Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Γιάννης Κελγιώργης: Κανένα έργο στην οδό Ομονοίας αν δεν τελειώσουν τα υφιστάμενα!

Ημέρα:

spot_img

«Θα δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου πρόβλημα, το οποίο δεν θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε τους καλοκαιρινούς μήνες / Ακούσαμε ότι το έργο στον Καπνεργάτη θα τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι, περιμένουμε να δούμε, γιατί δεν υπάρχει πλέον καμία εμπιστοσύνη…»

Κάθετα αντίθετος με την άμεση έναρξη του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης επί της οδού Ομονοίας, δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, η αγορά δεν μπορεί να αντέξει μια ακόμη ανοιχτή πληγή στο κέντρο, ενώ ζήτησε από τους αρμόδιους τα όποια έργα έχουν σχεδιαστεί, να αρχίσουν αμέσως μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.

«Το νέο έργο θα δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου πρόβλημα, το οποίο δεν θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες…»

«Το έργο αφορά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από το κομμάτι της οδού Ομονοίας ανεβαίνοντας προς τον Άγιο Παύλο αριστερά και όλους τους πεζοδρόμους μέχρι και την οδό Βενιζέλου. Ένα τεράστιο τμήμα της πόλης που καθημερινά περίπου το 80% των Καβαλιωτών διέρχονται από εκεί. Σε αυτό το τμήμα βρίσκεται και ο κύριος όγκος των εμπορικών καταστημάτων της πόλης μας. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι σε συνδυασμό με την όχληση που δημιουργούν τα ήδη υφιστάμενα έργα στις Καμάρες, στον Άγιο Νικόλαο, στην πλατεία Καπνεργάτη και πέριξ αυτής, το νέο έργο θα δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου πρόβλημα, το οποίο δεν θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

«Μετά το Πάσχα ακολουθεί η «Λευκή Νύχτα» κι αμέσως μετά η καλοκαιρινή σεζόν, άρα δεν μπορεί να γίνει κανένα τέτοιο έργο μέχρι και τον ερχόμενο Οκτώβριο…»

«Οι τρεις μήνες που πέρασαν ήταν εφιαλτικοί για εμάς, καθώς η αγορά δεν είχε ποτέ ιστορικό προηγούμενο τέτοιας μεγάλης καθίζησης. Τώρα που καλυτερεύει ο καιρός και πλησιάζουμε προς το Πάσχα, το οποίο δεν είναι μόνο η Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά  είναι και 15 – 20 μέρες πριν απ’ αυτό, δεν πρέπει να ξεκινήσει να εκτελείται κανένα επιπλέον έργο. Μετά το Πάσχα ακολουθεί η «Λευκή Νύχτα» κι αμέσως μετά η καλοκαιρινή σεζόν, για την οποία οι πληροφορίες μας λένε ότι φέτος θα πάμε για ιστορικό ρεκόρ αφίξεων. Άρα δεν μπορεί να γίνει κανένα τέτοιο έργο μέχρι και τον ερχόμενο Οκτώβριο», τόνισε με σαφήνεια ο Γιάννης Κελγιώργης. 

«Μας είπαν ότι θα επανεξετάσουν τον σχεδιασμό κι ότι θα μας απαντήσουν. Σημασία έχει τα έργα να μην ξεκινήσουν…»

Αναφορικά με το πως έμαθαν οι άνθρωποι της αγοράς για το εν λόγω έργο, αλλά και τι απάντησαν οι αρμόδιοι στο αίτημα να μην προχωρήσει το έργο, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. σημείωσε: «Διαβάσαμε ότι το έργο θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα, στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε ότι το έργο θα τελειώσει μέχρι και τέλη Απριλίου. Ξέρουμε όμως πάρα πολύ καλά, χωρίς να είμαστε ειδικοί, ότι ένα έργο πάντα συναντά εμπόδια, τα οποία τις περισσότερες είναι ανυπέρβλητα και δυστυχώς βγάζουν εκτός το χρονοδιάγραμμα. Άρα ρισκάρουμε και μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα, αποτελειώνοντας την αγορά σε συνδυασμό με τους τρεις αυτούς δύσκολους μήνες που έχουμε περάσει. Εμείς δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Το πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο, ότι το έργο είναι να ξεκινήσει στην Ομόνοια για να γίνει η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Μας είπαν ότι θα επανεξετάσουν τον σχεδιασμό κι ότι θα μας απαντήσουν. Σημασία έχει τα έργα να μην ξεκινήσουν. Δεν γνωρίζω τα χρονοδιαγράμματα και τι δεσμεύσεις υπάρχουν ως προς την περάτωση του έργου, ξέρω μόνο να πω ότι τα άλλα έργα που είναι εν εξελίξει στην πόλη μας, έχουν δημιουργήσει ένα κακό προηγούμενο και κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, όσο κι αν υπάρχουν φιλότιμες προσπάθειες από την πλευρά αυτών που θα τα υλοποιήσουν». 

«Τα έργα στον Άγιο Νικόλαο προχωρούν. Στόχος είναι μέχρι το Πάσχα να μπορέσει ο Άγιος Νικόλαος να αποκτήσει τον εικόνα που όλοι εμείς προσδοκούμε και περιμένουμε για να αρχίσουν τα καταστήματα να είναι πλέον βιώσιμα…»

Αναφορικά με την πορεία των έργων στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ. ανέφερε: «Τα έργα στον Άγιο Νικόλαο προχωρούν. ‘Οπου υπάρχει ζήτημα, όπως με τα περιβόητα αρχαία, προσπαθήσαμε να δώσουμε μία λύση, έτσι ώστε να τα υπερβούμε αυτά τα εμπόδια. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα εμπόδιο μόνο στην οδό Σπετσών. Όλοι οι άλλοι δρόμοι έχουν προχωρήσει. Πιστεύω κι εκεί τις επόμενες μέρες θα έχουμε ένα αίσιο αποτέλεσμα για να προχωρήσει και η αποπεράτωση της Σπετσών. Στόχος είναι μέχρι το Πάσχα να μπορέσει ο Άγιος Νικόλαος να αποκτήσει τον εικόνα που όλοι εμείς προσδοκούμε και περιμένουμε για να αρχίσουν τα καταστήματα να είναι πλέον βιώσιμα».

«Στον Καπνεργάτη, το έργο έχει αρχίσει να παίρνει μια μορφή. Έχουμε ακούσει ότι θα τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι. Περιμένουμε να δούμε, γιατί δεν υπάρχει πλέον καμία εμπιστοσύνη…»

Τέλος, σε σχέση με το εκτελούμενο έργο στην πλατεία του Καπνεργάτη, ο Γιάννης Κελγιώργης επισήμανε: «Στον Καπνεργάτη, το έργο έχει αρχίσει να παίρνει μια μορφή. Έχουμε ακούσει ότι θα τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε μέχρι και τον Ιούνιο, γιατί δεν υπάρχει πλέον καμία εμπιστοσύνη. Βλέπουμε ότι τα χρόνια περνάνε, οι μήνες περνάνε, αλλά αυτή τη στιγμή μιλάμε για επιχειρήσεις, οι οποίες με το ζόρι τα βγάζουν πέρα, άρα οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια το γρηγορότερο δυνατό προς το κλείσιμο, αν δεν υπάρξει αίσιο τέλος στα εκτελούμενα έργα». 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...