Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ελπίδες για τόνωση της αγοράς γεννούν οι θερινές εκπτώσεις

Ημέρα:

Γιάννης Κελγιώργης: Δυστυχώς ακόμη και τώρα δεν έχει επανέλθει η κανονικότητα / Ελπίζουμε ότι θα αλλάξει κάτι το επόμενο διάστημα, καθώς δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία / Η Καβάλα δεν αντέχει άλλα έργα στο κέντρο της

Προσδοκίες για τόνωση της τοπικής αγοράς γεννούν στους εμπόρους της Καβάλας, οι θερινές εκπτώσεις που αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα (8/7).

Για το θέμα, αλλά και γενικότερα για την εικόνα που παρουσιάζει η τοπική αγορά, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Κελγιώργης.

Παράταση του απογευματινού ανοίγματος και κλεισίματος των καταστημάτων κατά μισή ώρα

«Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου αρχίζουν οι τακτικές θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 31 Αυγούστου. Με μια διαφοροποίηση του ωραρίου της αγοράς, όπως έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια ως Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, με παράταση του απογευματινού ανοίγματος και κλεισίματος κατά μισή ώρα. Τα απογεύματα τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν στις 18:30 αντί για 18:00 και θα κλείνουν στις 21:30 αντί στις 21:00. Είναι μέτρο που το εφαρμόζουμε εδώ και χρόνια μιας και είναι πιο φιλικό για τους καταναλωτές για να βγουν με καλύτερες συνθήκες στην αγορά μέσα στο καλοκαίρι. Ελπίζουμε οι θερινές εκπτώσεις να τονώσουν την τοπική αγορά», ανέφερε ο κ. Γ. Κελγιώργης.

«Δυστυχώς ακόμη και τώρα δεν έχει επανέλθει στην κανονικότητα η αγορά, συγκρίνοντας πάντα με τα περσινά δεδομένα της κίνησης…»

Γενικότερα για την πορεία της κίνησης μέχρι σήμερα στην τοπική αγορά, ο Γιάννης Κελγιώργης επισήμανε: «Είχα πει πρόσφατα ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα. Μετά το Πάσχα που είχαμε μια μεγάλη ροή τουριστών στην περιοχή μας, έχουμε κάνει μια μεγάλη «κοιλιά». Δυστυχώς ακόμη και τώρα δεν έχει επανέλθει στην κανονικότητα η αγορά, συγκρίνοντας πάντα με τα περσινά δεδομένα της κίνησης. Την Πέμπτη (4/7) που ο καιρός ήταν βροχερός και οι τουρίστες δεν πήγαν για μπάνιο βγήκαν στην αγορά, αλλά όχι τους τουρίστες που βλέπαμε σε αντίστοιχες βροχερές μέρες άλλων εποχών. Δεν ξέρουμε τι φταίει ακόμη. Ελπίζουμε ότι θα αλλάξει αυτό το επόμενο διάστημα, καθώς δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Είμαστε στον Ιούλιο, έρχεται ο Αύγουστος κι ο Σεπτέμβριος, σίγουρα μετά του Αγίου Πνεύματος έχουμε περισσότερους επισκέπτες και προσδοκούμε με την έναρξη των θερινών εκπτώσεων ότι τα πράγματα θα αλλάξουν για την αγορά διότι μέχρι στιγμής δεν είναι καθόλου ευχάριστα.

«Τα έργα πρέπει να τελειώσουν και να μη ξαναρχίσουν νέα έργα μέχρι τελειώσουν τα υφιστάμενα. Η Καβάλα δεν αντέχει άλλα έργα στο κέντρο της…»

Τέλος, αναφορικά με τα εκτελούμενα έργα στο κέντρο της πόλης και τα προβλήματα που δημιουργούν στην τοπική αγορά, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας σημείωσε: «Οπωσδήποτε προκύπτουν θέματα, καθώς η πόλη είναι σκαμμένη σε διάφορα σημεία. Είχαμε ζητήσει να τελειώσουν τα έργα πριν μπει ο Ιούνιος που αρχίζει το τουριστικό ρεύμα, είχα πει δημόσια κατ’ επανάληψη ότι δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει στο κέντρο ένα βροχερό πρωινό που όλοι θα κατέβουν με τα αυτοκίνητα, πήραμε μια μικρή δόση αυτού την Πέμπτη (4/7) το πρωί. Τα έργα πρέπει να τελειώσουν και να μη ξαναρχίσουν νέα έργα μέχρι τελειώσουν τα υφιστάμενα. Η Καβάλα δεν αντέχει άλλα έργα στο κέντρο της».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Σύλληψη 17χρονου για ομοφοβική επίθεση σε 21χρονο

Για φραστική επίθεση με ομοφοβικά σχόλια εναντίον 21 ετών...

Καλοκαίρι ταλαιπωρίας με διακοπές ρεύματος

Χρήστος Μποσμπότης: Αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε την συναυλία της Άλκηστης...

Συνάντηση εργασίας του Θ. Μαρκόπουλου με την Έλενα Σώκου

Επίσκεψη και στην συνέχεια συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη...

Χωρίς σύστημα κλιματισμού το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας

Με αναστολή λειτουργίας των γραφείων των δικαστικών υπαλλήλων από...

Δήμος Θάσου: Μαζέψτε ομπρέλες και καθίσματα από τις παραλίες

Από τον Δήμο Θάσου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  Παρατηρείται για...

Δήμος Καβάλας: Ηλεκτρονική πλατφόρμα ανταλλαγής ογκωδών αντικειμένων μεταξύ δημοτών

Ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωση...

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με Έκτακτο...

«Ικέτιδες» του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην...