτερο Δήμο», επισήμανε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Οι τοπικές επιχειρήσεις λαμβάνουν δωρεάν προβολή και προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, ενώ οι δημότες εκπαιδεύονται και κερδίζουν μέσω της ανακύκλωσης

 Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Ψηφιακών Υπηρεσιών και Νεολαίας, Γιώργος Μιχαηλίδης, στις δηλώσεις του σημείωσε σχετικά: «Οι τοπικές επιχειρήσεις λαμβάνουν δωρεάν προβολή και προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, ενώ οι δημότες εκπαιδεύονται και κερδίζουν μέσω της ανακύκλωσης. Σκοπός του Δήμου είναι η ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης και η αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης γι’ αυτό καλούμε επιχειρήσεις και πολίτες να γίνουν αρωγοί στο εγχείρημα αυτό και να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για ένα καλύτερο περιβάλλον. Η συζήτηση με την Followgreen ξεκίνησε πριν έναν χρόνο κι είμαι χαρούμενος που σήμερα είμαστε στη φάση να έχουμε ενεργή την πλατφόρμα. Ο Δήμος μας συμμετέχει και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για της «έξυπνες πόλεις» και στην πρώτη συνάντηση που έγινε, τονίστηκε η θέση από την Ε.Ε. να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η χρήση ψηφιακών μέσων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα. Το πιο σημαντικό είναι η ανάγκη να προστατεύσουμε το περιβάλλον με κάθε τρόπο».

Κάθε δημότης μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό θα μπορεί να δημιουργήσει το προσωπικό του προφίλ με ονοματεπώνυμο και email και στη συνέχεια αρχίζει να συλλέγει πόντους

Τέλος, από τη μεριά του ο εκπρόσωπος της Followgreen, Παναγιώτης Λεβέντης στις δηλώσεις του τόνισε: «Το Followgreen έχει επεκταθεί στους έξι μεγαλύτερους πληθυσμιακά Δήμους της Π.Α.Μ.Θ. Από πέρυσι λειτουργεί σε Κομοτηνή, Δράμα και Ορεστιάδα κι από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή θα έχουν ενταχθεί η Καβάλα, η Ξάνθη και η Αλεξανδρούπολη. Πανελλαδικά το Followgreen λειτουργεί σε 21 Δήμους. Το Followgreen είναι ένα χρήσιμο εργαλείο του Δήμου ως προς την επιβράβευση, την ενημέρωση, αλλά και την εκπαίδευση των δημοτών σε θέματα ανακύκλωσης. Κάθε δημότης μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό θα μπορεί να δημιουργήσει το προσωπικό του προφίλ με ονοματεπώνυμο και e mail και στη συνέχεια αρχίζει να συλλέγει πόντους επιβράβευσης μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό που παρέχει η πλατφόρμα. Οι δύο βασικές του λειτουργίες είναι οι εξής: Δημιουργώντας οι πολίτες έναν λογαριασμό στο followgreen.gr/ kavala θα μπορούν να κερδίζουν πόντους είτε μέσω εκπαιδευτικών δράσεων για την ανακύκλωση, όπως άρθρα, βίντεο, κουίζ, πράσινες αποστολές, είτε μέσω καταχώρησης της ανακύκλωσης που θα πραγματοποιούν στον Δήμο, είτε και με τη δωρεά ειδών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Η δεύτερη λειτουργία είναι ότι οι πολίτες θα εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης σε κληρώσεις χρηστικών δώρων του Δήμου, σε ειδικές παροχές – εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων ή θα τους δωρίζουν σε σχολεία στο πλαίσιο σχολικών δράσεων ανακύκλωσης που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα. 41 επιχειρήσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό δίνοντας 71 προσφορές σε όλους τους δημότες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...