Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η αγορά της Καβάλας φορά τα γιορτινά της για το Πάσχα

Ημέρα:

spot_img

Γιάννης Κελγιώργης: Δεν λείπουν οι ώρες, τα εμπορεύματα, ούτε και η διάθεση από τους καταναλωτές, το χρήμα είναι αυτό που στερείται ο κόσμος / Τα έργα στο κέντρο δυσχεραίνουν την ομαλή διέλευση των πελατών μας

Πανέτοιμη να υποδεχθεί τους καταναλωτές είναι η αγορά της Καβάλας, ενόψει της μεγάλης εορτής του Πάσχα. Ήδη από την περασμένη Πέμπτη (25/4) το πασχαλινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων έχει τεθεί σε λειτουργία, ενώ την Κυριακή των Βαΐων (28/4) τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά.

Για τις προσδοκίες που έχει για τόνωση της εμπορικής κίνησης η τοπική αγορά στη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου, μίλησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στη «Λευκή Νύχτα», αλλά και στην πορεία των εκτελούμενων έργων στο κέντρο της πόλης.

«Καλούμε τους συμπολίτες μας να στηρίξουν την τοπική αγορά, να μπουν στα καταστήματα και να ψωνίσουν…»

«Η αγορά έχει πολύ μεγάλες προσδοκίες για την πασχαλινή περίοδο, δυστυχώς όμως η κατάσταση που υπάρχει με την ακρίβεια μας ανησυχεί. Παρ’ όλα αυτά πιστεύουμε ότι έστω και τις τελευταίες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας θα υπάρχει μία σχετική κίνηση, σε αυτό προσβλέπουμε όλα τα καταστήματα. Έχουμε εφοδιαστεί με προϊόντα, ο καιρός από ό,τι δείχνει θα είναι σύμμαχός μας τις επόμενες μέρες και από εκεί και πέρα περιμένουμε να υποδεχτούμε τους καταναλωτές στα καταστήματα που γνωρίζουν, με τις καλές τιμές. Καλούμε τους συμπολίτες μας να στηρίξουν την τοπική αγορά, να μπουν στα καταστήματα και να ψωνίσουν», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.  

«Από την αγορά ποτέ δεν έλειψαν ούτε οι ώρες, ούτε τα εμπορεύματα, αλλά ούτε και η διάθεση από τους καταναλωτές. Το χρήμα είναι αυτό που στερείται ο κόσμος…»

«Οι καταναλωτές βγαίνουν στην αγορά με το που αρχίσουν να γίνονται πληρωμές, μισθών, συντάξεων και δώρων. Από το Σάββατο του Λαζάρου (27/4) και κλιμακωτά, η κίνηση θα αρχίσει να καταγράφεται στα καταστήματα. Μη ξεχνάμε ότι την Κυριακή των Βαϊων (28/4) τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά με προτεινόμενο ωράριο από τον Ε.Σ.Κ. 11.00 με 15.00. Από εκεί και πέρα από Μεγάλη Δευτέρα μέχρι Μεγάλη Πέμπτη, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά πρωί – απόγευμα, τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 13.00 ως τις 18.00 και το Μεγάλο Σάββατο από το πρωί μέχρι τις 15.00. Από την αγορά ποτέ δεν έλειψαν ούτε οι ώρες, ούτε τα εμπορεύματα, αλλά ούτε και η διάθεση από τους καταναλωτές. Το χρήμα είναι αυτό που στερείται ο κόσμος, αυτό είναι η κινητήριος δύναμη που δημιουργεί τις καλές συνθήκες για την αγορά ή της αρνητικές», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Η «Λευκή Νύχτα» είναι ένα γεγονός, το οποίο έχει πλέον αφήσει έντονο το αποτύπωμά του, το περιμένει ο κόσμος και νομίζω ότι είναι και το γεγονός που κατεβάζει τον περισσότερο κόσμο από τις εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη…»

Αναφορικά με την διοργάνωση της φετινής «Λευκής Νύχτας», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, υπογράμμισε: «Όσον αφορά τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαϊου, προχωράμε με καλούς ρυθμούς, έχουμε κάνει τις απαιτούμενες συνεννοήσεις με τους φορείς και συνδιοργανωτές μας, που μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο είναι το Επιμελητήριο, ο δήμος Καβάλας και η Περιφέρεια. Είναι ένα γεγονός, το οποίο έχει πλέον αφήσει έντονο το αποτύπωμά του, το περιμένει ο κόσμος και νομίζω ότι είναι και το γεγονός που κατεβάζει τον περισσότερο κόσμο από τις εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μακάρι αυτό να μετουσιωθεί και σε αγοραστικό ενδιαφέρον από τους καταναλωτές και να δουλέψουν και τα εμπορικά καταστήματα, γιατί τα καταστήματα της εστίασης δουλεύουν παραδοσιακά εκείνη την ημέρα. Το θέμα είναι να δουλέψουν και τα εμπορικά καταστήματα».

