Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δυσκολίες από την συγχώνευση των Νομικών Προσώπων του δήμου Καβάλας

Ημέρα:

Απόστολος Μουμτσάκης: Το προσωπικό της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που πληρώνονταν με μπλοκάκια δεν θα μπορέσει πλέον να συνεχίσει

Στις δυσκολίες που έχουν ανακύψει μετά την κατάργηση των Νομικών Προσώπων και τη συγχώνευσή τους στον Δήμο Καβάλας, αναφέρθηκε με δηλώσεις που έκανε στην τοπική ΕΡΑ, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης.

«Όντως από τις αρχές του 2024 έχουμε μία πολύ σημαντική αλλαγή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, διότι καταργήθηκαν τα Νομικά Πρόσωπα που ασχολούνταν με τον Πολιτισμό και ενσωματώθηκαν στον Δήμο Καβάλας», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μουμτσάκης. 

«Ένα μέρος από το προσωπικό της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που πληρώνονταν με μπλοκάκια δεν θα μπορέσει πλέον να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του…»

«Ένα από αυτά τα Νομικά Πρόσωπα ήταν η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που ασκούσε Πολιτισμό μέχρι και πρότινος. Μετά και την διάλυσή της μεταφέρθηκε σε δύο αντιδημαρχίες, στην αντιδημαρχία Πολιτισμού, την οποία ανέλαβα εγώ και στην αντιδημαρχία Τουρισμού και Ανάπτυξης, την οποία ανέλαβε ο κ. Αγγελίδης. Κάναμε πολλές προσπάθειες να εξαιρεθεί η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» από το μέτρο της κυβέρνησης, αλλά δεν το καταφέραμε. Το προσωπικό και οι αρμοδιότητές της μεταφέρθηκαν στον Δήμο Καβάλας και ένα μέρος από το προσωπικό της που πληρώνονταν με μπλοκάκια δεν θα μπορέσει πλέον να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες στον Δήμο και καταλαβαίνουμε όλοι ότι γίνεται ακόμη πιο δύσκολο το έργο των δύο αντιδημαρχιών που ακολουθούν το έργο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Απόστολος Μουμτσάκης.

«Η επόμενη μέρα δεν είναι και τόσο εύκολη για εμάς που αναλάβαμε αυτό το πολύ δύσκολο έργο…»

«Επίσης αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένας μπούσουλας, δεν υπάρχει μία βοήθεια, μία χρηματοδότηση από το κράτος για να ξέρουμε πώς θα κινηθούμε. Άρα ξεκινάμε να στήσουμε τον Πολιτισμό της πόλης μας από την αρχή. Η επόμενη μέρα δεν είναι και τόσο εύκολη για εμάς που αναλάβαμε αυτό το πολύ δύσκολο έργο. Ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού έχω την αρμοδιότητα και για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και για το Δημοτικό Ωδείο, άλλο ένα Νομικό Πρόσωπο που έχει καταργηθεί και ενσωματώθηκε στον Δήμο. Και εκεί έχουμε τα προβλήματα μας, αλλά πιστεύω ότι όλα θα μπουν σιγά σιγά σε μία σειρά για όλες τις πολιτιστικές δράσεις που θα γίνουν στην πόλη μας. Είναι βαρύ το φορτίο, υπάρχει όρεξη όμως και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα για την πόλη μας και από εκεί και πέρα με τη βοήθεια και των πολιτιστικών συλλόγων να πάμε ένα βήμα μπροστά τον Πολιτισμό της Καβάλας», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Μουμτσάκης.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...