Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Επιχείρηση περισυλλογής αδέσποτων σκύλων στο Περιγιάλι

Ημέρα:

Απόστολος Μουμτσάκης: Πρέπει να βοηθήσουν οι κάτοικοι της περιοχής και οι φιλόζωοι

Στο μείζον θέμα των αδέσποτων σκυλιών, το οποίο εξελίσσεται σε πρόβλημα ειδικά για την περιοχή του Περιγιαλίου το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναφέρθηκε στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιδήμαρχος, Απόστολος Μουμτσάκης.

Το πρωί της Τετάρτης (21/6) το συνεργείο του Δήμου Καβάλας και ο   Απόστολος Μουμτσάκης, βρέθηκαν στο Περιγιάλι κι έγινε προσπάθεια περισυλλογής των αδέσποτων σκυλιών, ενώ το συνεργείο θα μείνει στην περιοχή και τις επόμενες ημέρες.

«Το απόγευμα της Τρίτης όρμηξαν σε ένα μικρό παιδί, ευτυχώς όμως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Θα πρέπει να βοηθήσουν και οι κάτοικοι της περιοχής και οι φιλόζωοι…»

«Πράγματι στην περιοχή του Περιγιαλίου φούντωσε και πάλι το θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά. Ενώ είχαμε περισυλλέξει αρκετά από αυτά, ξαφνικά βρέθηκαν κι άλλα σκυλιά εκεί. Κάποιοι τα εγκαταλείπουν. Το προτιμότερο θα ήταν πριν το κάνουν να ειδοποιήσουν τον Δήμο Καβάλας, ώστε να μπορέσει να τα πάρει στο καταφύγιο ή στο κυνοκομείο. Κάποιοι τα εγκαταλείπουν στην συγκεκριμένη περιοχή το βράδυ και κάποιοι φιλόζωοι που τα ταΐζουν συντηρούν αυτές τις αγέλες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα. Το απόγευμα της Τρίτης (20/6) όρμηξαν σε ένα μικρό παιδί, ευτυχώς όμως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Ωστόσο θα πρέπει να βοηθήσουν και οι κάτοικοι της περιοχής και οι φιλόζωοι, αυτά τα 12 σκυλιά περίπου που δημιουργούν το πρόβλημα στο Περιγιάλι, να περισυλλεγούν», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καβάλας. 

«Φαινόμενο που γιγαντώνεται όσο το κράτος δεν βοηθά πραγματικά. Με τα λίγα χρήματα που έρχονται από το κράτος δεν μπορεί να γίνει δουλειά…»

«Κάποιοι κάτοικοι άνοιξαν τις αυλές τους για να μπορέσουμε να βάλουμε τα σκυλιά εκεί μέσα και να τα πιάσουμε τελικά, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν θέλουν να βοηθήσουν και ενισχύουν το πρόβλημα. Το θέμα με τα αδέσποτα δεν αφορά μόνο την πόλη μας, αλλά είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα, ένα φαινόμενο που γιγαντώνεται όσο το κράτος δεν βοηθά πραγματικά. Με τα λίγα χρήματα που έρχονται από το κράτος δεν μπορεί να γίνει δουλειά. Δεν μπορείς να έχεις περισσότερα άτομα σε συνεργεία, περισσότερη τροφή και φροντίδα για τα σκυλιά αυτά και το πρόβλημα μεγαλώνει. Γίνεται μια προσπάθεια καθημερινή από τον Δήμο Καβάλας, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορούν κυρίως στο κέντρο της πόλης, γιατί πρόβλημα υπάρχει και στα χωριά», ανέφερε ακόμη ο Απόστολος Μουμτσάκης.

Πενταμελής επιτροπή, θα αποφασίσει για το αν και που θα επανενταχθούν αυτά τα σκυλιά

«Γίνεται προσπάθεια να υιοθετηθούν ορισμένα εξ αυτών, αλλά θέλουμε και τη βοήθεια όλων των υπόλοιπων για να μπορέσουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα.

Θα είμαστε στο Περιγιάλι με το συνεργείο μας και τις επόμενες μέρες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να περισυλλέξουμε αυτά τα σκυλιά, να τα στειρώσουμε, να τα εξετάσουμε για να δούμε αν τυχόν έχουν κάποιες αρρώστιες και στη συνέχεια μια πενταμελής επιτροπή, θα αποφασίσει για το αν και που θα επανενταχθούν αυτά τα σκυλιά», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...