Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Αναζητείται αιτιολογημένος λόγος για να σωθεί η «Δημωφέλεια»

Ημέρα:

Τάκης Αγγελίδης: Ετοιμάζουμε πλήρως αιτιολογημένο υπόμνημα

Με ένα πλήρως αιτιολογημένο υπόμνημα, η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» θα απαντήσει στην κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσει να υφίσταται, παρά την απόφαση της δεύτερης για κατάργηση Νομικών Προσώπων και Κοινοφελών – Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και επανεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Σύγχρονος Δήμος», Τάκης Αγγελίδης.

«Με αυτό το «παραθυράκι» του νόμου εργαζόμαστε όλοι, ώστε να στείλουμε ένα πλήρως αιτιολογημένο υπόμνημα, που να αιτιολογούμε για ποιο λόγο η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», θα πρέπει να εξαιρεθεί…»

«Η πρόθεση της κυβέρνησης με ένα νομοθέτημα το οποίο μας είχε έρθει, είναι να καταργηθούν όλα τα Νομικά Πρόσωπα και οι Κοινωφελείς και Δημοτικές Επιχειρήσεις. Ωστόσο στο συγκεκριμένο νομοθέτημα υπάρχει μία παράγραφος εξαίρεσης κάποιων Δημοτικών Επιχειρήσεων με αιτιολογημένο λόγο. Θέλω να πω ότι από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπάρχει δυνατότητα να εξαιρεθούν σε όλη τη χώρα κάποιες Δημοτικές Επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν εξειδικευμένο ρόλο και έργο και για αυτό άλλωστε είχαν ιδρυθεί. Η ενσωμάτωσή τους στον Δήμο θα δημιουργήσει πολλά λειτουργικά προβλήματα και θα υποβαθμίσει την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρουν αυτές οι επιχειρήσεις. Άρα λοιπόν με αυτό το «παραθυράκι» του νόμου εργαζόμαστε όλοι, ώστε σύμφωνα με τις νομικές διαδικασίες μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου, να στείλουμε ένα πλήρως αιτιολογημένο υπόμνημα, που να αιτιολογούμε για ποιο λόγο η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», θα πρέπει να εξαιρεθεί. Οπότε στην παρούσα φάση είμαστε σε αυτό το σημείο και αργότερα θα γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι αποφάσεις και οι βουλές της κυβέρνησης», ανέφερε σχετικά με το θέμα ο κ. Αγγελίδης.  

«Οι συνδημότες μας αποφάσισαν να εμπιστευτούν για μία ακόμη θητεία τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» και να εμπιστευτούν ως δήμαρχο για μία δεύτερη θητεία τον Θόδωρο Μουριάδη…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Καβάλας, επισημαίνοντας σχετικά: «Οι συνδημότες μας αποφάσισαν να εμπιστευτούν για μία ακόμη θητεία τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» και να εμπιστευτούν ως δήμαρχο για μία δεύτερη θητεία τον Θόδωρο Μουριάδη. Την πρώτη Κυριακή (8/10) αγγίξαμε το όριο της αυτοδυναμίας, ενώ η δεύτερη Κυριακή έδειξε μία άνετη και καθαρή νίκη της δημοτικής μας παράταξης, στην οποία και εγώ έχω την τιμή να συμμετέχω στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Νομίζω πως ήταν γενικότερα μία νίκη της αυτοδιοίκησης και των πολιτών. Θεωρώ ότι οι πολίτες αποφάσισαν ποιοι θα τους εκπροσωπήσουν με βάση τα πρόσωπα, τα προγράμματα και αποδοκιμάζοντας ή επιδοκιμάζοντας αντίστοιχα το έργο των διοικήσεων. Σίγουρα πάντως οι επιλογές τους δεν ήταν κομματικές». 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...