Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Είναι χρήσιμος ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη

Ημέρα:

spot_img

Αθανάσιος Αθανασίου: Δεν υπάρχει ικανοποιητική ενημέρωση των δημοτών της Καβάλας γι’ αυτή τη δυνατότητα που τους παρέχεται

«Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης είναι μία δυνατότητα που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Καβάλας, ένας από τους λίγους σε όλη την Ελλάδα κατά την προηγούμενη τετραετία, για να συνδράμει τους δημότες του στην προσπάθεια επίλυσης οποιασδήποτε διαφοράς έχουν με τις υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς κανένα κόστος για τους δημότες».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο απερχόμενος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας, Αθανάσιος Αθανασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα θετικά που παρέχει στους δημότες ο εν λόγω θεσμός.

«Την Τρίτη (12/3) αναρτήθηκε η σχετική προκήρυξη από τον Δήμο Καβάλας, δεν έχουν αρχίσει να τρέχουν οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων συμμετοχής από ενδιαφερομένους…»

«Από τους 161 Δήμους στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να έχουν Συμπαραστάτη του Δημότη, μόνο 33 μπόρεσαν να υλοποιήσουν και να λειτουργήσουν αυτόν τον θεσμό. Ένας από αυτούς ήταν και ο Δήμος Καβάλας. Έληξε η θητεία του Συμπαραστάτη του Δημότη στις 31 Δεκεμβρίου 2023 ακολουθώντας τη διάρκεια της θητείας της δημοτικής αρχής και τώρα ξεκινάει η διαδικασία επιλογής νέου Συμπαραστάτη, για την διάρκεια θητείας της νυν δημοτικής αρχής που εκτείνεται σε μία πενταετία. Μόλις την Τρίτη (12/3) αναρτήθηκε η σχετική προκήρυξη από τον Δήμο Καβάλας, δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη ημερομηνία διενέργειας του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο θα ασχοληθεί με αυτό το θέμα και κατά συνέπεια δεν έχουν αρχίσει να τρέχουν και οι σχετικές προθεσμίες υποβολής των όποιων δηλώσεων συμμετοχής από ενδιαφερομένους», ανέφερε σχετικά ο κ. Αθανασίου.

«Σε πολλές περιπτώσεις θεωρώ ότι φάνηκε χρήσιμος ο θεσμός και εκ των αποτελεσμάτων δηλαδή για τους συνδημότες μας, οι οποίοι κατέφυγαν σε αυτή τη διαδικασία…»

«Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι σχετικά σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα συνεχιστεί η λειτουργία αυτού του θεσμού, που είναι ένας θεσμός εξαιρετικά χρήσιμος για τους δημότες. Εφαρμόστηκε στην πρώτη τετραετία, έστω και στο μεγαλύτερο μήκος της υπό καθεστώς ιδιόρρυθμο, καθώς θυμόμαστε όλοι τα μέτρα για την καταστολή της πανδημίας και την αδυναμία προσωπικής επικοινωνίας κατά το πλείστον, όμως υπό καθεστώς ομαλότητας των τελευταίο ενάμιση χρόνο, φαίνεται ότι αυτός ο θεσμός μπορεί να αποδώσει καρπούς. Σε πολλές περιπτώσεις θεωρώ ότι φάνηκε χρήσιμος και εκ των αποτελεσμάτων δηλαδή για τους συνδημότες μας, οι οποίοι κατέφυγαν σε αυτή τη διαδικασία που επαναλαμβάνω ναι συνεπάγεται κανένα απολύτως κόστος για τον δημότη,  είναι πάρα πολύ απλή και μέσα από αυτή τη διαδικασία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ο Συμπαραστάτης του Δημότη να επιλύσει διαφορές δημοτών με τον Δήμο χωρίς να αντιμετωπίζει τις όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και πολύπλοκές διαδικασίες», συμπλήρωσε σχετικά ο απερχόμενος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας. 

«Δεν υπάρχει ικανοποιητική ενημέρωση των δημοτών της Καβάλας γι’ αυτή τη δυνατότητα που τους παρέχεται…»

«Είναι μία διαμεσολαβητική παρέμβαση κάποιο τρίτου ανεξάρτητου, ο οποίος δεν έχει οποιαδήποτε εξάρτηση, είτε από τον Δήμο, είτε από τους δημότες στην προσπάθεια του να επιλύσει την όποια διαφορά αναφύεται. Εκείνο το οποίο αξίζει τον κόπο να σημειώσουμε και θα πρέπει να γίνει, είναι ότι διαπιστώνοντας για όλα αυτό το διάστημα ότι δεν υπάρχει ικανοποιητική ενημέρωση των δημοτών της Καβάλας γι’ αυτή τη δυνατότητα που τους παρέχεται, θα πρέπει να καταβληθεί κάθε τέτοια προσπάθεια, ώστε οι συνδημότες μας να είναι ενημερωμένοι και γι’ αυτή τη δυνατότητα που τους δίνεται αφενός, αλλά και για το εύρος των αρμοδιοτήτων του Συμπαραστάτη, σε ποιες υποθέσεις δηλαδή, σε ποιο είδος υποθέσεων μπορεί να γίνει παρέμβαση του. Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα καταβληθεί μία τέτοια προσπάθεια και θα αυξηθεί με αυτό τον τρόπο και μέσα από την ενημέρωση ο αριθμός των υποθέσεων που θα αντιμετωπίζονται από τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Αθανασίου.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...