Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό ζητά το Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας  με επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας και Ανάπτυξης ζητά να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των επαγγελματιών του λιανεμπορίου, όπως και όσων εργάζονται στον κλάδο αυτό: Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου ελπίζουμε να δώσει μια ανάσα στην αγορά και να μη χρειαστεί να κατεβάσουν ξανά ρολά οι επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας. Θεωρούμε ότι επιβάλλεται μια επιστροφή στην κανονικότητα γιατί οι αντοχές και τα όρια έχουν ξεπεραστεί και δεν αναφερόμαστε μόνο στις οικονομικές αλλά και στις ψυχολογικές. Όλοι μας χρειάζεται να προσπαθήσουμε να τηρήσουμε τον κανόνα «ότι ανοίγει δεν ξανακλείνει» απαρέγκλιτα, υπεύθυνα και με πρόταγμα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Ο κλάδος του λιανικού εμπορίου  όλο αυτό το χρόνο με κάθε τρόπο βοήθησε και πειθάρχησε στις κυβερνητικές αποφάσεις και ήρθε η ώρα της επαναλειτουργίας του με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να είναι ασφαλείς τόσο οι καταστηματάρχες όσο και οι εργαζόμενοι και οι πελάτες. Πιστεύουμε όμως ότι επειδή τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και η επιλογή ακορντεόν δεν είναι η αποδεκτή λύση  και πριν γίνει άλυτη η εξίσωση μεταξύ  πανδημίας και οικονομίας θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στον εμβολιασμό κατά της  covid 19 στους επαγγελματίες του λιανικού εμπορίου. Μετά δηλ. τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας,  του προσωπικού των κοινωνικών υπηρεσιών, των σωμάτων ασφαλείας και των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου προτείνουμε να εμβολιαστεί η ομάδα του πληθυσμού που ασχολείται με το λιανεμπόριο μαζί με όσους εργάζονται στην εστίαση και τον τουρισμό. Είναι ένας τρόπος να θωρακίσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο και να διαφυλάξουμε την επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς τις μεθόδους click away και click inside. Θα αποκατασταθεί το κλίμα της αγοράς  και οι καταναλωτές άφοβα θα επισκέπτονται τα free covid καταστήματα.

Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας για να προσεγγίσουμε ένα σημαντικό  βαθμό κανονικότητας, αλλά η προτεραιότητα πρόσβασης των συναδέλφων  στο εμβόλιο και η παράταση των μέτρων στήριξης εκ μέρους της πολιτείας και θέσπιση ανάλογων παρεμβάσεων μπορούν να αποτελέσουν την ασπίδα στις απώλειες που υφίσταται ο κλάδος μας και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...