Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Προσδοκίες για αύξηση των τζίρων «γεννούν» οι χειμερινές εκπτώσεις

Ημέρα:

Γιάννης Κελγιώργης: Θα υπάρχει πλήρης επάρκεια σε προϊόντα και αγαθά σε πολύ καλές και δελεαστικές τιμές / Ικανοποιητική η κίνηση τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, πράγμα που δεν το είδαμε στις αρχές του Δεκεμβρίου  

Προσδοκίες για σημαντική αύξηση των τζίρων στα τοπικά εμπορικά καταστήματα, «γεννούν» οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες κάνουν πρεμιέρα την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα ποσοστά εκπτώσεων θα είναι μεγάλα, ενώ συμπλήρωσε ότι στην τοπική αγορά υπάρχει επάρκεια αγαθών και προϊόντων.

«Θα υπάρχει πλήρης επάρκεια σε προϊόντα και αγαθά σε πολύ καλές και δελεαστικές τιμές…»

«Την Δευτέρα (8/1) έχουμε την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου. Ενδιάμεσα έχουμε ανοιχτά τα καταστήματα δύο Κυριακές. Η μια Κυριακή είναι στις 14 Ιανουαρίου και η δεύτερη  Κυριακή 21 Ιανουαρίου με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας για τις δυο αυτές Κυριακές 11:00 με 15:00. Η δεύτερη Κυριακή προστέθηκε από πέρυσι, λόγω της μεταφοράς των Κυριακών των δυο ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, του Νοεμβρίου και του Μαΐου. Η μεν μία πάει σαν Κυριακή μετά την Black Friday και η δεύτερη πάει σαν δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων. Από εκεί και πέρα θα υπάρχει πλήρης επάρκεια σε προϊόντα και αγαθά σε πολύ καλές και δελεαστικές τιμές», επισήμανε σχετικά ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν από πολύ μεγάλα ποσοστά. Όσο φυσικά περνάει ο καιρός αυτά τα ποσοστά θα ανεβαίνουν κι άλλο. Στον αντίποδα όμως θα υπάρχει έλλειψη σε προϊόντα και σε νούμερα…»

«Είναι μία εποχή που την περιμένουν όλα τα καταστήματα της Καβάλας, προκειμένου να ξεπουλήσουν όλα τα προϊόντα που τους έχουν μείνει και τα προϊόντα που αφορούν τη χειμερινή περίοδο. Οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν από πολύ μεγάλα ποσοστά. Όσο φυσικά περνάει ο καιρός αυτά τα ποσοστά θα ανεβαίνουν κι άλλο. Στον αντίποδα όμως θα υπάρχει έλλειψη σε προϊόντα και σε νούμερα. Η συμβουλή μας έχει να κάνει με το ότι όσο πιο νωρίς σπεύσει ο καταναλωτής να ψωνίσει, τόσο πιο εύκολα θα βρει τα νούμερα και τα προϊόντα που επιθυμεί. Το ωράριο το οποίο επανήλθε κανονικά μετά το εορταστικό, είναι επαρκές για τις αγορές των καταναλωτών. Θα είναι και πάλι κλειστά τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης, ενώ τα απογεύματα που θα είναι ανοιχτά, η λειτουργία θα είναι από τις 18:00 μέχρι τις 21:00», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα κινήθηκαν σε έναν ικανοποιητικό βαθμό…» Τέλος, όσον αφορά την κίνηση που καταγράφηκε στα τοπικά καταστήματα στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ο Γιάννης Κελγιώργης ανέφερε: «Το τελευταίο διάστημα ιδιαιτέρως της Πρωτοχρονιάς είδαμε πάρα πολύ ξένο κόσμο στην πόλη μας. Κυρίως Τούρκους και Βούλγαρους. Παραδοσιακά οι Τούρκοι πηγαίνουν στα καταστήματα της εστίασης, ενώ είχαμε και αρκετούς Ρουμάνους. Είδαμε ότι αρκετός κόσμος επισκέφθηκε την περιοχή μας και φυσικά πάρα πολλοί Έλληνες από την υπόλοιπη χώρα. Σιγά σιγά η περιοχή μας μπαίνει στο χάρτη των προορισμών και για τα Χριστούγεννα. Βοηθάει σε αυτό και η «Ονειρούπολη», καθώς πολύς κόσμος έρχεται για αυτήν και διανυκτερεύει στην πόλη μας. Αρκετοί τουρίστες ψώνισαν από τα καταστήματά μας τις ημέρες αυτές και μπορούμε να πούμε ότι τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα κινήθηκαν σε έναν ικανοποιητικό βαθμό, πράγμα που δεν το είδαμε στις αρχές του μήνα Δεκεμβρίου».  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κυκλικός κόμβος και άλλες παρεμβάσεις στην οδό Κουντουριώτου

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2024 από...

Συλλυπητήρια της Μητρόπολης ΦΝΘ την ἐκδημία Μαργαρίτας Κιτσικοπούλου

«Τὸ Διοικητικὸ Συμβούλιο τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Ἱδρύματος «ΑΡΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ...

Μεγάλο το εργασιακό κόστος στον τουρισμό

Πάρης Παρασχούδης: Για να βρεις προσωπικό πρέπει να δώσεις...

Μπάμπης Δράκος: Η Νέα Δημοκρατία  «παίζει» χωρίς αντίπαλο αυτή τη στιγμή

«Ένα ποσοστό στις Ευρωεκλογές το οποίο θα χρήζει κάποιας...

Παράταση 1+1 μήνα στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS-ταμειακών μηχανών

Την παράταση για 1+1 μήνα, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς...

«Το σπίτι με τα δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη στο Αντιγόνη Βαλάκου

«Το σπίτι με τα δώρα» των Αντώνη και Κωνσταντίνου...

Σε παραγωγή από την Energean και το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish North στο Ισραήλ

Το δεύτερο από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Energean...

Μακάριος Λαζαρίδης: “Να ενταχθεί η κτηνοτροφική σόγια στις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις”

Αναφορά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο...