spot_img

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κατανάλωση του νερού στον δήμο Καβάλας

Ημέρα:

Απόστολος Χρόνης: Έχουν προκύψει αρκετές και μεγάλες βλάβες, παρ’ όλα αυτά τα συνεργεία μας σπεύδουν και τις αποκαθιστούν / Όλα τα καταλύματα είναι γεμάτα, το έχουμε αντιληφθεί από τις καταναλώσεις

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κατανάλωση νερού στον Δήμο Καβάλας, λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών που βρίσκονται στην περιοχή μας, αλλά φυσικά και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις τελευταίες εβδομάδες.

Η μεγάλη κατανάλωση έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνονται αρκετές βλάβες στο δίκτυο, όπως τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Απόστολος Χρόνης, ωστόσο αυτές αποκαθίστανται σε σχετικά σύντομο χρόνο.

«Έχουν προκύψει αρκετές και μεγάλες βλάβες, παρ’ όλα αυτά τα συνεργεία μας είναι σε ετοιμότητα μέρα και νύχτα, σπεύδουν και αποκαθιστούν τις βλάβες…»

«Κάθε χρόνο, όποτε έχουμε μεγάλες καταναλώσεις, έχουμε και αρκετές βλάβες με αποτέλεσμα να τρέχουμε. Το σημαντικό είναι εν μέσω καύσωνα να έχουν όλοι νερό, να υπάρχει αδιάλειπτη ροή και μέχρι σήμερα τουλάχιστον το έχουμε πετύχει. Έχουν προκύψει αρκετές και μεγάλες βλάβες, παρ’ όλα αυτά τα συνεργεία μας είναι σε ετοιμότητα μέρα και νύχτα, σπεύδουν και αποκαθιστούν τις βλάβες. Έχουμε πάρα πολύ μεγάλη χρήση νερού αυτή τη στιγμή, μεγάλες καταναλώσεις παντού και δεν σταματάνε ούτε την ημέρα, ούτε το βράδυ, κυρίως γιατί οι περισσότεροι έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να ποτίζουν νυχτερινές ώρες κι όχι την ημέρα που όλος ο κόσμος θέλει να καταναλώνει νερό. Όλες οι αντλίες μας δουλεύουν συνεχώς και ασταμάτητα», επισήμανε σχετικά ο κ. Χρόνης. 

«Σε όλη την πόλη, στο Παληό και στη Νέα Καρβάλη όλα τα καταλύματα είναι γεμάτα. Αυτό το έχουμε αντιληφθεί από τις καταναλώσεις…»

«Σε όλη την πόλη, στο Παληό και στη Νέα Καρβάλη όλα τα καταλύματα είναι γεμάτα. Αυτό το έχουμε αντιληφθεί από τις καταναλώσεις «Όλη η πόλη και οι οικισμοί μας είναι γεμάτοι με κόσμο, γιατί έχουμε πολύ τουρισμό φέτος. Σε όλη την πόλη, στο Παληό και στη Νέα Καρβάλη όλα τα καταλύματα είναι γεμάτα. Αυτό το έχουμε αντιληφθεί από τις καταναλώσεις τουλάχιστον κι αυτό φυσικά εντείνεται λόγω και της παρατεταμένης ζέστης των τελευταίων εβδομάδων. Μέχρι σήμερα τα πήγαμε καλά, θεωρώ ότι θα συνεχίσουμε έτσι. Έχουν γίνει συντηρήσεις σε όλα τα αντλητικά συγκροτήματα που έχουμε και λειτουργούν όλα κανονικά. Όταν προκύπτει μια βλάβη μέσα σε λίγες ώρες γίνεται αποκατάστασή της, είτε πρόκειται για ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, είτε πρόκειται για δίκτυο και μέχρι σήμερα προχωράμε καλά. Ελπίζω έτσι να συνεχίσουμε και στο μέλλον», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Χρόνης.