«Έχουμε πολλά event απλωμένα για να πάει ο κόσμος απ’ άκρη σ’ άκρη, σ’ όλη την αγορά…»

«Κάθε χρόνο προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε τη «Λευκή Νύχτα» με περισσότερα event, απλά η χωροταξία της πόλης μας είναι τέτοια που πρέπει να γίνουνε event και στη Bενιζέλου και στην πλευρά της Oμονοίας και στον Άγιο Νικόλαο, αλλά και στον Άγιο Παύλο. Εμείς δεν είμαστε Ελευθερούπολη να είμαστε ένας δρόμος των 300 μέτρων να κάνουμε μια συναυλία και να τελειώσουμε. Είναι άλλη η χωροταξία της πόλης μας και το ίδιο σε συζητήσεις που έχω κάνει με πρόεδρος με πόλεις των ιδίων χαρακτηριστικών όπως είναι για παράδειγμα ο Βόλος, όλοι κάνουν ακριβώς το ίδιο. Πολλά event απλωμένα για να πάει ο κόσμος απ’ άκρη σ’ άκρη, σ’ όλη την αγορά», συμπλήρωσε σχετικά με τη «Λευκή Νύχτα», ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Η πόλη μας είναι ένα απέραντο εργοτάξιο. Το βλέπουμε αυτό καθημερινά. Ξεκινάει το αγοραστικό ενδιαφέρον του κόσμου και τα έργα αυτά δυσχεραίνουν την ομαλή διέλευση των πελατών μας από τα καταστήματα…»

Τέλος, αναφορικά με τα εκτελούμενα έργα στο κέντρο της Καβάλας και την πορεία αυτών, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. σημείωσε: «Η πόλη μας είναι ένα απέραντο εργοτάξιο. Το βλέπουμε αυτό καθημερινά. Στον Άγιο Νικόλαο τα περισσότερα μέτωπα έχουν κλείσει προς το παρόν. Υπάρχει μόνο το θέμα της οδού Σπετσών που ευελπιστώ ότι θα υπάρχει λύση το επόμενο 24ωρο. Από εκεί και πέρα η πλατεία Καπνεργάτη έχει κατεβεί στο πιο κάτω μέρος το έργο και φυσικά στην οδό Ομονοίας υπάρχουν οι γνωστές τρύπες, οι οποίες πρέπει να κλείσουν. Εδώ και πολλές ημέρες έπρεπε να είχαν κλείσει γιατί ξεκινάει το αγοραστικό ενδιαφέρον του κόσμου και τα έργα αυτά δυσχεραίνουν την ομαλή διέλευση των πελατών μας από τα καταστήματα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η επιχείρηση Prosperity Guardian

Γράφει ο Χρήστος Ευαγγέλου Οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και...

«Χοροδράσεις» σε διάφορα σημεία της Καβάλας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι "Χοροδράσεις" που διοργάνωσε το Σάββατο...

Διακοπή υδροδότησης στην περιοχή του Αγίου Νικολάου

Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί...

Χρήστος Σταϊκούρας: Οκτώ σημαντικές παρεμβάσεις στην Π.Ε. Καβάλας

Τα σημαντικά οδικά, αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, σιδηροδρομικά, λιμενικά και κτιριακά...

Έξι (6) “Μάχες” που δίνει ο χωρισμένος πατέρας. Πώς να βγει νικητής!

Αν είσαι χωρισμένος πατέρας τότε σίγουρα το βίντεο αυτό...

Εκλογές ΤΕΕ: Το στοίχημα είναι η συμμετοχή πριν, αλλά και μετά τις εκλογές

Απόστολος Παυλίδης: Θέλουμε συμμετοχή και μετά τις εκλογές /...

Ικανοποίηση από την σύσκεψη με τον Χρήστο Σταϊκούρα

Έχουν δρομολογηθεί συνολικά 50 έργα σε όλες τις περιφερειακές...

Υποδοχή της νέας εικόνας της Παναγίας της Χαλκεριώτισσας

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο...