Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δημήτρης Πουρσαϊτίδης: Οι προτάσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δεν θα πάνε χαμένες

Ημέρα:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια το Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.. γιατί μετά από αίτημα της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα συνέστησε μια επιτροπή και ασχολήθηκε με την έκταση στην οποία πρότεινε η Κοινότητά μας να γίνει ένα μητροπολιτικό πάρκο που μέχρι σήμερα ήταν ανεκμετάλλευτη».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, ο οποίος συμπλήρωσε σχετικά: «ήταν περίπου καλοκαίρι του 2021 και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Α.Μ. να μας καταθέσει μια πρόταση 40 σελίδων αξιοποίησης αυτής της έκτασης».

«Οι προτάσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Α.Μ. θεωρούμε ότι δεν θα πάνε χαμένες. Οι φορείς θα τις εξετάσουν και σιγά σιγά θα αξιοποιήσουμε αυτόν τον χώρο προς όφελος όλων μας και του περιβάλλοντος…»

«Δεν μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε δημόσια το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Α,Μ. γιατί αφιλοκερδώς αρκετά άτομα ασχολήθηκαν με το αίτημα του Αμυγδαλεώνα. Το μητροπολιτικό πάρκο είναι στο όρος Φουντουκλή κατεβαίνοντας από Αμυγδαλεώνα δεξιά, όλη εκείνη η βουνοπλαγιά. Είναι χιλιάδες στρέμματα, είναι προσβάσιμο υπάρχει χωματόδρομος αυτή τη στιγμή, αλλά θα μπορούμε με παρεμβάσεις ο δρόμος και να μεγαλώσει και να γίνει προσβάσιμος σε όλα τα αυτοκίνητα. Μιλάμε για 6.500 στρέμματα, ήταν ιδιοκτησία της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα και από τη στιγμή που ενταχθήκαμε στον Δήμο Καβάλας, ανήκει σε αυτόν. Είναι τεράστια η έκταση με φανταστική θέα από εκεί. Βλέπουμε τα Τενάγη των Φιλίππων, το Παγγαίο όρος, βλέπουμε μέχρι και τη Νέα Καρβάλη. Πιστεύω ότι έχει ανάγκη ο κόσμος να ξεφύγει από τα προβλήματα και να βρεθεί σε έναν τέτοιο χώρο. Οι προτάσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Α.Μ. θεωρούμε ότι δεν θα πάνε χαμένες. Οι φορείς θα τις εξετάσουν και σιγά σιγά θα αξιοποιήσουμε αυτόν τον χώρο προς όφελος όλων μας και του περιβάλλοντος», σημείωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Πουρσαϊτίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...