Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ξεκίνησε η διαδικασία αξιοποίησης των γεωτρήσεων σε Φιλίππους και Κορυφές

Ημέρα:

Για τις δύο επιτυχημένες γεωτρήσεις στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων του δήμου Καβάλας, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Απόστολος Χρόνης.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο γεωτρήσεις, στις οποίες βρέθηκε νερό, έχουν γίνει στους Φιλίππους και στις Κορυφές και πλέον έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιοποίησής τους.

«Από το 2020 και μετά δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά την έλλειψη νερού η κοινότητα Φιλίππων…»

«Μόλις χθες με ενημέρωσαν ότι έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης για την γεώτρηση των Φιλίππων και πλέον είμαστε σε μια διαδικασία για να μπορέσουμε να βγάλουμε τις άδειες νερού. Έχουμε καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για να μπει σε λειτουργία η γεώτρηση. Από το 2020 και μετά δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά την έλλειψη νερού η κοινότητα Φιλίππων, καθώς έχει πλήρως νερό, 24 ώρες το 24ωρο και από το καλοκαίρι του 2022 έχουμε δώσει νερό από δεύτερη πηγή, από τις Κρηνίδες προς τους Φιλίππους, οπότε έχουμε τα νιτρικά μόνιμα κάτω από το όριο το 50 mg ανά λίτρο. Προχωράμε τη διαδικασία κανονικά σε όλα. Έχουμε πάρει το ρεύμα τώρα, δεν έχει συνδεθεί άμεσα η γεώτρηση βέβαια, είναι ζήτημα του ΔΕΔΔΗΕ και του δικού μας ηλεκτρολόγου, ο οποίος θα εγκαταστήσει το μετρητικό εξάρτημα που χρειάζεται εκεί πέρα και τις καλωδιώσεις. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και προχωράμε σύμφωνα με τον σχεδιασμό που είχαμε», ανέφερε σχετικά ο κ. Χρόνης. 

Δοκιμαστική άντληση την ερχόμενη εβδομάδα στην γεώτρηση των Κορυφών

«Για την γεώτρηση των Κορυφών αυτή τη στιγμή έχει μπει το αντλητικό συγκρότημα θα ανεβάσουμε πάνω την εβδομάδα που μας έρχεται μία γεννήτρια για να μπορέσουμε να κάνουμε δοκιμαστική άντληση για να καθαρίσει η γεώτρηση. Περιμένουμε μέχρι τέλος του μήνα να έρθει ο εργολάβος για να κάνει τις συνδέσεις με τον απαραίτητο εξοπλισμό και φυσικά έχουμε ζητήσει να έρθει και ο ΔΕΔΔΗΕ να κάνει επισκόπηση γιατί θα χρειαστεί σίγουρα 5 με 6 κολώνεις μία γραμμή δηλαδή ηλεκτροδότησης για να μπορέσει να μπει σε λειτουργία το υποβρύχιο και εκεί», τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας.

«Έχουν πέσει πολύ οι στάθμες σε όλες τις γεωτρήσεις και φοβόμαστε ότι το μέλλον δεν θα ‘ναι και τόσο καλό αν δεν έχουμε αρκετές βροχοπτώσεις και κυρίως χιονοπτώσεις…»

Αναφορικά με το ζήτημα της λειψυδρίας, ο κ. Χρόνης επισήμανε: «Δεν έχουμε σήμερα πρόβλημα λειψυδρίας εμείς σε κανένα σημείο του δήμου Καβάλας, αν και βλέπουμε ότι σε όλες τις πηγές έχει πέσει πάρα πολύ η παροχή νερού. Έχουν πέσει πολύ οι στάθμες σε όλες τις γεωτρήσεις και φοβόμαστε ότι το μέλλον δεν θα ‘ναι και τόσο καλό αν δεν έχουμε αρκετές βροχοπτώσεις και κυρίως χιονοπτώσεις. Εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για το καλό και για το κακό σενάριο. Είμαστε σε μία διαδικασία και με τον δήμο Δοξάτου πλέον να κάνουμε μία μελέτη από κοινού και για τις πηγές Βοϊράνης για να δούμε εκεί τι δυναμικότητα έχουν αυτές οι πηγές, παρά το γεγονός ότι εμείς έχουμε αναθέσει ήδη δύο μελέτες, μια σε ό,τι αφορά το master plan με 170.000 ευρώ και το σχέδιο ασφάλειας νερού επίσης χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ για τη δικιά μας περιοχή, τον δήμο Καβάλας τουλάχιστον και από εκεί και πέρα θα συντονιστούμε με τον δήμο Δοξάτου για να δούμε τι δυναμικότητα θα έχουν οι πηγές Βοϊράνης, ώστε στο μέλλον να μην αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα ούτε εμείς ούτε αυτοί σε ό,τι αφορά την υδροδότηση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...