Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΕΥΑΚ: Ξεκίνησε ο καθαρισμός των δεξαμενών της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, ξεκίνησε τον καθαρισμό των δεξαμενών της πόλης. Ο πρόεδρός της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Απόστολος Χρόνης, τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ότι οι δεξαμενές αυτές έχουν να καθαριστούν για περισσότερα από 50 χρόνια.

«Μέσα από το έργο των 14,5 εκ. ευρώ που πήραμε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», βάλαμε στη μελέτη και τη συντήρηση και τον καθαρισμό όλων των δεξαμενών της πόλης. Το κόστος είναι συνολικά 400.000 ευρώ. Οι δεξαμενές έχουν να συντηρηθούν εσωτερικά πάνω από 50 χρόνια και γι’ αυτό την περασμένη εβδομάδα έγινε μια νυχτερινή διακοπή, για να αντικαταστήσουμε κάποιες βάνες που χρονολογούνται από το 1926», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρόνης.

«Πολλές δεξαμενές έχουν μαζέψει αρκετή λάσπη σε διάφορα σημεία και χρήζουν συντήρησης για να είμαστε σίγουροι. Τα υλικά είναι πανάκριβα…»

«Είναι δύο συνεργεία του εργολάβου από τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε καθαρίσει τις δεξαμενές, τις ετοιμάσαμε και ξεκίνησε η συντήρησή τους. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει συντήρηση σε κάτι που είναι 100 ετών και σύντομα θα μας έβγαζαν προβλήματα. Σε κάποιες ήδη είχαμε κάποιες μικρές διαρροές και γι’ αυτόν τα λόγο γίνεται αυτή η εργασία που όταν ολοκληρωθούν θα μας κάνει να ησυχάσουμε για τα επόμενα 50 χρόνια. Το ίδιο θα γίνει σιγά σιγά και στους υπόλοιπους οικισμούς. Το συνεργείο έχει ξεκινήσει ήδη καθαρισμούς δεξαμενών. Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από πέρυσι. Πολλές δεξαμενές έχουν μαζέψει αρκετή λάσπη σε διάφορα σημεία και χρήζουν συντήρησης για να είμαστε σίγουροι. Τα υλικά είναι πανάκριβα διότι είναι κατάλληλα για την περίπτωση αυτή. Στο Παληό θα τελειώσουμε περίπου σε δύο μήνες, που σημαίνει ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν και μέσα στο καλοκαίρι. Θα μπουν σε λειτουργία και δύο δεξαμενές που δεν λειτουργούν εδώ και 30 χρόνια περίπου, του Αγίου Κωνσταντίνου και του Αγίου Τρύφωνα που βρίσκεται μέσα στο βουνό. Θα γίνει συντήρηση κι εδώ, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη επάρκεια νερού και ασφάλεια. Η περιοχή του Περιγιαλίου θα αναπτυχθεί γρήγορα με το νέο σχέδιο πόλης γι’ αυτό και γίνεται το δίκτυο ύδρευσης εκεί. Θα προχωρήσει το ΒΑΑ, έργο 5 εκ. ευρώ εκεί και γι’ αυτό ετοιμάζουμε τη δεξαμενή και τα δίκτυα. Πρώτα πρέπει να γίνουν οι υποδομές και μετά να γεμίσει με κόσμο η περιοχή. Η ανάπτυξη της Καβάλας μπορεί να γίνει μόνο από αυτήν την πλευρά, αφού από την άλλη έχουμε βουνό και φυσικά προς το Παληό. Εκεί θα κάνουμε τον καινούργιο αγωγό τριπλάσιας χωρητικότητας και θα φιλοξενήσει και τον πολύ τουρισμό και τον κόσμο», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Χρόνης.

Για το έργο ύδρευσης στον Αμυγδαλεώνα

Τέλος, για το έργο ύδρευσης στον Αμυγδαλεώνα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., δήλωσε: «Ο εργολάβος έχει αφήσει χαντάκια. Εδώ και πάρα πολύ καιρό μας κοροϊδεύει και λέει κάθε εβδομάδα ότι θα πάει να κάνει αποκατάσταση, όμως δεν έχει εμφανιστεί. Εμείς έχουμε την καλή πρόθεση να συναντηθούμε μαζί του και να δώσουμε μια λύση για τις αποκαταστάσεις και να προχωρήσουμε σε μία φιλική διάλυση της σύμβασης. Τελικά δεν ήρθε, οπότε μετά από συνεννόηση που είχαμε με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και τη Διαχειριστική Αρχή, θα προχωρήσουμε στην άρση επικινδυνότητας όπου υπάρχει στον Αμυγδαλεώνα, με δικά μας συνεργεία. Το κόστος θα πληρωθεί από το πρόγραμμα και δεν θα το επωμιστεί η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. που είναι μεγάλο το κόστος. Πήγαν συνεργεία εκεί, ξεκίνησαν και θα κοστολογηθούν στο πρόγραμμα αυτό. Οπότε προχωράμε να κηρύξουμε πάλι έκπτωτο τον ανάδοχο και να πάμε σε νέο για να εκτελέσει αυτό το πολύ σημαντικό έργο για τον Αμυγδαλεώνα που πολλές φορές έμενε από νερό, σε ένα δίκτυο κοινό για ύδρευση και άρδευση. Το έργο πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει σωστά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...