Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Δήμος Καβάλας: Ημερίδα για την ορθή διαχείριση απορριμμάτων

Ημέρα:

Ημερίδα σχετικά με την Ορθή Διαχείριση Απορριμμάτων διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας, στο πλαίσιο των δράσεων, τις οποίες υλοποιεί για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των δημοτών του αναφορικά με την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων, και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της Πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020».

Η Ημερίδα, η οποία συμπίπτει με την ολοκλήρωση των δράσεων,  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 07 Νοεμβρίου, στις 10:00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης.

Αξιολογώντας το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων ως μείζον ζήτημα που αφορά άμεσα στην ευημερία του τόπου και των δημοτών, στόχος του Δήμου Καβάλας είναι η Ημερίδα να αποτελέσει την αφετηρία της δημιουργίας μίας ισχυρής δικτύωσης ανάμεσα στους Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τη διαμόρφωση πεδίου για γόνιμο διάλογο με διάρκεια, ώστε, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και εμπειρίας, να  υπάρξει υψηλό επίπεδο ανταπόκρισης των ΟΤΑ στις απαιτήσεις της εποχής, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Στο πνεύμα αυτό, έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν στις εργασίες της Ημερίδας ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλης Γραφάκος, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης κ. Ε. Καραμίντζιος, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ο.Σ.Δ.Α.) & Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε κ. Γ. Χ. Βογιατζής, ο Γ.Γ. της Ανατολικής Αναπτυξιακής Α.Ε. κ. Ιάκωβος Σαρηγιάννης, ο κ. Κωνσταντίνος Κητής, επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου Καβάλας, καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης του Δήμου Δράμας, κ. Κατερίνα Ιωσηφίδου, στη βάση της εμπειρίας που αποκόμισε ο Δήμος Δράμας από την επιτυχή υλοποίηση συναφούς έργου που πρόσφατα ολοκλήρωσε, καθώς και Δήμαρχοι όμορων Δήμων.

Παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν εκπρόσωποι των Συλλογικών Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Την Ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μουριάδης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, κ. Κυριάκος Σταυρίδης.

Τις εργασίες της Ημερίδας και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει ο κ. Νίκος Χαζαρίδης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του Δήμου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προσωπικό και νέο Αστυνομικό Μέγαρο

Νίκος Ίμβρος: Η Τροχαία πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό...

Χριστόδουλος Τοψίδης: Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα

Στην μεγάλη βαρύτητα που θα δώσει η νέα διοίκηση...

Στις κρατικές ενισχύσεις εντάσσονται οι πυρόπληκτοι αγρότες Διαλεκτού, Αβραμυλιάς, Ν. Ξεριά και Μυρτόφυτου

Μ. Λαζαρίδης: «Η Καβάλα δικαίως αναβαθμίζεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό...

H Energean στηρίζει τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες στην Καβάλα και στην Ζίτσα Ιωαννίνων

Σταθερά κοντά στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν αναπηρίες είναι...

ΔΕΥΑΑΠ: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τις μονάδες επεξεργασίας λυμάτων σε Μουσθένη και Μεσορόπη

Την Παρασκευή 08/12/2023 στα γραφεία της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου υπογράφηκαν...

Εντυπωσιακή η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε η αυλαία των...

«Φως στο τούνελ» για την ύδρευση του Ζυγού από τις πηγές Βοϊράνης

Για την ύδρευση του Δημοτικού Διαμερίσματος του Ζυγού από...

Ναι στα POS στις λαϊκές αγορές, αλλά χωρίς τραπεζική προμήθεια

Υπέρ της τοποθέτησης POS στις λαϊκές αγορές, με την...