Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα μεγάλα έργα της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας

Ημέρα:

Απόστολος Χρόνης: Συμφωνήσαμε με το ΥΜΕΠΕΡΑΑ και τον ΤΑΡ πως θα γίνει το μνημόνιο συνεργασίας

Με εντατικούς ρυθμούς, παρά την εκλογική διαδικασία που προηγήθηκε, προχωρούν τα μεγάλα έργα της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος της επιχείρησης, Απόστολος Χρόνης.

«Προχωρούν όλες οι διαδικασίες και για τις εντάξεις, αλλά και αυτές που αφορούν τη δημοπράτηση των έργων. Το πρωί της Τετάρτης (18/10) έγινε μία τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους από τον ΤΑΡ, η οποία θα χρηματοδοτήσει το έργο της υδροδότησης της Δ.Ε. Φιλίππων από τις πηγές Κεφαλαρίου με 4,5 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. 

«Συμφωνήσαμε και με τη διαχειριστική αρχή του ΥΜΕΠΕΡΑΑ και με τον ΤΑΡ πως θα προχωρήσουμε, πως θα γίνει το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο θα υπογράψουμε, για να μπορέσει να γίνει χρηματοδότηση απρόσκοπτα…»

«Ταυτόχρονα υπήρχε και η διαχειριστική αρχή από ΥΜΕΠΕΡΑΑ, η οποία διαχειρίζεται όλο το έργο, που μας το έδωσαν την Παρασκευή πριν την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Πήραμε τα 8,5 εκ, ευρώ. Προσπαθήσαμε τουλάχιστον να βρούμε τον τρόπο συμφωνίας για το πώς θα γίνει η χρηματοδότηση από τον ΤΑΡ, γιατί είναι πρωτόγνωρη αυτή η διαδικασία. Σε όλη τη χώρα δεν έχει ξαναγίνει κάποιο παρόμοιο έργο, οπότε είχαμε εκεί και τους νομικούς μας συμβούλους και η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και ο Δήμος Καβάλας, ήταν ο τεχνικός διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., η γενική γραμματέας του Δήμου, ο γενικός διευθυντής και φυσικά ο μελετητής του έργου. Συμφωνήσαμε και με τη διαχειριστική αρχή του ΥΜΕΠΕΡΑΑ και με τον ΤΑΡ πως θα προχωρήσουμε, πως θα γίνει το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο θα υπογράψουμε, για να μπορέσει να γίνει χρηματοδότηση απρόσκοπτα», επισήμανε σχετικά ο κ. Χρόνης.

«Σε 30 μέρες θα έχουμε ανάδοχο, θα μας φέρει τα δικαιολογητικά του και θεωρώ ότι θα υπογράψουμε και τη σύμβαση μέσα το 2023, θα υπάρξει και απορρόφηση χρημάτων από το έργο μέσα το 2023…»

«Την Τρίτη μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών είχαμε κάνει ένα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και στείλαμε τα τεύχη δημοπράτησης προς τη διαχειριστική αρχή του ΥΜΕΠΕΡΑΑ και αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία έγκρισης, περιμένουμε να εγκριθούν για να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός με τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Είναι διεθνής διαγωνισμός, μπορούν να συμμετέχουν εταιρείες από όλο τον κόσμο. Σε 30 μέρες θα έχουμε ανάδοχο, θα μας φέρει τα δικαιολογητικά του και θεωρώ ότι θα υπογράψουμε και τη σύμβαση μέσα το 2023, θα υπάρξει και απορρόφηση χρημάτων από το έργο μέσα το 2023. Πρέπει να το τρέξουμε πάρα πολύ γρήγορα για να μπορέσει να τελειώσει το έργο, γιατί είναι πολύ σημαντικό για όλη τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων και συνολικά για τον Δήμο Καβάλας. Τα τελευταία 15 χρόνια στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων βλέπουμε αύξηση των νιτρικών ιόντων, λόγω της υδροδότησης από γεωτρήσεις και όχι από κάποια πηγή, όπως γίνεται με την πόλη της Καβάλας. Το έργο πρέπει να τρέξει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2024 και να πάρουν όλες οι κοινότητες νερό. Η πρώτη κοινότητα που θα υδροδοτηθεί από εκεί θα είναι της Λυδίας, όπου αγοράσαμε ένα αγροτεμάχιο για πρώτη φορά στην ιστορία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. για να γίνει εκεί ένα αντλιοστάσιο και θα συνεχίσουμε με Κρηνίδες, Αμυγδαλεώνα, Φίλιπποι, Ζυγό, Κρυονέρι, Νέος Ζυγό, Πολύστυλο, Δάτο», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. 

«Ξεκινά η ανακατασκευή του βιολογικού Δάτου –  Στόχος να μπορέσουμε να αλλάξουμε όλα τα δίκτυα στον Δήμο Καβάλας να μην υπάρχει πουθενά παλιό δίκτυο…»

«Έχει τελειώσει η διαδικασία που αφορά τον ανάδοχο για το βιολογικό του Δάτου και την επόμενη εβδομάδα του έχουμε ζητήσει να έρθει για να υπογράψουμε τη σύμβαση να ξεκινήσει και η ανακατασκευή του βιολογικού του Δάτου μέχρι το 2023. Δεν σταματήσαμε καθόλου. Καλές οι εκλογές, τελείωσαν οι εκλογές, εμείς και η υπηρεσία πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε να κάνουμε τα έργα τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί και φυσικά να έχουμε τις απαραίτητες εντάξεις στα έργα που έχουμε ζητήσει, γιατί και στην Περιφέρεια είχαμε εκλογές. Εκεί αλλάζει χέρια η διοίκηση, παρόλα αυτά περιμένουμε να βγει η πρόσκληση για υδρεύσεις. Έχουμε έτοιμες τις μελέτες και για το Πολύστυλο, Δάτο, Μικροχώρι και για την κοινότητα των Κρηνίδων. Είναι τα τελευταία δύο έργα, τα οποία ζητάμε σε ό,τι αφορά τις υδρεύσεις εσωτερικών δικτύων, ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε όλα τα δίκτυα στον Δήμο Καβάλας να μην υπάρχει πουθενά παλιό δίκτυο», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Χρόνης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προσωπικό και νέο Αστυνομικό Μέγαρο

Νίκος Ίμβρος: Η Τροχαία πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό...

Χριστόδουλος Τοψίδης: Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα

Στην μεγάλη βαρύτητα που θα δώσει η νέα διοίκηση...

Στις κρατικές ενισχύσεις εντάσσονται οι πυρόπληκτοι αγρότες Διαλεκτού, Αβραμυλιάς, Ν. Ξεριά και Μυρτόφυτου

Μ. Λαζαρίδης: «Η Καβάλα δικαίως αναβαθμίζεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό...

H Energean στηρίζει τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες στην Καβάλα και στην Ζίτσα Ιωαννίνων

Σταθερά κοντά στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν αναπηρίες είναι...

ΔΕΥΑΑΠ: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τις μονάδες επεξεργασίας λυμάτων σε Μουσθένη και Μεσορόπη

Την Παρασκευή 08/12/2023 στα γραφεία της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου υπογράφηκαν...

Εντυπωσιακή η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε η αυλαία των...

«Φως στο τούνελ» για την ύδρευση του Ζυγού από τις πηγές Βοϊράνης

Για την ύδρευση του Δημοτικού Διαμερίσματος του Ζυγού από...

Ναι στα POS στις λαϊκές αγορές, αλλά χωρίς τραπεζική προμήθεια

Υπέρ της τοποθέτησης POS στις λαϊκές αγορές, με την...