«Οι βλάβες είναι διάσπαρτες παντού, δεν είναι σε συγκεκριμένες περιοχές. Εκεί που δεν έχουμε πρόβλημα πλέον είναι εκεί που έχουν μπει σε χρήση τα νέα δίκτυα…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το που εντοπίζονται οι περισσότερες βλάβες, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας απάντησε: «Οι βλάβες είναι διάσπαρτες παντού, δεν είναι σε συγκεκριμένες περιοχές. Εκεί που δεν έχουμε πρόβλημα πλέον είναι εκεί που έχουν μπει σε χρήση τα νέα δίκτυα. Όπου υπάρχουν παλιά δίκτυα έχουμε περισσότερες βλάβες, όπου έχουμε νέα δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα. Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ το σύστημα που έχουμε εγκαταστήσει στο Παληό, στην Καβάλα και στο δ.δ. Φιλίππων, με τηλεέλεγχο, τηλεχειρισμό και έλεγχο διαρροών. Από εκεί ελέγχουμε τηλεματικά και πολύ σύντομα τη βλάβη  και γίνεται η παρέμβαση πολύ γρήγορα. Από εκεί ελέγχεται και η πίεση στο δίκτυο, γι’ αυτό και οι βλάβες δεν είναι αυτές που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι μεν αρκετές, αλλά σε αριθμό είναι λιγότερες από τα προηγούμενα χρόνια».

Τα έργα που είναι σε εξέλιξη την τρέχουσα περίοδο

Τέλος, αναφορικά με τα έργα που είναι σε εξέλιξη στην παρούσα φάση, ο πρόεδρος της Δ,Ε.Υ.Α. Καβάλας σημείωσε: «Είναι σε φάση ολοκλήρωσης αυτή τη στιγμή η αντικατάσταση του δικτύου στην περιοχή της Κηπούπολης, όπου μπαίνει ο κεντρικός αγωγός, κάτω από την ΕΡΑ. Συνεχίζεται η κατασκευή του νέου δικτύου του Περιγιαλίου και ταυτόχρονα γίνονται οι συνδέσεις στο νέο δίκτυο στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Επίσης, η ίδια εταιρεία που είναι στο Περιγιάλι έχει μπει και στα έργα της Κουντουριώτου, ώστε να γίνει αντικατάσταση του δικτύου και μετά αποκατάσταση και φυσικά θα συνεχίσουν μετά στην περιοχή της Νεάπολης για το δευτερεύον δίκτυο της περιοχής. Για πρώτη χρονιά φέτος είχαμε πάρα πολύ λίγες βλάβες στη Νεάπολη. Κι εκεί μπήκαν τρεις ρυθμιστές πίεσης και μας βοήθησε πολύ αυτό για να μην έχουμε βλάβες το καλοκαίρι».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να υπηρετήσουμε τους δημότες

Ο επικεφαλής του «Τόπου της Ζωής Μας» μιλά για...

Μαγδαληνή Μπατάκα: Στόχος μου κάνω την ζωή των συμπολιτών μου Α.Μ.Ε.Α. πιο ανθρώπινη

«Η Αναστασία είναι αγωνίστρια, ξέρει να δίνει μάχες /...

Τάνια Ελευθεριάδου: Θα κριθεί από αυτά που θα κάνει ο Στ. Κασσελάκης

«Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη αποτελεί αλλαγή σελίδας, με...

Μέτρα προστασίας από τη λεπτοσπείρωση

      Η Δ/νση Δημοσίας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας ΠΕ...

Η Αναστασία Ιωσηφίδου σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και στον Αμυγδαλεώνα

Εντείνονται μέρα με την μέρα οι επαφές της υποψήφιας...

Ηλεκτροκαρδιογράφο απέκτησε το Περιφερειακό Ιατρείο των Αμισιανών

Έναν σύγχρονο ηλεκτροκαρδιογράφο απέκτησε το Περιφερειακό Ιατρείο των Αμισιανών. Ο...

Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της βουλγαρικής κατοχής στους Φιλίππους

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων σας προσκαλεί την Κυριακή 1...