Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ξεμπλοκάρουν τα έργα στον Άγιο Νικόλαο;

Ημέρα:

spot_img

Με πρωτοβουλία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννη Κελγιώργη και του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκου Δέμπα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (12/2) συνάντηση με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, Σταυρούλα Δαδάκη, σχετικά με το θέμα της πορείας των έργων στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, μετά και τον εντοπισμό ευρημάτων.

«Το έργο προχωρά κανονικά, υπάρχουν δρόμοι όπου τα έργα εξελίσσονται υπό φυσιολογικές συνθήκες, δυστυχώς όμως έχουμε κολλήσει σε κάποιο σημείο λόγω ευρημάτων της αρχαιολογίας. Γι’ αυτόν τον λόγο με πρωτοβουλία μας, οι πρόεδροι Εμπορικού Συλλόγου και Επιμελητηρίου, είχαμε συνάντηση τη Δευτέρα (12/2) με την κ. Δαδάκη, ώστε να δούμε πως μπορούμε να βρούμε μια χρυσή τομή, προκειμένου να ξεκολλήσει το σημείο εκείνο. Το κλίμα στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο της κ. Δαδάκη ήταν εξαιρετικό», ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» για το θέμα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

«Πήραμε την πρωτοβουλία αυτή με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας, τον κ. Δέμπα, ώστε να δοθεί μία λύση στο ζήτημα, γιατί 20 μέρες περίπου για την πρόσληψη προσωπικού είναι ένα μεγάλο διάστημα για να είναι το έργο σταματημένο…»

«Θα προσληφθούν, πιθανόν ακόμη και την Τρίτη (13/2), ένας αρχαιολόγος και δυο εργάτες, προκειμένου να προχωρήσει το έργο και να μην χαθεί το διάστημα των 15 – 20 ημερών μέχρι την πρόσληψη από την Αρχαιολογική Υπηρεσία του απαιτούμενου προσωπικού. Εμείς θα αναλάβουμε καθ’ υπόδειξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων γι’ αυτά τα τρία άτομα, ώστε να δούμε τι είδους ευρήματα είναι αυτά που εντοπίστηκαν και να ξεκολλήσει το έργο στο συγκεκριμένο σημείο. Γενικότερα πρέπει να πούμε ότι τα καταστήματα έχουν καθημερινά την αγωνία τους. Είναι πολύ δύσκολο να είναι κλειστό το κατάστημά σου και να είσαι ανήμπορος να δουλέψεις. Οι υποχρεώσεις τρέχουν, οι καιροί που περνάμε δεν είναι και οι καλύτεροι, ώστε να πούμε ότι μπορούμε να μείνουμε κλειστοί για έναν και δύο μήνες. Πήραμε την πρωτοβουλία αυτή με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας, τον κ. Δέμπα, ώστε να δοθεί μία λύση στο ζήτημα, γιατί 20 μέρες περίπου για την πρόσληψη προσωπικού είναι ένα μεγάλο διάστημα για να είναι το έργο σταματημένο», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

Εξετάζονται πιθανές αλλαγές στη μελέτη για τον κυκλικό κόμβο της οδού Κουντουριώτου

Γενικότερα για την πορεία του έργου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ο Γιάννης Κελγιώργης τόνισε πως αν δεν υπάρχουν εμπόδια τα συνεργεία δουλεύουν με πολύ γρήγορους και ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Αναφορικά με τον κυκλικό κόμβο επί της οδού Κουντουριώτου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας σημείωσε: «Επικοινώνησα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κάναμε μια αυτοψία στο σημείο, για να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις, ύστερα από όσα μας είπαν οι συνάδελφοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας τι και πως. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είπε ότι θα εξετάσει το θέμα, μήπως και γίνουν κάποιες αλλαγές στη μελέτη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...