Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Στα σκαριά» έργο που θα εξαλείψει τις βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης του Παληού

Ημέρα:

spot_img

Ένα από τα σημαντικότερα έργα, που θα εξαλείψει τις συνεχείς βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης του Παληού μπαίνει στην αρχική του φάση, καθώς όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, στην επιχείρηση έφτασε το προσχέδιο από το Ταμείο Ανάκαμψης, με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το έργο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρόνης το συγκεκριμένο έργο αφορά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του οικισμού του Παληού με νέο αγωγό που ξεκινάει από την περιοχή της ΜΟΜΑ και θα φτάνει μέχρι την είσοδο του Παληού. Να σημειωθεί ότι το υφιστάμενο δίκτυο χρονολογείται από το 1970 περίπου. Το νέο δίκτυο δεν θα περνάει πλέον μέσα από τα βουνά, οπότε και οι παρεμβάσεις θα είναι πιο εύκολες.

«Είμαστε σε μία διαδικασία να συμφωνήσουν οι δικηγόροι μας, ούτως ώστε να γίνει διάλυση της σύμβασης για το έργο του Αμυγδαλεώνα…»

Όσον αφορά το έργο στον Αμυγδαλεώνα ο κ. Χρόνης ότι είπε ότι έχει βαλτώσει.

«Δεν προχωράει με καθόλου καλούς ρυθμούς, καθώς είχαμε κάνει ήδη ειδική πρόσκληση και ειδική διαταγή στον εργολάβο. Κάναμε μια προσπάθεια για να κηρυχθεί έκπτωτος, η όποια προσπάθεια απέβη άκαρπη. Αυτή τη στιγμή είναι σταματημένο το έργο, δεν έχει εργάτες εκεί, δεν δουλεύει ο εργολάβος και είμαστε σε μία διαδικασία να συμφωνήσουν οι δικηγόροι μας, ούτως ώστε να γίνει διάλυση της σύμβασης. Τη Δευτέρα που ήρθε και ο περιφερειάρχης εδώ με τους υπηρεσιακούς παράγοντες συμφωνήσαμε το ίδιο πράγμα, ότι θα προχωρήσουμε στη διάλυση και αμέσως σε επαναδημοπράτηση του έργου άμεσα μέσα στο έτος, ώστε να βγει νέος ανάδοχος, ο οποίος θα πάρει το έργο και θα το προχωρήσει με πιο καλούς ρυθμούς. Είναι η πιο γρήγορη και σύντομη διαδικασία, θα γίνει έτσι γιατί το συμφωνήσαμε και με τη διαχειριστική αρχή και από τη στιγμή που θα γίνει η διάλυση της σύμβασης θα μπορεί η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. να παρέμβει εκεί για να κλείσει τα χαντάκια που έχουν μείνει ανοιχτά. Βέβαια δεν έχει γίνει σε όλη την έκταση του οικισμού το έργο, αλλά σε ένα μικρό τμήμα του μόνο. Έχουν μείνει κάποια χαντάκια ανοιχτά, κάποια φρεάτια και θα προχωρήσουμε εμείς αναγκαστικά, γιατί ήδη ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και πολύ καιρό, απλά δεν έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε αυτή τη στιγμή. Πρέπει να γίνει η διάλυση της σύμβασης για να το κάνουμε αυτό. Αυτό συμφωνήσαμε το γνωρίζει και ο πρόεδρος της κοινότητας, το γνωρίζουν και οι κάτοικοι και έτσι θα το κάνουμε για να μπορέσουμε να κλείσουμε τις πληγές αυτές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρόνης.

«Όλα τα έργα στη χώρα, τα οποία δημοπρατήθηκαν πριν ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση και η κρίση με την αύξηση στις τιμές των υλικών, είναι στην ίδια μοίρα…»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας υπογράμμισε ότι «όλα τα έργα στη χώρα, τα οποία δημοπρατήθηκαν πριν ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση και η κρίση με την αύξηση στις τιμές των υλικών, είναι στην ίδια κατάσταση, στην ίδια μοίρα. Οι εργολάβοι έδωσαν μία έκπτωση επί του έργο, αυτή η έκπτωση μετά επειδή ήταν επειδή πολύ μεγάλη και αυξήθηκαν τα υλικά δεν μπορούσε να βγει κανένα έργο. Για αυτό βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και για αυτό αντιλαμβάνονται και διαχειριστικές αρχές των υπουργείων και των περιφερειών ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αναπροσαρμογή και να πάμε σε νέες εργολαβίες πλέον και έτσι θα το κάνουμε».  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...