Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα μεγάλα έργα της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Απόστολος Χρόνης: Συμφωνήσαμε με το ΥΜΕΠΕΡΑΑ και τον ΤΑΡ πως θα γίνει το μνημόνιο συνεργασίας

Με εντατικούς ρυθμούς, παρά την εκλογική διαδικασία που προηγήθηκε, προχωρούν τα μεγάλα έργα της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος της επιχείρησης, Απόστολος Χρόνης.

«Προχωρούν όλες οι διαδικασίες και για τις εντάξεις, αλλά και αυτές που αφορούν τη δημοπράτηση των έργων. Το πρωί της Τετάρτης (18/10) έγινε μία τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους από τον ΤΑΡ, η οποία θα χρηματοδοτήσει το έργο της υδροδότησης της Δ.Ε. Φιλίππων από τις πηγές Κεφαλαρίου με 4,5 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. 

«Συμφωνήσαμε και με τη διαχειριστική αρχή του ΥΜΕΠΕΡΑΑ και με τον ΤΑΡ πως θα προχωρήσουμε, πως θα γίνει το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο θα υπογράψουμε, για να μπορέσει να γίνει χρηματοδότηση απρόσκοπτα…»

«Ταυτόχρονα υπήρχε και η διαχειριστική αρχή από ΥΜΕΠΕΡΑΑ, η οποία διαχειρίζεται όλο το έργο, που μας το έδωσαν την Παρασκευή πριν την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Πήραμε τα 8,5 εκ, ευρώ. Προσπαθήσαμε τουλάχιστον να βρούμε τον τρόπο συμφωνίας για το πώς θα γίνει η χρηματοδότηση από τον ΤΑΡ, γιατί είναι πρωτόγνωρη αυτή η διαδικασία. Σε όλη τη χώρα δεν έχει ξαναγίνει κάποιο παρόμοιο έργο, οπότε είχαμε εκεί και τους νομικούς μας συμβούλους και η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και ο Δήμος Καβάλας, ήταν ο τεχνικός διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., η γενική γραμματέας του Δήμου, ο γενικός διευθυντής και φυσικά ο μελετητής του έργου. Συμφωνήσαμε και με τη διαχειριστική αρχή του ΥΜΕΠΕΡΑΑ και με τον ΤΑΡ πως θα προχωρήσουμε, πως θα γίνει το μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο θα υπογράψουμε, για να μπορέσει να γίνει χρηματοδότηση απρόσκοπτα», επισήμανε σχετικά ο κ. Χρόνης.

«Σε 30 μέρες θα έχουμε ανάδοχο, θα μας φέρει τα δικαιολογητικά του και θεωρώ ότι θα υπογράψουμε και τη σύμβαση μέσα το 2023, θα υπάρξει και απορρόφηση χρημάτων από το έργο μέσα το 2023…»

«Την Τρίτη μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών είχαμε κάνει ένα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και στείλαμε τα τεύχη δημοπράτησης προς τη διαχειριστική αρχή του ΥΜΕΠΕΡΑΑ και αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία έγκρισης, περιμένουμε να εγκριθούν για να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός με τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Είναι διεθνής διαγωνισμός, μπορούν να συμμετέχουν εταιρείες από όλο τον κόσμο. Σε 30 μέρες θα έχουμε ανάδοχο, θα μας φέρει τα δικαιολογητικά του και θεωρώ ότι θα υπογράψουμε και τη σύμβαση μέσα το 2023, θα υπάρξει και απορρόφηση χρημάτων από το έργο μέσα το 2023. Πρέπει να το τρέξουμε πάρα πολύ γρήγορα για να μπορέσει να τελειώσει το έργο, γιατί είναι πολύ σημαντικό για όλη τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων και συνολικά για τον Δήμο Καβάλας. Τα τελευταία 15 χρόνια στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων βλέπουμε αύξηση των νιτρικών ιόντων, λόγω της υδροδότησης από γεωτρήσεις και όχι από κάποια πηγή, όπως γίνεται με την πόλη της Καβάλας. Το έργο πρέπει να τρέξει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2024 και να πάρουν όλες οι κοινότητες νερό. Η πρώτη κοινότητα που θα υδροδοτηθεί από εκεί θα είναι της Λυδίας, όπου αγοράσαμε ένα αγροτεμάχιο για πρώτη φορά στην ιστορία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. για να γίνει εκεί ένα αντλιοστάσιο και θα συνεχίσουμε με Κρηνίδες, Αμυγδαλεώνα, Φίλιπποι, Ζυγό, Κρυονέρι, Νέος Ζυγό, Πολύστυλο, Δάτο», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας. 

«Ξεκινά η ανακατασκευή του βιολογικού Δάτου –  Στόχος να μπορέσουμε να αλλάξουμε όλα τα δίκτυα στον Δήμο Καβάλας να μην υπάρχει πουθενά παλιό δίκτυο…»

«Έχει τελειώσει η διαδικασία που αφορά τον ανάδοχο για το βιολογικό του Δάτου και την επόμενη εβδομάδα του έχουμε ζητήσει να έρθει για να υπογράψουμε τη σύμβαση να ξεκινήσει και η ανακατασκευή του βιολογικού του Δάτου μέχρι το 2023. Δεν σταματήσαμε καθόλου. Καλές οι εκλογές, τελείωσαν οι εκλογές, εμείς και η υπηρεσία πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε να κάνουμε τα έργα τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί και φυσικά να έχουμε τις απαραίτητες εντάξεις στα έργα που έχουμε ζητήσει, γιατί και στην Περιφέρεια είχαμε εκλογές. Εκεί αλλάζει χέρια η διοίκηση, παρόλα αυτά περιμένουμε να βγει η πρόσκληση για υδρεύσεις. Έχουμε έτοιμες τις μελέτες και για το Πολύστυλο, Δάτο, Μικροχώρι και για την κοινότητα των Κρηνίδων. Είναι τα τελευταία δύο έργα, τα οποία ζητάμε σε ό,τι αφορά τις υδρεύσεις εσωτερικών δικτύων, ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε όλα τα δίκτυα στον Δήμο Καβάλας να μην υπάρχει πουθενά παλιό δίκτυο», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Χρόνης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...