Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Οι Καβαλιώτες θα πληρώσουν «φουσκωμένο» το χρέος της ΔΕΥΑΚ;

Ημέρα:

spot_img

«Μασάζ» στους δημάρχους της Περιφέρειας ΑΜΘ σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων των Δ.Ε.Υ.Α. έκαναν ο πρόεδρος και ο διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., στην έκτακτη συνάντηση εργασίας της ΠΕΔ ΑΜΘ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Κομοτηνή.

Την συνάντηση συγκάλεσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, μετά τις αντιδράσεις που υπάρχουν για το θέμα των συγχωνεύσεων από τους δημάρχους της Περιφέρειας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το χρέος των 250 εκατ. ευρώ των Δ.Ε.Υ.Α. για το πρόσθετο ενεργειακό κόστος της ρήτρας αναπροσαρμογής, το οποίο ζητούν να καλύψει το Κράτος. Να σημειωθεί πως η σχετική οφειλή της ΔΕΥΑ Καβάλας ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ. Από μόνη της η παραπάνω οφειλή των 250 εκατομμυρίων καθιστά ανίσχυρες και σε πολύ δύσκολη θέση διαπραγμάτευσης τις ΔΕΥΑ να αρνηθούν την συγχώνευση, που τίθεται ουσιαστικά ως προϋπόθεση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την εξόφληση των χρεών.

Στην συνάντηση της Τρίτης όμως, ακούστηκε και μία άλλη εκδοχή, καθόλου θετική για τις χρεωμένες ΔΕΥΑ. Ενώ αρχικά οι ΔΕΥΑ θα ελάμβαναν ως επιδότηση το ποσό της οφειλής, ακούστηκε πως τελικά θα δοθεί επιχορήγηση στις ΔΕΥΑ υπό την μορφή δανείου! Αυτή η εξέλιξη σημαίνει πως τελικά οι δημότες και όχι το Κράτος θα πληρώσουν και το δάνειο και τους τόκους που αυτό συνεπάγεται. Στην περίπτωση της ΔΕΥΑ Καβάλας οι Καβαλιώτες θα πληρώσουν τα 4 εκατ. ευρώ συν τους τόκους!

Όπως είναι κατανοητό, Δήμαρχος Καβάλας και Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ είναι υπόλογοι για την πολιτική απόφαση να μην πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, και τώρα μας γυρίζει όλους μπούμερανγκ!

«Μήπως ο δήμαρχος και ο πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αυτοπαγιδεύτηκαν με την άρνησή τους να πληρώσουν τις τεράστιες οφειλές της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. σε ρεύμα;», αναρωτήθηκε σε συνέντευξή του στον «Ε» ο Μάκης Παπαδόπουλος. Η μία παράμετρος είναι πως έτσι κατέστησαν ανίσχυρη την ΔΕΥΑΚ να διαπραγματευτεί το θέμα των συγχωνεύσεων. Η άλλη είναι πως με το δάνειο που θα υποχρεωθεί να πάρει τελικά η ΔΕΥΑΚ, οι Καβαλιώτες είναι που θα πληρώσουν το χρέος των 4 εκατ. ευρώ «φουσκωμένο» με τους τόκους. Δεν το λες και σωστή διαχείριση…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...