Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Κελγιώργης: Λέμε και ξαναλέμε πως οι εμπορικές Κυριακές είναι τρεις

Ημέρα:

spot_img

Ικανοποιητική ήταν η κίνηση στην αγορά της Καβάλας, το διήμερο του Σαββάτου του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Κελγιώργης.

«Από το Σάββατο του Λαζάρου (8/4) είδαμε ότι άρχισαν να κινούνται οι καταναλωτές στην τοπική αγορά. Ούτως ή άλλως πλησιάζουμε προς την εορτή του Πάσχα και υπάρχουν κάποιες ανάγκες του καταναλωτικού κοινού που πρέπει να καλυφθούν. Συνέβαλε στην καλή κίνηση και της Κυριακής των Βαΐων το κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε στην πόλη μας. Το θετικό είναι επίσης ότι είδαμε να κινούνται στην αγορά μας και αρκετοί Βαλκάνιοι επισκέπτες», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.

«Η αγορά της Καβάλας προσδοκά πολλά από αυτές τις ημέρες. Έχει βάλει τα γιορτινά της και γι’ αυτό καλούμε τον κόσμο της Καβάλας να στηρίξει τα τοπικά καταστήματα…»

«Για άλλη μια φορά την τιμητική τους είχαν τα παιδικά ρούχα και παπούτσια, αλλά και εποχικά είδη, όπως οι λαμπάδες και στη συνέχεια ένδυση – υπόδηση γενικότερα και μικροαντικείμενα. Ελπίζουμε με σύμμαχό μας τον καλό καιρό να συνεχίσουμε καλά και τις επόμενες ημέρες μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και αναμένεται κορύφωση της κίνησης. Η αγορά της Καβάλας προσδοκά πολλά από αυτές τις ημέρες. Έχει βάλει τα γιορτινά της και γι’ αυτό καλούμε τον κόσμο της Καβάλας να στηρίξει τα τοπικά καταστήματα και να κάνει τις αγορές του από αυτά, τα οποία και τα εμπιστεύεται όλα αυτά τα χρόνια. Στο τέλος πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα έχει ένα θετικό πρόσημο», επισήμανε ακόμη ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Λέμε ξανά και ξανά, ότι οι εμπορικές Κυριακές είναι τρεις, των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και η Κυριακή των Βαΐων. Και δεν διαψευστήκαμε…»

Ειδικότερα δε για τη λειτουργία της αγοράς στη διάρκεια της Κυριακής των Βαΐων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας σημείωσε: «Η Κυριακή των Βαΐων είναι μια από τις τρεις Κυριακές του χρόνου, που οι Εμπορικοί Σύλλογοι πιστεύουν. Γι’ αυτό λέμε ξανά και ξανά, ότι οι εμπορικές Κυριακές είναι τρεις, των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και η Κυριακή των Βαΐων. Και δεν διαψευστήκαμε. Είδαμε ότι όλες τις προηγούμενες Κυριακές που η αγορά ήταν «ανοιχτή», οι καταναλωτές γύρισαν την πλάτη, ήταν κλειστά τα καταστήματα και μάλιστα πολλά πολυκαταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έγιναν οι απαιτούμενοι τζίροι, αυτοί που χρειαζόταν, για να κρατήσουν μια επιχείρηση ανοιχτή. Την Κυριακή των Βαΐων έγινε αυτό που πιστεύουμε, αυτό που γνωρίζει όλος ο εμπορικός κόσμος της χώρας, είδαμε τους καταναλωτές έξω, δούλεψε και η εστίαση και πιστεύω έτσι θα συνεχίσουμε σε όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας με σύμμαχό μας τον καιρό ως βασική προϋπόθεση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...