Αναζητείται αιτιολογημένος λόγος για να σωθεί η «Δημωφέλεια»

Ημέρα:

Τάκης Αγγελίδης: Ετοιμάζουμε πλήρως αιτιολογημένο υπόμνημα

Με ένα πλήρως αιτιολογημένο υπόμνημα, η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» θα απαντήσει στην κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσει να υφίσταται, παρά την απόφαση της δεύτερης για κατάργηση Νομικών Προσώπων και Κοινοφελών – Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και επανεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Σύγχρονος Δήμος», Τάκης Αγγελίδης.

«Με αυτό το «παραθυράκι» του νόμου εργαζόμαστε όλοι, ώστε να στείλουμε ένα πλήρως αιτιολογημένο υπόμνημα, που να αιτιολογούμε για ποιο λόγο η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», θα πρέπει να εξαιρεθεί…»

«Η πρόθεση της κυβέρνησης με ένα νομοθέτημα το οποίο μας είχε έρθει, είναι να καταργηθούν όλα τα Νομικά Πρόσωπα και οι Κοινωφελείς και Δημοτικές Επιχειρήσεις. Ωστόσο στο συγκεκριμένο νομοθέτημα υπάρχει μία παράγραφος εξαίρεσης κάποιων Δημοτικών Επιχειρήσεων με αιτιολογημένο λόγο. Θέλω να πω ότι από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπάρχει δυνατότητα να εξαιρεθούν σε όλη τη χώρα κάποιες Δημοτικές Επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν εξειδικευμένο ρόλο και έργο και για αυτό άλλωστε είχαν ιδρυθεί. Η ενσωμάτωσή τους στον Δήμο θα δημιουργήσει πολλά λειτουργικά προβλήματα και θα υποβαθμίσει την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρουν αυτές οι επιχειρήσεις. Άρα λοιπόν με αυτό το «παραθυράκι» του νόμου εργαζόμαστε όλοι, ώστε σύμφωνα με τις νομικές διαδικασίες μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, να στείλουμε ένα πλήρως αιτιολογημένο υπόμνημα, που να αιτιολογούμε για ποιο λόγο η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», θα πρέπει να εξαιρεθεί. Οπότε στην παρούσα φάση είμαστε σε αυτό το σημείο και αργότερα θα γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι αποφάσεις και οι βουλές της κυβέρνησης», ανέφερε σχετικά με το θέμα ο κ. Αγγελίδης.  

«Οι συνδημότες μας αποφάσισαν να εμπιστευτούν για μία ακόμη θητεία τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» και να εμπιστευτούν ως δήμαρχο για μία δεύτερη θητεία τον Θόδωρο Μουριάδη…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Καβάλας, επισημαίνοντας σχετικά: «Οι συνδημότες μας αποφάσισαν να εμπιστευτούν για μία ακόμη θητεία τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» και να εμπιστευτούν ως δήμαρχο για μία δεύτερη θητεία τον Θόδωρο Μουριάδη. Την πρώτη Κυριακή (8/10) αγγίξαμε το όριο της αυτοδυναμίας, ενώ η δεύτερη Κυριακή έδειξε μία άνετη και καθαρή νίκη της δημοτικής μας παράταξης, στην οποία και εγώ έχω την τιμή να συμμετέχω στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Νομίζω πως ήταν γενικότερα μία νίκη της αυτοδιοίκησης και των πολιτών. Θεωρώ ότι οι πολίτες αποφάσισαν ποιοι θα τους εκπροσωπήσουν με βάση τα πρόσωπα, τα προγράμματα και αποδοκιμάζοντας ή επιδοκιμάζοντας αντίστοιχα το έργο των διοικήσεων. Σίγουρα πάντως οι επιλογές τους δεν ήταν κομματικές». 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο θέατρο «Αμαλία» Θεσσαλονίκης

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το...

Καβάλα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο

Την 2-12-2023 και ώρα 21.45΄, στην επαρχιακή οδό  Κεραμωτής...

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas...

Απόστολος Χρόνης: Προάγγελος ιδιωτικοποίησης οι συνενώσεις των ΔΕΥΑ;

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανή ιδιωτικοποίηση του...

Γονική αποξένωση: Το έγκλημα που δεν τιμωρείται!

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα είναι μια μεγάλη ευκαιρία...

«Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα» σε σκηνοθεσία Παύλου Λεμοντζή

Την θεατρική παράσταση «Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα», που ανεβαίνει...

Ξενοφών Κροκίδης: Θα εξηγήσουμε τι είναι, αλλά και τι δεν είναι εθελοντισμός

Ξενοφών Κροκίδης: Όταν υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα εθελοντισμού σημαίνει...

Θέμης Καλπακίδης: Απ’ το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η αγροτική παραγωγή

«Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο», επισημαίνει για την...