Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η ακρίβεια υπερίσχυσε των χειμερινών εκπτώσεων

Ημέρα:

spot_img

Γιάννης Κελγιώργης: Με το ζόρι οι καταναλωτές βγάζουν τον μήνα, τα χρήματά τους φτάνουν μόνο για λογαριασμούς είδη καθημερινότητας / Δεν συγκινούν οι χαμηλές τιμές / Ελπίζουμε η επόμενη περίοδος να είναι καλή για τον εμπορικό κόσμο

Ως η χειρότερη των τελευταίων ετών περιγράφεται η φετινή χειμερινή εκπτωτική περίοδος και για την πόλη της Καβάλας, καθώς η ακρίβεια που γονατίζει καθημερινά τα νοικοκυριά, αποτέλεσε τροχοπέδη στην κατανάλωση προϊόντων.

Για το θέμα μίλησε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, ο οποίος ανέφερε αρχικά: «Πλέον δεν δυσανασχετεί μόνον ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, αλλά συνεχείς ανακοινώσεις κατακλύζουν τον Τύπο από Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, σχετικά με το ότι η χειμερινή εκπτωτική περίοδος ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών».

«Με το ζόρι οι καταναλωτές βγάζουν τον μήνα τους και άρα δεν φτάνουν τα χρήματα τους για τίποτα παραπάνω, εκτός από λογαριασμούς και τα είδη της καθημερινότητάς τους…»

«Και πώς να μην είναι η χειρότερη, όταν συνεχώς οι πολίτες δίνουν έναν αγώνα άνισο με την ακρίβεια, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα, να βγάλουν πέρα ουσιαστικά τον μήνα τους. Εκτός από μία αύξηση των επιτοκίων που συντελείται τους τελευταίους μήνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία έχει αυξήσει τις δόσεις των δανείων, άρα μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα, υπάρχει μία τεράστια αύξηση των ενοικίων, κάτι που επίσης ροκανίζει το εισόδημα και βέβαια η ακρίβεια που παρόλες τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης καλά κρατεί. Βλέπουμε καθημερινά ότι παρά τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση, οι τιμές στα βασικότερα αγαθά δεν πέφτουν. Όλο αυτό δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα, με αποτέλεσμα με το ζόρι οι καταναλωτές να βγάζουν τον μήνα τους και άρα να μην φτάνουν τα χρήματα τους για τίποτα παραπάνω, εκτός από λογαριασμούς και τα είδη της καθημερινότητάς τους», τόνισε στην συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. 

«Τα καταστήματα έχουν εξαιρετικά χαμηλές τιμές, οι καταναλωτές όμως δεν συγκινούνται, γιατί πολύ απλά δεν τους φτάνουν τα χρήματα. Θέλουν αλλά δεν μπορούν…»

«Σε σχέση με πολλά από τα τελευταία χρόνια πολλοί συνάδελφοι είπαν ότι ήταν από τις χειρότερες εκπτωτικές περιόδους. Τα καταστήματα έχουν εξαιρετικά χαμηλές τιμές, οι καταναλωτές όμως δεν συγκινούνται, γιατί πολύ απλά δεν τους φτάνουν τα χρήματα. Θέλουν αλλά δεν μπορούν. Και έχουμε το παράδοξο να έχουμε αυτό το διάστημα και δυσαρεστημένους παραγωγούς στο χωράφι και δυσαρεστημένες εμπορικές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, οι οποίες βλέπουν ότι τα χρήματα που κερδίζουν είναι ελάχιστα, αλλά και πελάτες οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι με τις τιμές που καλούνται να πληρώσουν. Υπάρχει αισχροκέρδεια σε πάρα πολλά προϊόντα, που συμπαρασύρουν τα είδη της καθημερινότητάς μας και τα οποία έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη», ανέφερε ακόμη ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Δειλά δειλά κάποια καταστήματα άρχισαν να βάζουν καινούργια εμπορεύματα, όμως εντός των επιχειρήσεων θα υπάρχουν προϊόντα χειμωνιάτικα, τα οποία θα είναι σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές»

Ειδικότερα, όσον αφορά το κομμάτι της ένδυσης και της υπόδησης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας υπογράμμισε: «Συνεχώς προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές χαμηλές, γιατί αν πάμε και εμείς σε αυτόν τον κυκεώνα των αυξήσεων δεν θα μπαίνει κανείς στα καταστήματα μας. Και αυτοί οι λίγοι που μπαίνουν δεν θα μπαίνουν πλέον. Συνεχίζουμε να έχουμε καλές τιμές. Τα περισσότερα καταστήματα, αφού υπάρχουν αδιάθετα προϊόντα, συνεχίζουν να τα έχουν σε καλές τιμές. Οι εκπτώσεις είναι το εργαλείο της επιχείρησης προκειμένου να δώσει τα προϊόντα και να κάνει το βήμα για την επόμενη σεζόν. Ήδη δειλά δειλά κάποια καταστήματα άρχισαν να βάζουν καινούργια εμπορεύματα, όμως εντός των επιχειρήσεων θα υπάρχουν προϊόντα χειμωνιάτικα, τα οποία θα είναι σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές».

«Γενικά ελπίζουμε η επόμενη περίοδος να είναι καλή για τον εμπορικό κόσμο, δεν σταματάμε να είμαστε αισιόδοξοι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε…»

Τέλος, αναφορικά με τις προσδοκίες της τοπικής αγοράς στη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου, ο κ. Κελγιώργης ανέφερε: «Το Πάσχα είναι τον Μάιο, εκεί θα έχει αλλάξει πιστεύουμε η σεζόν, οπότε θα υπάρξουν νέες ανάγκες από τους καταναλωτές. Μέχρι τώρα έχουμε σύμμαχο τον καιρό, που δεν ήταν φέτος ιδιαίτερα κρύος, άρα δεν ξοδεύτηκαν μεγάλα ποσά όσον αφορά τη θέρμανση. Φανταστείτε να είχαμε να σκεφτούμε και τη θέρμανση απέναντί μας, τότε τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα. Γενικά ελπίζουμε η επόμενη περίοδος να είναι καλή για τον εμπορικό κόσμο, δεν σταματάμε να είμαστε αισιόδοξοι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...